12 juuni, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Kas sotside juhi Jüri Pihli pink kõigub? Miks sotsid rahu ei leia? Kes on sobivaim kandidaat Pihli toolile - kas Indrek Saar, Kalvi Kõva või Sven Mikser? Miks Pihl tahab Eiki Nestorit fraktsiooni esimehe kohalt lahti kangutada? Mida tähendab Rahvaliidu ajutise juhi Arvo Sirendi soov moodustada töörühm Reiljani protsessile "poliitilise ja eetilise hinnangu" andmiseks?
Teised suured nädala teemad on jätkuv jant Vabadussõja monumendiga, mille küljest ära kukkunud tükk on ajakirjandust terve nädala ajendanud teemaga tegelema ja ka kaitseminister Aaviksoo tagasiastumise üle arutlema. Samba autor jt peavad süüdlaseks eranditult Tšehhi ehitajaid, kohapeal on aga kõik puhtad poisid. On see ikka võimalik?
Uus kääne müstilise kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise kohtuprotsessis, kus kohtualune on kaaperdamise tellijaks nimetanud (ilma mingeid tõendeid selleks toomata) Eerik-Niiles Krossi. Kas see on Moskva kättemaks Krossi ja tema sõprade tegutsemise eest Gruusia relvakonflikti ajal ja pärast seda? Igal juhul on Moskva viha pikk, nagu Kross isegi on öeldnud.
Euroopa Liidu rahandusministrid toetasid Eesti vastuvõtmist eurotsooni. Veel on ees paar olulist otsustamist, kuid põhimõtteliselt peaks olema kõik positiivselt otsustatud. Uuringufirma uuris, mida eestlased kõige rohkem euro tulekul pelgavad - ikka hindade tõusu. Kuidas me oleme selle eest kaitstud ja kas oleme? Slovakkidel on aga meile head nõu anda.
Ravimifirmad on Eesti arstidele kõvasti välisreise välja teinud, kas see ohustab kuidagi arstide sõltumatust?
Tallinn pusib tulude kogumisel - paadimaks ei laeku, müügimaksuga pole asjad kaugeltki selged. Ka Kalamajas kavatsetud tasulise parkimise ala laiendamine jäi kohalike elanike vastuseisu tõttu ära.
Presidendiproua Evelin Ilves on jõudnud teadustööde objektiks - kaks Tallinna Ülikooli tudengit on temast uuringu kirjutanud.
Ja Eesti - Läti tulevikukoostööraport pakub huvitavaid ideid kuidas edasi elada!
Neist ja muudest teemadest tänases saates. Ootame teie kommentaare ja ettepanekuid!

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Insenerist samba autor ei olnud ju positsioonil, mis oleks lubanud tal ehitajate tööd kontrollida või neile ettekirjutusi teha. Äraspidine arvamine, et vigades oli süüdi autori puudulik haridus...

Anonüümne ütles ...

muideks, inseneriõpe pole kunagi 3-aastaseks muutunud, tegu on integreeritud õppekavadega ja olnud ajast aega 5-aastane õpe.

Anonüümne ütles ...

Kulla saatejuht, palun andke sõna vahelharva isand Ruussaarele. Ka tema arvamusi tahaks kuulata, mitte pidevat ühemehesoolot.

Erko ütles ...

Insener/projekteerija ei saa vastutada, et ehitaja ei kasuta ettenähtud lahendusi ja materjale. Selle jaoks on ehitusjärelvalve. Samuti sõlmitakse ehitajaga leping kus määratakse kindlaks leppetrahvid lepingutingimuste rikkumise eest.

Anonüümne ütles ...

Olen seda ettepanekut korduvalt kommentaaridesse kirjutanud. Klassammas kiiresti koristada ja sinna ristiplatsile taastada kunagi Kaitseväe kalmistul asunud kena memoriaal, mille autoriks E.J.Kuusik. Selle kunagisele asukohale on nüüd paigutatud Roosi/Alase solbakas, seega oleks praegune ristiplats selle jaoks paremgi asukoht. http://paber.ekspress.ee/viewdoc/27059036FDFF984EC225734E0054DC10
Rahad saaks selleks ristiposti läbisurujate kosunud pangaarvetelt, kõik need preemiad ja honorarid tuleks riigile tagastada, koos ennatlikult antud aumärkidega.

Anonüümne ütles ...

Nn 3+2 süsteem ei puutu asjasse, insenerikutse saabki pärast 5 aastat õpet ehk magistrikraadi kaitsmist

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatundi vedav kaader on ennast juba üsna ammu ammendanud. Olukorrast riigis on märksa sisukam ja mõjukam saade.

Erko ütles ...

Kui projektis on ette nähtud, et objekti ehitamisel tuleb mingid detailid kinnitada poltidega, aga ehitaja kasutab liimi ning seejärel asi kokku kukub, siis ei ole see ju ometi projekteerija viga.

Anonüümne ütles ...

Hõbemäe arvamise kohta võiks öelda, et .. populaarne on olla pealiskaudne ja lahmiv.

Anonüümne ütles ...

Nooh Hõbemäe seisukohavõtule samaväärne vastus Sternfeldile peaks olema: "Hõbemägi peaks tagasi astuma ... või Kilgilt tuleks ära võtta ärimehediplom". Ärapanija on ka objektiivsem. Mõnus on ju lõugu laotada, aga milline on Sternfeldi roll selle samba juures? Kas ta on selle samba Insener?. Sooviks siis Sternfeldile julgust Kuku raadioga kohtus käimiseks. Sammas võib ju meeldida või mitte aga lähtudes saatest tundub Langil ikkagi(dt) point olevat.