20 märts, 2010

Hans H Luik, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar stuudios

Nädal oli äge. Poola õhukotkas langes Ülemiste järve jääle ning justiitsminister Rein Lang pidas võitlust ajakirjandusega, mille tulemusena ilmusid kõigi suuremates Eesti lehtedes valged leheküljed. Mida allikakaitse seadusest pärast palavaid meedialahinguid arvata? Mis saab edasi? Mis võiks olla hea lahendus? Arutleme selle üle. Ajakirjanike Liidu kongress, kus esines justiitsminister Rein Lang, osutus samuti ootamatult populaarseks ürituseks, kuhu tormasid kokku kõik telekanalid.
Keskerakonna arve arestimine võlausaldajast reklaamifirma Idea poolt võib olla meeleheitlik katse oma raha tagasi saada, kuid võib olla ka esimene pääsuke erakondade senise "puutumatu võlgniku" staatuse murdmumisel. Miks peavad ettevõtted oma võlgu maksma, kuid erakonnad mitte? Ning võlgu on neil ühtekokku päris palju miljoneid.
Erika Salumäe väljaastumine Rahvaliidust on veel üks auk niigi uppuva paadi põhjas. Kuid huvitav on see, mis oli selle põhjuseks. Poliitilised blogid hakkavad tõepoolest reaalset mõju avaldama!
IT-teema on taas kuum - kiideti heaks Eesti julgeolekupoliitika seadus, kus on juttu Eesti küberjulgeolekust, tehti ettepanek Euroopa Liidu IT agentuuri asutamiseks Eestisse, kaitseminister Jaak Aaviksoo ennustas Stanfordi ülikoolis küberrünnakute sagenemist. Mis toimub kulisside ja ekraanide taga?
Vastasseis võlakaitse seaduse osas on erakondade ja pankade vahel totaalne - kuidas leida kooskõla?
President Ilves otsustas sõita Moskvasse 9. mai pidustustele. Varasematel aastatel on see teema tekitanud palju kirgi, miks nüüd nii vaikne on?
Võru volikogu esimeheks sai Erki Saarman. Meenutame tema tegevust Glaskeki aknaäris.
Eestis jäi peale seagripipaanikat üle 200 000 doosi seagripivaktsiini. See tahetakse nüüd annetada mujale. Raha, tundub , siiski tagasi ei saada. Tagasihoidlikult tegutsenud Eesti jäi siiski kahjumisse ja läks asjatult paanikaga kaasa.
Rahavaesel ajal on Tallina linn asunud valitsuselt hoogsalt raha küsima: küll kultuuripealinna, küll lasteaedade tarbeks. Ning Riigikohtu otsus paneb Riigikogu olukorda, kus kohalike omavalitsuste ülesanded tuleb täpselt paika panna ja sellega koos ka riigipoolne rahastamine.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Päästetegevus Ülemiste järve jääl näis küll ebaprofessionaalne, lennukit kasutati jäälõhkujana ning selle taustal kõlasid kõrgete ametnike mõõdutundetu kiidulaul kuidas 50 aastat juba oldi valmis ja enesekindlad ebapädevuse väljendused

Unknown ütles ...

Kuulge mehed, te peaksite ju end seal eriti reedetuna tundma - kunagine hea kamraad Rein Lang, suur vaba ajakirjanduse sõber ja tegelane, kes koos teiega kunagi sama raadiosaadet teinud, keerab nüüd sellist jama kokku?!

Igal juhul on hirmus, kui me enam ei kuule, kuidas Ruussar jälle "unenägusid näinud on" ja põrutavate avaldustega esineb. Kas võib juhtuda, et uue seaduse jõustumisel kaob ka Keskpäevatund raadioeetrist? :-(

Anonüümne ütles ...

Ei ole Lootsmannid ainuke dünastia, kuidas oleks perekond Sarapuude ja Paidega?

Anonüümne ütles ...

jüri pihl võiks saada maksuameti juhiks.

Anonüümne ütles ...

tilk tõrva on nüüd meepotis

Anonüümne ütles ...

viie erineva juustuviilu lõigud peavad kokku minema

Anonüümne ütles ...

mitte lõigud vaid augud

Anonüümne ütles ...

tore muidugi, et seisate sõnavabaduse eest aga olge ka sama agarad ja tehke selgitustööd "omade pahade poiste" hulgas. pole ju normaalne, et avalikke kommentaariume redigeeritakse ja kommentaare kustutatakse suvaliselt, ilma konkreetselt põhjendamata. sel viisil luuakse pilt nagu sellist arvamust pole olnud...

Unknown ütles ...

Keskerakonna probleemi lahendamiseks on vaid üks võimalus - saneerimine. Sealhulgas on möödapääsmatu juhi väljavahetamine ning juhtimisstiili muutmine.

Anonüümne ütles ...

Eest Raudteel on Päästerong, kus on olemas trossid 100 tonniste raskuste tõstmiseks ja tõmbamiseks. Õhkpadjad ja hüdraulika 100 tonniste raskuste tõstmiseks ja reservuaarid ning pumbad suure koguse vedelkütuse kogumiseks ja ümberpumpamiseks. Päästeamet oleks võinud ju sealt abi küsida, neil seal suure läbivusega autod ka, millega kogu see kraam kohale tuua ja spetsid ka, kes selle töö oleks viiekesi ära teinud.

Anonüümne ütles ...

ruussaar ei ole ITga sina peal

Anonüümne ütles ...

Tere Ainar,

Sinu poolt toodud näited (2000 probleem ja küber sõda) pole võrreldavad.

Kui esimesel puhul oli tõepoolesrt tegemist ilmse üledimensioneerimisega, siis kübersõda on täiesti reaalne ja selle tõrje veel täiesti kindlalt alarahastatud.

Parimat,
Raspa

Anonüümne ütles ...

Tänane saade on huvitav ja asjalik, sest pole Rein Kilki, kes alati teiste jutule vahele segab ja oma tobedate kommentaaridega saadet risustab.

Anonüümne ütles ...

"IT-riik" Eesti üritab juba teist nädalat blokeerida interneti kasiinodesse ligipääsu(ehk külastage ainult Olympic Online kes ostis endale monopoliseaduse). Mina kes ma olen 20 aastane tudeng ja kes ma olen it alal nii pädev et suudan wordi ja excelit vaevaliselt kasutada suutsin viie minutiga Eesti riigi poolt juhitud blokeeringutest mööda minna ja oma interneti pokkerit edasi mängida.

Vägev it-riik meil tõesti siin:)

Anonüümne ütles ...

küberturvalisuse pakkumine on kindlasti teema, mille olulisuse või iseloomu üle jäädakse pikaks ajaks vaidlema. Kui küberkaitseüksused (olgu nad siis firmasisesed, firmade põhised või riigipõhised) teevad oma tööd hästi, ei paista ründed silma ning tõstatatakse küsimus, et miks me siis peame neid kõrgepalgalisi IT-sõdureid kui midagi ei toimu. Samas kui üksus ei tee oma tööd 100%-liselt tekkis küsimus, et hoolimata sõdurite olemasolust on meil ikka probleemid küberruumis. Lisaks veel probleemid piiridega (kes ründas, kust ründas, miks ründas, millal sõda algas, mis sõja lõpu määrab jmt). Ründele vastata proportsionaalse ründega - aga kui ei ole teada, et kes ründas ning hullem veel - mis on proportsioon selles kontekstis?