16 jaanuar, 2010

Erisaade: Indrek Tarand, Eiki Nestor ja Priit Hõbemägi

Täna on kindlasti eriline päev kõigile eestlastele, kes vaatavad Otepää suusaülekandeid. Keskpäevatunni stuudios arutavad nädala kuumemaid teemasid rahva poolt valitud saadikud Tarand ja Nestor ja ajakirjanik Priit Hõbemägi. Sihikul on õppekavade läbisurumine valitsuses, parlamenditöö parandamise ettepanekud, eurovoliniku kandidaadi Siim Kallase küsitlemine Brüsselis ja palju muud. Keerake teleril hääl maha ja kuulakse keskpäevatundi! Ootame teie küsimusi ja kommentaare!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas selle riigiga siis on kas õiged otsused on ikka head otsused kui need läbi surutakse? Kas koolid võtavad uued õppekavad avalisüli vastu pärast seda või on nad harjunud sellise hariduspoliitikaga?

Anonüümne ütles ...

Villu Reiljan on taandunud, vähemalt Rahvaliidu juhatusest, kas taha tuppa või hoopis eelseisva Riigikohtu otsuse valguses hoopis karistust kandma?

Anonüümne ütles ...

aitäh teile põmmpead, saade niigi iga korraga teil lahjem ja ikka astute sama reha otsa ja kutsute Nestori jahuma. Rannamäe ja vikeraadi palju parem
tsau pläu

Anonüümne ütles ...

Saate alguses oli juttu haldusreformist. Ka KOV-d on tegelikult seda meelt, et tänast süsteemi on vaja reformida. Kuna riigi poolt ülalt-alla pole midagi mõistlikku viimasel ajal välja pakutud, siis alternatiiv on selles, et KOV-d ise tulevad reformiplaaniga välja. Selle kohta näiteks Harjumaa Omavalitsuste Liit tegi sel nädalal avalduse: http://www.omavalitsus.ee/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=14512&cntnt01detailtemplate=uudiste_uldine_mall.tpl&cntnt01returnid=87

Taust on see, et riigil on kõrvale pandud x hulk raha, et olukorda analüüsida. Harjumaa KOV-d ütlevad selles avalduses, et riik ei peaks taas ise nokitsema vaid kaasama ka KOV-e või andma koguni KOV-dele ülesande, et olge head, tulge palun ise lahendustega välja. Kui juba KOV-d ise ütlevad, et olukord vajab analüüsimist, siis ei ole muutused enam väga kaugel.