25 juuni, 2010

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Hannes Astok

Mihkel Oviiri tõus: kutsus Eestisse seni kõrgeima Vene riigiametniku Sergei Stepashini (end peaminister), kes kohtus ka majandusminister Partsiga, avaldas Ekspressis avameelse artikli, mis kritiseerib ametnike ja poliitika põimumist. Trikid, kuidas poliitikut karistatakse jms. See oli vastukäik 2006 a Riigikontrolli külaskäigule Moskvasse.Teemadeks piirijärjekorrad. Stapashin viitas ka Piirilepingule, mille muutmist ootab uuelt Riigikogult. Neivelt, Vähi räägivad taas vene teema avamisest. Vähi tahab panna praame teele Kotka, Sillamäe ja Peterburi vahele. Neivelt ootab, et võimud muudaksid suhtumist Peterburisse. Kommunikatsioone ei ole.
Avaldatud on ametnikkonna statistika 2009:
kui palju on ametnikke
muutused aasta lõikes (arv ja palgad)
Mihkel Oviiri ettekanne ja ametnikkonna politiseerituse küsimused laiemalt (vt viimast Eesti Ekspressi)
Loomisel avaliku teenistuse töötajate eetikanõukogu.


Kultuuripealinn 2011 - 28. juulil tuleb Euroopa kultuurpealinna hindamiskomisjoni esimees Bob Scott, uurima Fritze ja Jäppineni lahkumist ja edasist olukorda ettevalmistamisel.
Probleem

EStonian Air võib miljonitest ilma jääda, kui ei maksa Bombardieride eest ära.

Õppelaenuvõlglased - kas need on need, kes võlgu jäänud või need kes on laenu võtnud?

NOKIA allakäik ja Soome ettepanek IT alal Eestilt eeskuju võtta. Liidriroll kadunud. Aga võiks võtta õppust hoopis Applelt, kes teeb erakordseid tulemusi.
Et Eesti kasutab ID-kaarte - igavene jama nendega, Applega ei taha töötada, Chreomega ei tahtnud töötada. Explorer kaotab turuosa, aga sellele on sihitud.

Võidusamba jama jätkub- ministeerium kõrvaldas Merko koos allhankijaga võlgade pärast.

Ebateaduste uuring - eestlane on ikka metsik rahvas küll, selgub Eurobaromeetri uuringust, aga ega eurooplased palju paremad ei ole.

Kindral Stanley McChrystali saatus. (McChrystal - Rolling Stone - hipiajastu väljaanne. Kuu aega lubati koos olla ja ei öeldud, mis on off the record. 2009 lõpp - Eesti on kantud McChrystali raportis Afganistani strateegia kohta ühte nimekirja Afganistanis teenivate ja NATOsse mittekuuluvate riikidega nagu Mongoolia ja Bahrein.Ei teadnud, et 300 inimest on NATO vägede koosseisus.)

Paranenud liiklusohutus - müüt või tegelikkus? ELi auhind Eestile turvalise liiklemise eest.

Rahvaliidu agoonia jätkub - fraktsiooni lagunemine ja uute aseesimehekandidaatide rodu. Kui pole fraktsiooni, siis mis võimalus on neil end kehtestada? Ainult pressiteated uute kandidaatide kohta?

Reformierakonna populaarsus tõuseb. Kesk langeb. Arutame, miks.
Ootame teie ettepanekuid ja kommentaare!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Huvitav: Parts soovitas Abramovitšile Eesti 4. liiga jalgpallimeeskond ära osta. Kas mitte FC Toompea 4. liigas ei mängi?