03 aprill, 2010

Hans H Luik, Rein Kilk ja Priit Hõbemägi

Sombusel kevadpäeval räägime järgmistest teemadest:
Eesti Energia liigub börsile, kuid EE nõukogu esimees Jüri Käo ettevõted ostavad energiat hoopis lätlastelt. Kas see on mingi halb nali, et juht tunnistab oma firma konkurentsis allajäänuks? Matl Laar räägib rahva-aktsiatest, kuid EE otsib rahvusvahelist PR-firmat, et ennast Euroopas esitleda.
Ühtse Eesti libaerakonna suurkogu on kolmapäeval, ja pinged suurenevad. Jaak Allik hoiatab näitejuhte poliitikasse kippumise eest, sest siis jääksid nad ise naeruväärseks.
Allikakaitseseadus läheb Riigikokku, olles tekitanud rahvusvahelise vastukaja. Kuhu see diskussioon meid viib ja kas sellest on ajakirjandusele ja avalikkusele millekski ka kasu olnud?
Inimarengu aruanne juhtis tähelepanu, et Hiina pakub tööstuses Eestile konkurentsi. Räägitakse, et Eesti vajab insenere, mitte üliõpilasi. Samal ajal on tekkimas riik, kuhu kodanikud enam oma ideedega ligi ei saa, sest neile öeldakse - ärge segage, te ei saa asjast aru. Kes siis saavad ja mis roll on kodanikel? Kuidas selline riik ja seadused tekkisid, millest me aru ei saa?
Taas uued erakondade populaarsustabelid ning institutsioonide usaldusväärsuse tabel. Kas paljuks ei lähe? Mida me sellega peale hakkame? Või on seda vaja ainult institutsioonidele endile, et endale õlale patsutada?
Eesti tahab saada IT-agentuuri, kuid kas oleme selleks valmis? (vt selle nädala Ekspressi!) Kuidas mõjub Eesti imagole kasvõi näiteks netikasiinode sulgemise määranud seadus?
9. aprillil algab Nord Streai gaasijuhtme paigaldamine Venemaal. Lahing läbi või kestab? Kas lubada vene paigaldajad Eesti majandusvööndisse keskkonnaseiret tegema?
Avalikustati paljude riigiettevõtete juhtide palgad. Jah, pole viga, hästi elame!
Millised on Andrus Ansipi seatud eesmärgid Eestile? (vt teisipäevane Postimees)Kas need on reaalsed või mitte?
Ootame teie soovitusi ja kommentaare!

11 kommentaari:

Vali Dool ütles ...

Teil on tehnilised tõrked internetist kuulamisel, striiming ei vea välja.

Anonüümne ütles ...

väga vahva oleks kui te oma netiraadio ka 21. sajandi esimese kümnendi lõpuks kunagi probleemideta toimima saaksite!!!!!!!!!
peaaegu iga nädal on probleeme!

Anonüümne ütles ...

Kas ma pean omale raadio ostma, et Kuku raadiot kuulata saaks? Ennekuulmatu;)!

Anonüümne ütles ...

Ilmselt Aavo tegi midagi, nüüd nagu töötaks.

Anonüümne ütles ...

Kas saaks ehk nii, et kõik kooris ei kilkaks ja teineteisest üle ei räägiks. Maru raske jälgida.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, lase teistel saates oslejatel ka oma jutt lõpuni rääkida.

Anonüümne ütles ...

Peaks jälle Aavole helistama. Jupsib.

Unknown ütles ...

Mis siin ikka kommenteerid akui midagi ei kuule.

Küllap tsensuur siis ka kukusse jõudnud...

Anonüümne ütles ...

pange siis saade KOHE peale lõppu arhiivi- otse teid ei saa ju sel tehnika sajandil kuulata...

Anonüümne ütles ...

Rein Kilgile
Härra Kilk, palun võtke see teema maksuametist tõsisemalt ette. Olen ise ka väikeettevõtja ja tunnetan väga teravalt, kuidas EMTA on asunud lausa riiklikuks räkitiks.
Arestib kontosid - ettevõtjaid teavitamata! Sest teavitamiseks ei saa lugeda lihtkirjaga saadetud hoiatust (mis kohale ei jõua). Neid näiteid on palju. Väga loodan, et keegi võtab asja ajakirjanduses tõsiselt uurida. EMTA-l on raha, et vaielda suurettevõtetega, kellega vaidluse kaotamine on juba ette teada (sest need palkavad nii head juristid), aga väikeetevõtete käest saab ju kohe välja pressida. Pole väikeettevõtet - pole probleemi.

Anonüümne ütles ...

Seekord oli küll vilets saade. Mis te kraaksute korraga, nii et midagi aru ei saa? Ja katsuge vahet teha oma huvide ja Eesti huvide vahel. Kas riik peab teile nüüd appi tõttama, kui Delfi liiga kallilt ostsite ja see teid kraavi poole kisub? Ansipi ütlused Vähi osas olid muide Delfi aprillinali - kuidas te nii lollid võite olla, et isegi sellest aru ei saa ja püha tõsidusega selle naljaga väitlete?