29 august, 2009

Priit Hõbemägi puhkuselt tagasi, kaaslasteks stuudios Heldur Meerits ja Marek Strandberg

Keskpäevatund süveneb nädala põletavatesse probleemidesse. Teemadeks rahandusministeeriumi pessimistlik prognoos ja riigieelarve seis; kas Ligi ja Ansip kisuvad omavahel? Miks Eesti Pank on nii leebelt prognoosima hakanud? Kuidas puudujäägiga hakkama saada? Afganistanis hukkusid kaks Eesti kaitseväelast ja Balti Kaitsekolledzhil Tartus on maineprobleemid. Ilmus suurt kära tekitanud Eesti koolide edetabel, Arctic Sea afäär muutub üha metsikumaks, Sosnovõi Bori tuumajaamas oli taas rike - muide, mis on saanud Eesti osalusest Leedu uues tuumajaamas?; Riigikogu koguneb erakorralisele istungile, et arutada käibemaksuseaduse muudatuse tagajärgi. Ootame teie kommentaare ja soovitusi. Jälgige meid ka Twitteris #keskpäevatund!

6 kommentaari:

renee ütles ...

Kaks huvitavat linki teile:

Ansipi ettenägelik jutt 2005 aastal ja ajakirjanduse, ekspertide ja lugejate reaktsioon sellele.
http://www.epl.ee/artikkel/293920

-15%, -5%, +2% on viimasel ajal liiga palju esinenud siin ja seal. Nendest on erinevate riikide võrdluses väga raske aru saada. Koostasin tabeli, kus eurostati andmed on keeratud natuke kergemale kujule.

Tinglikult on võetud 1999 aasta null aastaks majanduse suuruse kohalt, väärtusega 1.
Edasi see 1 kasvab ja kahaneb nagu reaalne majandus antud riigis.


http://www.rumba.ee/eu_majandus.pdf

2009 ja 2010 on eurostati prognoosid.

Anonüümne ütles ...

Täna tulid erakondade reitingud. Reformil jälle tõusis. Teised enam-vähem sama.

IRL jutt rasketest otsustest vähendab nende populaarsust, ent Reformi jutt ebapopulaarsetest otsustest vastupidiselt suurendab...

Ja Keski pani vähenema ehk jutt Maarahva päästmist? :)

Mis on saateliste kommentaarid?

Anonüümne ütles ...

Riigikogu võiks tehtud ülekohtu heastada sellega, et lubab nn. halbade võlgade käibemaksu tagastamist kauba/teenuse müüjale. Seda lubab käibemaksudirektiiv ja see aitab vältida käibemaksu kumuleerimist.

Anonüümne ütles ...

rääkige inno ja irja raamatust!pliiz

Anonüümne ütles ...

Strandberg eksib: Reformi populaarsus suurenes 35-aastaste seas.

Anonüümne ütles ...

H6bemägi,

igatsete valgustatud monarhi? Aga mis siis, kui monarh on teie jaoks nö valesti valgustatud? Majandusküsimustes ehk ei tekigi probleeme, aga laiemalt ilmavaatelises osas?

Näiteks: esimene asi mida lääne m6istes valgustatud monarh siin ilmselt teeks, oleks riigi kakskeelseks muutmine ja nullkodakondsus. Miks? Sest oleks siin ja praegu 6iglasem. Valgustatud monarh teab, et "vanemate patud nuheldakse laste kaela" on väär lähtekoht ning eba6iglusele eba6iglusega vastamine ei vii kuhugi.

Väike näide ainult, eks neid leia küllaga :)