04 mai, 2010

Stuudios Hans H Luik, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar


Selle postituse lõpus on ka videolõik suurkogult.
*Nädala kõige olulisem teema on kahtlemata Ühtse Eesti suurkogu. Vägevast etendusest ja selle tekitatud mõtetest ja tunnetest me räägime. Keskpäevatund on esimesi jutusaateid Eestis, mis kohe järgmise päeva hommikul seda teemat analüüsib. Hans Luik (Delfi fotol koos Viive Aasma ja kaitseminister Jaak Aaviksooga), Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi olid suurkogul kohal ja räägivad oma tähelepanekutest.
*Kalevi, läbi aastate populaarseima Eesti brändi müük Norra firmale on samuti suur uudis. Iseasi, kas ka kurb uudis. Kes üldse mäletab veel Kawe omaniku pärija tulutut võitlust pereäri tagasisaamise eest? Parem hea välismaa peremees, kui võlgades siplev eesti omanik,kellel aeg-ajalt kommivabrikus vesi maksmata arvete pärast kinni keeratakse. Kuidas Kruudal õnnestus igal ajal riigiga head äri teha - küll Kalevi vana hoonte politseile välja rentides, küll suhkrutrahve pareerides?
*Kui vaimulikud äsja poliitikute südametunnistusele koputasid, said nad kohe vastulöögi - teie tegelege oma asjadega! Kui sarnane Villu Reiljani omaagse soovitusega kunstirahvale - jääge oma liistude juurde. Kas poliitikud tõesti midagi ei ole suutelised minevikust õppima? Miks ei või demokraatikus riigis poliitikute poole üleskutsega pöörduda?
*Eesti Energia börsile viimisest võiks kirjutada juba terve raamatu. Mida aeg edasi, seda segasemaks asi läheb. Ühe jalaga ollakse juba Londoni börsil, teise jalaga tont teab kus. Aktsiad või võlakirjad, tuumaenergia või õlitootmine, Ligi või Parts... Valik tehakse järgmisel nädalal, olgu peale, aga miks on olukord selliseks kujunenud, et jääb mulje, et keegi seda enam ei kontrolli?
*Soome president Tarja Halonen käis Eestis visiidil. Oma kõnes rääkis ta Läänemere kaitsest, kui miks ometi on soomlased Nord Streami keskkonnaeohtlikkuse osas nii vagased? Plahvatused juhtme ehitusel vist juba käivad, sest väikepaadiomanikke hoiatatakse ehitusele liiga lähedale sattumast. Mäletate veel, kuidas Venemaa president Putin rõhutas vene sõjalaevastiku olulist rolli Nord Streami ehitamisel?
*President Ilves sõidab Moskvasse "võidupüha" tähistama.
*Hurraa! Tanki-Antsu unistus täitub - Eesti kavatseb osta 50 tanki.
*Läheneb 12.mai, mil Brüssel annab Eestile otsusest euroalaga liitumise kohta. Prognoosid pole enam nii helged kui varem.
*Uueneva Eesti ideid aastaks 2018 otsiti Tallinnas peetud Arengufoorumil. Loodame neist mõnda tutvustada.
*Pärnu kavatseb tõsta maamaksu 20-25%. Miks taevas ei mürista? Tallinnas küll müristas, kuigi kasu ei olnud sellest miskit.
*Erkki Aavik, endine Werol tehaste juht sai süüdimõistva kohtuotsuse ja peab trellide taha minema. Kohtunik vihjas oma otsuses Rahvaliidu soosingule tema tegevuses.
*Ja muide, miks peavad liisitud paatide omanikud üle kogu Eesti Tallinnale linnale maksu maksma?
Neist ja loodetavasti ka muudest teemadest räägimegi.
Lõpetuseks väike videolõik Ühtse Eesti suurkogult...

15 kommentaari:

Kuulaja ütles ...

No Ühtsest Eestist saate pool saadet täis jahvatada küll. Ja Nestori asemel võiks toimetaja järgmine kord proovida kutsuda kodanik Toobalit näituseks. Kui mõni vakituinen saates osaleja tulla ei suuda või ei saa.

Anonüümne ütles ...

Kuidas kommenteerite seda:
Milleks teeb Eesti Energia endale reklaami? Kellele ta end reklaamib? Tegu on ju monopoolse energiaettevõttega eesti, seega klientide meelitamisest ei saa siin juttu nagu olla?!
Palju sellistele reklaamikampaaniatele (plakatid tänaval, reklaamklipid teles) ka raha kulub?

Anonüümne ütles ...

Soomlaste Nord Streami vaikuse kõrval on üks teine vaikus - nimelt olla N-Streami keskkonnariskide analüüsi teinud firma too sama, kelle kliendil Mehhiko lahes juhtmed sõna otseses mõttes merre jooksid...

Anonüümne ütles ...

Mõnitati noorpoliitikuid, kutsuti neid mõistusele, kuid tulemus vähemalt selle noorsotsi näitel null: http://twitter.com/marissild/status/13568765856
"Nalja sai, midagi erilist polnud, targemaks ei saanud."

Anonüümne ütles ...

nii aga mida nüüd kogu selle näidatud "tarkusega" peale hakata?

Jaan ütles ...

Ei olnud küll ise kohal, kuid tundub, et üsna puust ette tehti, ja roheliseks (punaseks?)värviti - selgitati ka keskerakonna ürituste populaarsus: kui poliitilise maiguga üritustel osalemise eest on rahvas nõus ka raha maksama - piletid ostma, miks siis mitte osaleda tasuta etendustel... Suurhalli üritusel olid õnneks küll ka näitlejad profid.

Anonüümne ütles ...

Kiidate taevani Tarandit. Ise valisin ka teda, protestiks. Aga kas te oskate välja tuua mõne positiivse asja või ettepaneku, millega Tarand oleks maha saanud peale Europarlamenti pääsemist? Mina olen ainult kuulnud peent irooniat ja irisemist tema poolt. Aga mida ta on tõepoolest ära teinud - tooge mõned näited, palun.

PS pole poliitik, olen tavavalija, nagu öeldud, valisin Tarandi ja ei saa öelda, et tema performance mind just vaimustaks siiamaani.

Anonüümne ütles ...

Tankiteemast pikalt ja põhjalikult poolt ja vastu...

http://www.militaar.net/phpBB2/viewforum.php?f=54

Priit ütles ...

Paatidest rääkidest, võiks seltsimees Rein Kilk lasta Pärnu Sadama ilmajaama korda teha, siis oleks hea Tallinnas vaadata, kas on juba mõtet paadiga Pärnu poole liikuma hakata.

mkiis ütles ...

Ülehindate seda No99 etendust, tegemist on siiski intelligentide jm. vähemuse projektiga, millel mõju max 10% valijatest. Samas on Eesti valija tõesti kergesti manipuleeritav, kuna ta võtab poliitikat kui meelelahutust, sporti, showd. Kes on hetkel moes, selle poolt hääletab, täpselt nagu laulusaates või tantsusaates.

Anonüümne ütles ...

Kui Ojasoo ja Semper enne valimisi soovitaksid kedagi valida,siis oleksid nad ju poliitpropaganda tegijad.See muudaks(rikuks)minu meelest küll nende praeguse imago ära.Teiseks võtaksid nad endale suure vastutuse-kas need valijad on hiljem selle saadikuga rahul?Nagu siin küsis näiteks üks Tarandi valija-mida on ta siis rohkem või paremini teinud kui mõni teine eurosaadik?

Anonüümne ütles ...

Teate, tänane saade oli eriti tore. Et keegi hüsteeritsemata Ühtset Eestit arutleb, või julgeb öelda, et Kalevi komm ikka nagu päris see enam ei ole... millele Kruuda AK-s konkreetselt vastas: EI OLE paha maitse. No kui ta ei saa aru, siis ei saa aru. Nagu Pullerits.

Anonüümne ütles ...

Kas te aru ei saa, et need piirijärjekorrad on Eesti huvites, sest nii saab ju natukenegi vähem maksuvaba kütust riiki tuua. Võidelda tulebki salakütuse vedajatega ja seda niimoodi, et need venna iga kord vähemalt 10 tunniks tollikontrolli ootele panna.

Anonüümne ütles ...

buy facebook likes
get facebook likes

http://science-connect.net/?q=node/1084 http://www.modmomsclub.com/content/make-treats-little-less-sweet
buy facebook likes get facebook likes buy facebook likes
I have to turned off (also disabled in start-up) occasionally i turn it on to do a scan... is that sufficent? or should it be on all the time? I already have AVG-Anti Virus and Spybot S&D

facebook likes 1000 facebook likes [url=http://1000fbfans.info]facebook likes [/url] get facebook likes

Anonüümne ütles ...

Hi! I could have sworn I've been to this site before but after checking through some of the post I realized it's
new to me. Anyways, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking back frequently!


My web site - twitter buy followers