15 mai, 2010

Täna stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Meelis Atonen

Kaunist päikeselist nädalavahetust kõigile. On erakordne nädal - kauaoodatud soojarekordid käes, päike paistab ja linnud siristavad. Eesti on saanud eurokutse, Financial Times aga kiitis eestlasi erakordse koonerdamise eest. Kas koonerdamine on eestlasel kohe veres, võiks naljaga pooleks küsida? Ja kes tundsid oma nahal kõige teravamalt eelarvekärpeid, millega euro saavutati?
Juhan Parts sai tugeva tagasilöögi, kui tema poolt ette valmistatud Eesti Energia börsileviimine neljapäevasel valitsuse istungil maha kriipsutati. Tehtud oli juba palju, kuid mis saab ettevalmistustest edasi? Miks piduri tõmbamine toimus nö viimasel hetkel ja nii suure meediakäraga? Pole see ju mingi üldrahvalik show nagu Laulupidu, vaid riigiettevõtte investeeringute finantseerimise küsimus, mis ei peakski nii suurt tähelepanu ehk saama?
Sel nädalal on palju räägitud, miks ja kuidas erinevad teineteisest registreeritud töötute arv ja töötuse määr. Nende kahe arvu vahe võib ulatuda 40 000 inimeseni. Kui palju siis töötuid ikkagi on? Kas olukord on katastroofiline või paraneb?
Nädala suurim skandaal oli eksmiilitsa Kalle Klandorfi elulooraamatu peatüki avaldamine Eesti Ekspressis, milles Klandorf süüdistab president Ilvese pressiesindajat Toomas Sildamit koostöös KGBga. Selles loos on suur roll ka Kuku raadiol. Kellel on õigus? Kas keegi üldse teab, kellel õigus on?
Neist ja paljudest teistest teemadest juba saates. Ootame teie kommentaare. Kohtumiseni!

18 kommentaari:

Sven ütles ...

Lugesin Ekspressist, kuidas Tarand avaldas lugupidamatust Ojulandi vastu mingil debatil... Et nagu viimane ei ole saavutanud üleeuroopalist emapalka. Seetõttu taaspostitan oma eelmise nädala kommentaari. Äkki leiate aega minu ja teiste Tarandi valijate informeerimiseks, mida siis härra ISE suurepärast korda on saatnud peale ülisuure mandaadiga soojale kohale valituks osutumist. Ma ei näe neid töövõite mitte kuskilt otsast.

Kiidate taevani Tarandit. Ise valisin ka teda, protestiks. Aga kas te oskate välja tuua mõne positiivse asja või ettepaneku, millega Tarand oleks maha saanud peale Europarlamenti pääsemist? Mina olen ainult kuulnud peent irooniat ja irisemist tema poolt. Aga mida ta on tõepoolest ära teinud - tooge mõned näited, palun.

PS pole poliitik, olen tavavalija, nagu öeldud, valisin Tarandi ja ei saa öelda, et tema performance mind just vaimustaks siiamaani.

Sven ütles ...

Ja kuna Atonen on ka stuudios, äkki suudate kuidagi kulla reklaamist hoiduda? Veenda inimesi kollast metalli ostma andes mõista, et see on ainuõige investeering, on sama vale kui öelda, et aktsiad või kinnisvara on ainuõige valik. Või on Tavid äkki varjatud reklaami eest saadet sponsoreerinud?

Sven ütles ...

:-) Jälle Ekspressist, Atoneni superotsuse kohta - kulla hind olla tublisti tõusnud 2008 algusest. 50% või midagi sellist kroonides? Vene aktsiad on tõusnud 2009 algusest 200%+ ja seda dollaris, nii et kroonides veelgi rohkem.
Sobiva alguspunkti valikul on võimalik kindlasti näidata, et ka muud aktsiad on paremini tootnud kui kuld mingil perioodil.

Nüüd aitab. 3 postitust on ilmne liig.

Anonüümne ütles ...

mind erutab jätkuvalt sõnavabaduse piiramine avalikes kommentaariumites.
jutt anonüümse kommeteerimise ümber on segane: kord räägitakse, et anonüümsus on müüt ja kõik on tuvastatavad aga milleks siis üldse see surve ID kaardiga sisselogimiseks...
delfi on omaette tase: jõudes delfi lehele, eeldatakse, et oled siga ja sisendatakse totalitaarsüsteemile omases stiilis, et sind pole olemas...
täiesti kummaline on kommide kustutamine hääletamise tulemusena ja ähvardamine IP aadressi blokeerimisega (bussis jänese tabamisel tuleks selle loogika alusel bussiliin kinni panna)

kogu selle jama tulemusena jääb kommentaariumitest eemale just see kvaliteetsem osa seltskonnast...

tänan tähelepanu eest!

Mart ütles ...

Tere,
talupojamõistusest ..... näha on, mis juhtub kui jätta otsustamine talupoegade kätte - töötute arv on nüüd 140 000. Ega pole vist erilist põhjust uhkustamiseks, härra Atonen, või see on võõras mure?
Lihtsalt on teil vedanud, et eestlased pole kreeklased ega lähe tänavale.

Tööta Tööline

Anonüümne ütles ...

ootoot, kas siis tõesti arvate, et valitsus on süüdi kõigi tänaste töötute töötuksjäämises??? kui hr Hõbemägi teema tõstatas, siis mõtlesin, et tore, et keegi nüüd "pukist maha hõikab", et kelle töötuses siis täpselt nüüd riigieelarve kärped rolli mängisid ja kelle töötuses mitte. aga nüüd jäi küll kõlama nagu saates osalejad oleksid nõus Edgar Savisaarega, et valitsus ja euro on kõiges süüdi...

Anonüümne ütles ...

Hea näide, miks tekib Eestis taas kõva hinnatõus.

Rakvere viinerid, 600g. Peal suured kirjad "20% rohkem viinereid, hind sama!"

Aga nädal enne oli 500g paki hinda 20% tõstetud. Geniaalne.

Marek ütles ...

tarbimisest... analüütikud räägivad tänapäeva tarbijast, et ärjest rohkem ollakse valmis ostma kalleid luksuskaupu... iphone, koduelektroonika, kallid autod jne. kuid samal ajal soovitakse igapäevakaup võtta odavmüügiketist ehk siis igapäevane ostukorv viia võimalikult odavaks

Anonüümne ütles ...

Kodutehnika hinnavõrdlus: http://www.hinnavaatlus.ee/

Anonüümne ütles ...

probleem on, et äriidee mis on üles ehitatud heale hinnale ei tööta Eestis kuna tarbija ei ole väga hinnatundlik. Surnud ring, seega vajab välist sekkumist.

Anonüümne ütles ...

Just. Ei lasegi kotti pähe tõmmata. Kuidas võiks nimetada EV otsust taas kehtestada 22EUR'i piiri kaupadele, mida müüakse väljas pool EU-d. Kaua see idiootne lämin käib, et meil on hinnad madalamad. USA-s on originaaltoode 95 dollarit ja Eestis on sama toote väärtus 450USD, kusjuures, sellelt on "kollane" silt lahustiga maha kraabitud...

Anonüümne ütles ...

Hindadega on see probleem, et müüjad moodustavad mingi kartelli. Näit. ühe kaubandusketi esindaja teatas, seoses küll müügimaksuga, et hinna tõstmisel nad vaatavad, mida teevad teised. Sama on kütusega, kui üks tõstab hinda, teised tõstavad samamoodi. Seega, Eesti piires ei saa jalgadega hääletada.

Anonüümne ütles ...

Ja veel. Meie trepikojas oli teade, et seoses soojuse piirhinna tõstmisega, tuleb soojuse eest hakata rohkem maksma. s.t. et kõik müüvad maksimaalselt võimaliku hinnaga. Ei mingit konkurentsi.

Anonüümne ütles ...

Sildamist. Ma küll ei pea vabanduseks seda, et inimene oli Kapo nuhk Pioneeri ajakirjanikuna.
Sündinud karjerist ja šlikerdaja järelikult.
Ise olen ühe sellise sportlasest koputaja tõttu ülekuulamistel käinud ja ka kõrgkoolist välja visatud.
Kusjuures koputas see naine lihtsalt selle pärast, et kästi midagi kirjutada.
Konformist üks kord on seda igaveseks.Mis siis , et me otsustasime asult üles tunnistanutele andeks anda. Riigistruktuuride juurde ei tohiks neil ikkagi asja olla.
Atonen on rahavahetaja, nende arusaam moraalist on teadagi milline.

Sven ütles ...

Kodutehnika õige hinnavõrdlus on hoopis siin:

www.preis.de ja veel parem www.pricewatch.com, miks mitte ka www.ebay.com ja www.amazon.co.uk

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi: küsisid millist erapoolikut kinnisvara analüütikut uskuda. Google otsing "Somm Tallinnast" annab sulle sobiva venna + http://picasaweb.google.com/SommTallinnast?feat=embedwebsite

sirje meeliste ütles ...

kui inimene kirjutab tervistkahjustaval tööl ja annab allkirja et eisoovi kasutada kaitsevahendeid, siis miks peab maksumaksja tema sõrme, kuulmis või nägemisvigatuse korral kahju korvama. Sirje Meeliste

:D ütles ...

Astok arvas, et Marju Lauristin on Rahvaliidus olev lavastaja? 8)