27 märts, 2010

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar

Millest muust me ikka alustame, kui suurimast suurkogust ehk libapartei Ühtne Eesti lavaltulekust ja sellega seotud vastukajadest. Kas lavastajatepaari Semper-Ojasoo algatatud kampaania on poliitika või poliitika kriitika? Kui kaugele julgetakse selle algatusega minna? Kas on võimalik, et 6500 inimesega peetud suurkogu Saku suurhallis on Guinnessi rekordite raamatu vääriline coitus interruptus? "Zoomime" seda, nagu Rein Kilk armastab väljenduda! Aga ebatraditsioonilisi katseid poliitsüsteemi raputada on teisigi, näiteks sotside poolt Indrek Saare Riigikogu esimehe kandidaadiks pakkumine. See on hea, et senist tsirkulatsiooni häiritakse.
Allikaitse seaduse tõrvakatel on veidi maha jahtunud, kuid sisu on siiski veel kuum. Tähtsamad tüli tekitanud punktid on eelnõust välja võetud juba enne selle Riigikogus esmakordset arutamist. Aga mis positsiooni võtab IRL - kas nad mängivad Reforimerakonnaga ajakirjanduse murdmisel kaasa või jäävad vaba ajakirjanduse kaitsele kindlaks?
Kas Eesti Energiast saab Tallinna börsi päästja? Praegu on vaid 21 000 eraisikut, kellele kuulub Eesti börsil noteeritud aktsiaid (Postimehe andmed), kas EE aktsia annab uue hoo? Ja mis asi on Laari poolt nõutud "rahva-aktsia"? Kas vaja on rahvale aktsiaid jagada või välismaiseid suurinvestoreid ligi tõmmata?
Inimarengu aruanne tõi esile professor Marju Lauristini ja tema kinnisteemad - ühiskonna jäigastumine, kastiühiskonna teke, sotsiaalsete barjääride kerkimise jms. Arutleme sel teemal.
Tallinna Vesi ja õiguskontsler peavad avalikku sõnasõda. Tallinna Vee seisukohad "majandusajaloo revideerimise lubamatusest" kõlavad nii, nagu kuuleks kõrvades Kremli häält. Tule jumal appi, tahaks hüüda!
Uuring valitsusliikmete toimekuse kohta on natuke lapselik ja naljakas. Mida me siis nüüd õieti teada saime? Et keegi on "toimekas"? Kas raha mõistlikumate asjade peale ei saaks kulutada?
IT-riikide edetabelis kukkus Eesti allapoole. Asi pole traagiline, kuid väärib arutamist. Sest IT-kaadrit on vähe ja ka ID-kaardi arendamine on täiesti toppama jäänud, see aga pidi olema meie visiitkaart IT eduloos!
Miks oli vaja kilekotimaksu? Kas see on Roheliste käeraha? Pensioni-iga tõstetakse 65 eluaastani. Kas enne kolmandat lugemist toimuv arutelu on lollitamine või saab sellel olla ka mingeid väljundeid?
Neist ja paljudest muudest teemadest juba kl 12 Kuku raadios.
Saatke oma küsimusi ja kommentaare!

24 kommentaari:

McNeo ühiskonnablogi ütles ...

ei hakka muid teemasid üldse võtma.

Eesti eest!

Vali Dool ütles ...

Milliseid nišše peale selle huumori veel oleks, et midagi uut moodi teha? Kas see mis NO99 teeb on ainult uus asi millele ruumi on?

taat ütles ...

ojasoo poolt pisut näotu ja labane ... ei muud

Anonüümne ütles ...

Katsest? Täielik tsentrifuug käib ja teie nimetatse seda KATSEKS?

Urm ütles ...

Kas mingit asutust pole, kes No99 keelaks sellise rahaloopimise, teatreid Täpe ja Pupu vist ei murra, antud kampaania kulutused on müstilised - plakatid, bännerid, klipid.

McNeo ühiskonnablogi ütles ...

Rein, miks sa ärritunud oled? cool down

taat ütles ...

väikse tarandi avaldus eilse sirbi esiküljel oli ehk vbl isegi kohane ... ?
igatahes tervitatav, et ka teisest küljest asja valgustatakse. seni on räägitud üksnes mingist preventiivsest trahvimisest, kohustusest iga kell allikaid avalikustada jms, ajakirjaniku vastutuse suurendamisest aga ei midagi. kahtlemata muutub ajakirjanike elu ebamugavamaks

muidugi jääb nüüd oodata eralehtede pahandamist, et jajaa, poolriiklik (ehkki suht spetsiifiline ja väikese tiraažiga) hääletoru, mis sel viga tuututada ....

Anonüümne ütles ...

NO teater ei loobi Suurkogu korraldades või erakonda mängides mitte riigi raha ,vaid minu raha - mian ostsin pileti 7. maiks. Maksin selle eest 225 krooni. Sama teevad veel rohkem kui 6000 inimest. Vabatahtlikult. Pange nüüd kalkulaator tööle ja nöete, et riigi raha pole vaja kulutada. Mina ja 6500 muud inimest anname NOle oma rahakotist ja südamest nii raha kui mandaadi seda kõike korraldada ja teha.

veiko ütles ...

Teatrietendustele tehakse ju kogu aeg reklaami, erakondade rahaloopimist ei keela ammugi keegi ...

Anonüümne ütles ...

No kuulge, Ainar ja Priit, ise olete täiskasvanud ja haritud mehed, milleks mingist kultuuriparasiitide lüpsilehmast nii vaimustusse sattuda. Ei ole selles mingit poliitilist analüüsi, isegi vaimukust mitte.

Kui mõni poliitik oleks televisioonis nii otseselt valetanud nagu tuntud teatrijuht tegi, lööksite teda praegu risti. Kuid kultuuriinimestele on justkui kõik lubatud, valeta ja laamenda palju tahad, riik maksab kinni ja kõik muudkui kiidavad ka. Äkki kurikamees tegi ka ainult performance'it?

Rein Kilgi jutus oli igatahes jumet. Kui ajakirjandus viitsiks süveneda, kuidas käib rahajagamine ja semukapitalism meie kultuuriringkondades, siis tunduksid pahad poliitikud riigikogus lausa pühakutena nende kõrval.

Raadiokuulaja

taat ütles ...

midagi toredat ikka ka - baruto loobib haru-bashol vastaseid kui sohvapatju ja on kogunud juba 13 võitu. suure tõnäosusega saab ozekiks (sumos väga kõrge tiitel)

Anonüümne ütles ...

Kui positiivne oli noorte algatus Märtsiküüditamise tähistamiseks, selles räägite?!

Anonüümne ütles ...

Rein Kilgil pole päris õigus. Ojasoo valetamise keris ajakirjandus üles ajakirjanik Raua tõlgenduse. Ojasoo otse midagi ei öelnud. Jättis nö tõlgendamise ruumi. Sellest siis ka korrektne video näiteks Ühtse eesti kodukal. Valetamise korral seda seal ju poleks...

näide lähiminevikust - see vennaskonna kitarristi uudissurm (Ruussaar, kelle kaudu uudis liikus?, kas kontrolliti?

Anonüümne ütles ...

Hetkel on veel pileteid saada, ehk siis päris 6500 veel koos ei ole.

Anonüümne ütles ...

Parandan ennast siinkohal: ajakirjandus asus tiražeerima ajakirjaniku arvamust, mitte seda, mida keegi ütles või ütlemata jättis.

Raud arvas, ajakirjanik võttis Raua arvamuse, tegi "uudise". Läks lehte, Lang vihastas, Ojasoo andis selgitusi. Võeti Salvestus välja ja selgus, et tõepoolest räuskamist ei olnud. Ojasool õigus, Langil õigus, poliituudiste treialitel mitte.

Anonüümne ütles ...

Teil on väga huvitav saade: sõimata kõiki poliitikuid ja parteisid - originaalne.

Ene Randvee ütles ...

Kas Te teate et plaanitakse Pronksiöö aastapäeva, trammis jagatakse pensionäridele käsitsi kirjutatud lendlehti (Tallinna volikogu A5 blanketil

Anonüümne ütles ...

Kas on viga minus ja lihtsalt ei märganud või ei märkinudki need samad valgete lehtedega väljaanded Sirbi aktsiooni kuidagi ära?
Kui viimane, siis on see ju väga murettekitav trend. Palju murettekitavam kui see nuditud Langi seadus.
Oliver

Unknown ütles ...

Miks isand Kilk korrutab lõputult ühte ja sama armetut mõtet eri variatsioonides saatest saatesse ja ühe saate jooksul kah kümneid kordi - ei lase teistel rääkida ja igavaks läheb.

Anonüümne ütles ...

Väikese Tarandi nõrk koht on haridustase - keskharidus ja selle fakti arvestamine peatoimetaja edasise põsimise taustal on reformierakonna otsuatada

Madis ütles ...

väga professionaalne, Hõbemägi!:) Selle asemel, et sisuliselt kummutada Tarandi juttu oli vaja süüdistada teda poliitilise tellimuse täitmises nimetades seda kavalalt "teooriaks", mitte unenäoks.
Lisaks - minu teada saab allikakaitse murdmist nõuda ikkagi kohus, mitte politsei, nagu Hõbemägi saates lausus...

Anonüümne ütles ...

pole hullu, minu süvenevat veendumust mööda täidab hõbemägi poliitilist tellimust.

Anonüümne ütles ...

This is my first visit here, but I will be back soon, because I really like the way you are writing, it is so simple and honest

Anonüümne ütles ...

This site certainly has all of the information and facts I wanted concerning this subject and didn't know who to ask.
Here is my site instant Loans