13 veebruar, 2010

Keskpäevatund = Kilk, Hõbemägi, Ruussaar

Täna räägime sellest, kuidas Riigikogus ärimeeste tellimusel seadusi tehakse ja mis tagajärjed sellel on; Helsingis toimus Läänermeremaade tippkohtumine, kus Putin kiitis merealust gaasijuhet ja teised noogutasid kaasa; pensioniea tõstmine 63. eluaastani jõuab Riigikogu saali, mis saab edasi; Kaitsevägi põmmutas Nõva vallas, kuid miks peab seda tegema ühes Eesti looduskaunimas kohas; väidetav USA valitsuse garantii Tallinna Linnahalli renoveerimiseks osutus vaid õhumulliks. Need ja paljud teised teemad tänases saates, ootame teie kommentaare!

10 kommentaari:

Marek ütles ...

Euroopa Komisjon teeb pidevat seiret oma liikmesriikide tegevuse üle ja muuseas on avaldanud kahtlust, kas senine nn feed-in tariif on Eestile piisav meede taastuvenergeetika arendamiseks. Juhul kui uus elektrituru seadus vähendab seda väheseks peetud meedet veelgi, siis võib tekkida Eestil tõsiseid raskusi Euroopa Liidu kliimapoliitika elluviimisel.

Unknown ütles ...

Ma meenutan, et eksisteerib ettepanek erakondade finantseerimise korra muutmiseks: keelatud olgu nii ettevõtete "maailmavaate"toetus kuid ka summade eraldamine riigieelarvest. Lubatud on ainult liikmemaksud! Kui erakonnad õpivad enda võimusoove üksnes enda eelarvetest finantseerima, siis ei ole kiustaust "rätsepa"seaduse tegemiseks. Kaoksid ka erakondade hiigelvõlad reklaamifirmadele jne. Analoogia siin riigihankeseadusega, mis ei luba osaleda riigihankes ettevõttel, kel maksuvõlad. Valimistel ei tohi osaleda erakonnad, kellel eelmisest perioodist võlad üleval. Let us think about it!

Anonüümne ütles ...

stopper kribas:
Peale HeleSiniseToru ehitamise kinnitamist hakaku Eesti Riik valmistuma kohtulahinguteks, juhul kui keskkonnareostus tuleb, siis peavad toruehitajad ja selleast rahaliset kasu saajad riigid meile kogukahju nt 10x hüvitama ja me rannad puhtaks rookima. Mida arvate?

Anonüümne ütles ...

Gaasitorust - kardetavasti tuleb sellest sama suur häbiplekk kui Tšernobõl kunagi. Ega muidugi ei aita, et 'me ju ütlesime kohe'.
Aga ega see pole ka muidugi esimene kord, kus poliitika keskkonnast üle käib. Ja ega setetest üles kergitatud dioksiinid ülehomseks ega paari aasta pärast ei tapa ka. Tasapisi hakkavad mingid haigused sagenema, eks siis saab öelda, et 'bad story' ja ongi.

Unknown ütles ...

NordStreamist - kõnelesite, et peaks õppima, miks me kaotasime. Aga võiks ka küsida, kas me üldse võitlesime? Kas keegi peale Teaduste Akadeemia ja mõne vabaühenduse üldse tõsiselt võitles NordStreami vastu? Mida üldse tegid valitsus ja välisministeerium? Või parlament (peale ühe avalduse, aga mis kaalu sel peakski olema...)?

Anonüümne ütles ...

ei ole mõtet tuhka tonnide viisi pähe raputada...

Anonüümne ütles ...

Elina ütleb... Tallinna Rahad on ilmselt otsas ja linn tahab laenu võtta riigi arvel. Sellepärast ongi seda riigi garantiid vaja.

Anonüümne ütles ...

pensionäride tööhõive on väga hea teema. Ega ei kujutaks ette, et 65-selt ikka veel klassi ette tundi andma lähen. Samas nt teatrisse piletikontrolliks võiks küll.

Anonüümne ütles ...

Veider, et arvamusliidrid nüüd hakkavad rääkima sellest, kuidas oleks kohe võinud hakata Nordstreamiga endale mingeid positsioone välja kauplema. Kas pole mitte nii, et kui millegi eest on seistud, siis seistakse lõpuni välja ja isegi kui lahing või ka terve sõda on kaotatud jäädakse oma seisukohtade juurde isegi kui selles eest mingeid hüvesid ei saa. Õigus omada arvamust või seisukohta ja võimalus seda kuuldavaks teha on suur privileeg, aga ka vastutus. Seega tuleks oma seisukoha juurde jääda kuni ei suudeta veenvalt tõestada, et eksid, isegi kui see osutub kalliks.

Anonüümne ütles ...

Teate, te muusika valik on nii tapvalt yhekylgne, mis peegeldab ka saate olemust