30 jaanuar, 2010

Kilk, Ruussaar, Hõbemägi - täna stuudios kolmekesi!

Tänane Keskpäevatund keskendub nädala jooksul kerkinud küsimustele ja teemadele: miks usaldus valitsuse vastu kasvab ajal, mil on kuulda üha rohkem nurinat valitsemise üle; kas perakondade võlakoormus kuidagi nende elu mõjutab või mitte, miks peaks riik rahastama erakondade noortekogusid; mis põhjustas haridusreformi plaanides uue muudatuse - mitte lahutada gümnaasiumi ja põhikooli ja kas see on hea või halb ning mis saab edasi; elektrituru seadus kogub kirgi ja meie küsime, kelle huvides erakonnad tegutsevad; võidusamba valgustus vajab ümbertegemist - aga kelle kätte läheb uus leping; gripivaktsiini hakatakse süstima ajateenijatele - seda mitte hoolitsusest vaid selleks, et see kapis pahaks ei läheks; miks Enn Pant lahkub Tallinnki eesotsast, kas IRLi suurkogul saab selgeks, millised on erakonna sisesed jõujooned jne jne.

18 kommentaari:

maikel ütles ...

IRL-i suurkogust veel niipalju et, tuttav IRL-i liige sai kaks kutset valimistele. kutsetes esitleti ka kandidaate. Ühes kutses olid väljapakutud kandidaadid suuremjaolt kõik endise isamaliidu tegelased, teises kutses esitleti kandidaatidena Respublica endisi tegelasi. Erinevate kutsete-reklaamlehtede järgi otsustades on ikka päris terav vastuolu sees.

Liivi ütles ...

Etteõtlusest töötu pilgu läbi.
Eelmises saates oli juttu, et Eestis on õige aeg arendada ettevõtlust.Riigi tasandil suhtun asja skeptiliselt, sest riigikoguveskid jahvatavad
kohutavalt aeglaselt ja poliitiliste vaadete vastuolud pikendavad protsessi veelgi.
Et siis mis toimub ja millised on võimalused?
1. MTÜ ei ole ettevõtlusvorm.
Töötukassa kaudu käisin sissejuhataval loengul ettevõtluse võimalustest töötutele.
Seda korraldas kohalik Arenduskeskus. Seal oli juttu osaühingust ja fie-st.
MInu küsimusele, et miks ei räägita MTÜ-st kui ka ettevõtluse vormist ta vastata ei osatud.
Et MTÜ ei tohi saada kasumit. MIs kasumist me räägime, me tahame inimesi tööle
ja tegutsema panna ja see vorm sobiks paljudele.
2.Töötukassa annab toetust 70 tuhat.
Selleks et seda saada, peab käima ära Alustava Ettevõtja baaskoolitusel ja esitama äriplaani. Ettevõtluskoolitust pakuti alles märtsis!!!, õnneks kohalik arenduskeskus
korraldas seda varem ja seal käisin oma raha eest detsembris. Koolitajateks olid
Mainori lektorid ja koolitus oli super.
aga.... kui mitte keegi pole mitte kunagi mulle rääkinud ettevõtlusest ja ma ei tunne
kõige elemntarsemaid mõisteid, siis on see jube raske. Meid on koolitatud ja õpetatud palgatöölisteks ja nii kohe hopp! on väga raske selles
majandusrägastikus orienteeruda. Pluss see, et kohe hakatakse makse sisse nõudma täie rauaga, see tekitab ebakindlust ja inimesed ei julge hakata sellega jantima.
Alustatud ettevõte peab tegutsema ühe aasta, siis ei pea raha tagasi maksma.
Ja üldse on see niiiiiii bürokratlik tegevus, kui sa pole kunagi sellega tegelenud, aga
õppimisaega ei anta. Inimesed kardavad ja löövad käega.
3.Ei saa rääkida Paindlikust tööturust. Mõni ettevõtja võtaks inimese tööle aeg ajalt ajutiselt või korra nädalas, aga talle pole see kasulik, sest sotsmaks tuleb miinimumpalgalt. Täiesti ebaõiglane. Kui Sa oled töötu, siis tööle minna nii väikselt ei saa, kaotad oma raha.
See kõik ja veel palju muud kokku on jabur.
Aga teema vajab käsitlemist, see on õige.
Liivi

Anonüümne ütles ...

Täpsustus Saksa Bundeswehri kohta:

Kõik soovijad vaktsineeriti detsembri lõpuks. Vaktsineerimine oli vabatahtlik. Bundeswehr hankis endale teist tüüpi vaktsiini, kui sotsiaalministeerium. See oli küll kallim, kuid sellel on ka väidetavalt vähem kõrvalmõjusid.

Anonüümne ütles ...

Velsker Kilk võiks ka ära seletada, miks on iga inimelu nii oluline? meid on siin teatavasti üle 6 miljardi ...

Anonüümne ütles ...

Poisid, ega te järsku ei pinguta teisi silmakirjalikkuses süüdistades üle?

Tundub, et oma leiva välja väljateenimiseks silmakirjalik olla on teie arust ajakirjanike rivileeg.

Kui vaktsiini polnud halas kogu ajakirjandus (teie kaasa arvatud), et "kohe sureme kõik ära".

Kui vaktsiin tuli, siis halas kogu ajakirjandus (teie kaasa arvatud), et vaktsiini on vähe). Samas pasundas kogu ajakirjandus ka vaktsiini KOHUTAVATEST kõrvalmõjudest.

Kogu aeg võimendas ajakirjandus (teie kaasa arvatud) iga negatiivset kuulujuttu, mis vaktsiinide kohta tuli ja mõtles ka "ajakirjandusliku analüüsi" käigus juurde.

Ja nüüd on keegi teine süüdi ja silmakirjalik?

No vot see on ikka tõeliselt silmakirjalik jutt!

Või kuidas whk teile omale tundub?

Parimat,
Raspa

Anonüümne ütles ...

Sambasihtasutus jäi mingil hetkel veel ju ka Reivikule võlgu, kuna see pistis sutsaka oma eraraha asja sisse. Ei tea kas ikka veel võlgu ollakse...?

Anonüümne ütles ...

ja ka kes JÄÄB ministriks

Anonüümne ütles ...

Parlamendierakondadest on eelarvega ja varadega masu tingimustes normis seisus vaid rohelised ja Rahvaliit - nii imelik kui see ka pole.

Anonüümne ütles ...

Kas mitte karistusseadus ei näe ette trahvi oma majandusseisu raskusest ja pankrotiolukorrast mitteteatamise eest? Parteid pole siin ju erand.

Anonüümne ütles ...

:))
Aga öelgu tõesti keegi see esmaspäeval välja kusagil: "Toetame Eesti iseseisvuse jätkumist!" ... :DD, see on väga pihta, väga hea kild. :)

Anonüümne ütles ...

Vabadussammas ongi juba monument ebaprofessionaalsusele, kuid olen imestunud, et paremad pole ka KUKUraadio kommentaarid selle valgustamise osas. Ikka veel valitseb sotsialismi-aegne mentaliteet, et mõni torujüri tuleb ja teeb lihtsalt asja ära. Teadmiseks:ledvalgustus on kümnetes,kui mitte sadades kordades odavam kui muud valgustid ja seda on saada erinevates värvigammades. Seekord peaks ikka valgustuse eelnevalt korralikult projekteerima, et mitte astuda ei- tea-mitmendat-korda ikka samasse vanasse ämbrisse.

Anonüümne ütles ...

Anonüümse kl. 12.16 jutt gripivaktsiini kohta on tüüpiline näide väärinfost, mida aga, mida meedia rõõmsasti ja kriitikavabalt edasi levitab.
Eestisse on muretsetud kaht tüüpi gripivaktsiini, üks neist põhjustab teisest teisest sagedamini süstikohas valu ja turset, kuid piisab ühest süstist, teise puhul jälle on vaja teha kaks vaktsiinidoosi.
Mõlemad on Eestis ühtviisi olemas.

jah, aitäh ütles ...

IRL rääkis eurole ülemineku vajadusest 2007. aastal kui Reformierakond ei tahtnud eurot majanduskasvule ohvriks tuua. Ainar, IRL on olnud eurole ülemineku vedur, mitte ennast sellest taandanud.

Anonüümne ütles ...

vaadake Maalehte - inimesed teevad vihmaussidega vanas laudas sõnnikust komposti. Super! Ja väga vajalik pealegi potipõllunduse edenedes.

Tom ütles ...

see tolmuimejale legopüüdja vahele ehitamine on juba eilne päev. electroluxi imuritel olid sellised püüdjad kaasas koos karbitäie pisikeste lego klotsidega mingi aasta või paar tagasi.

Anonüümne ütles ...

Kallid saatejuhid juhin tähelepanu ka sellele, kuidas enne gripivaktsiinide tellimist vinguti, et Eesti on hiljaks jäänud tellimisega ja et Eesti tellib liiga vähe neid vaktsiine. Tuleb välja, et suur epideemia kartus oli asjata ja valitsus tegutses seekord väga õigesti mitte minnes kaasa üldlevinud paanikaga ja mitte tellides veel rohkem vaktsiini. Nagu näha ei lähe see vaktsiin nüüd enam paanitsejatele korda.

Anonüümne ütles ...

Arvestades sellega, et seagripi vastu on vaktsineerinud umbes iga sajas inimene siis statistika järgi ei oleks need ~16 inimest tõenäoliselt vaktsineerima läinud isegi siis kui meil oleks see vaktstiin olnud kohal juba 2009 suvel.
Eelmise aasta 300 päeva seisuga ~6000 seagrippi surnut,
1 miljon liiklussurma.
http://www.flickr.com/photos/michaelpaukner/4052849920/sizes/l/in/pool-16135094@N00/

Kainet mõtlemist ja mitte igasuguse jamaga kaasa jooksmist!

Mike ütles ...

Tore kuulda, et ettevõtlusõppe olulisust on laimalt mõistetud. Ekslik on aga arusaam, et selles osas ei ole konkreetseid samme ette võetud.
Konreetse raporti ja tegevuskava, mis on erinevate osapooli kaastes väljatöötatud ja mida hetkel viiakse ellu leiate siit: http://www.mkm.ee/public/Ettevotlusoppe_raport_tegevuskava.pdf

Loe ka taustast:

http://www.mkm.ee/ettevotlusope/