06 juuni, 2009

Saates Hans H. Luik, Rein Kilk ja Priit Hõbemägi

Täna jutuks: olukord Lätis, kus latt võib kukkuda ja mida see Eesti jaoks tähendab; pühapäeval toimuvad europarlamendi valimised - kas Indrek Tarand saab 100 000 häält kokku; mis üldse eurovalimistel toimub, miks sellest on saanud üle-euroopaline palagan; kes juhib valitsust - tundub, et Ansipi sõna enam kuigi palju ei maksa, Mart Laari kohalolek muutub aga üha tuntavamaks; miks Rahvaliit nii kergesti alla andis; uued ministrid suure ülesande ees, ametiühingute meeleavaldus - kas läbikukk või uurõnnestumine; riigiametnikud saanud suuremat palka kui pidanuks, suhkrutrahvi sissenõudmine saab võimalikuks tänu Euroopa kohtu otsusele, kuid kas enam ongi, kellelt seda nõuda; kas on vaja muuta valimisseadust, et anda lastega peredele nende laste eest lisahääli? Ivo Parbus sai lahti ja uusi politseinikke võeti vahi alla. Ja palju muud!

Uuendatud sõnad saate alguslaulule:

"Tsirkus"

Ja minu najal vaid seisab
koalitsioon nüüd koos
Ma hoolsalt raamatuid täidan
IRL-i all büroos

Kui tahan - peatub Ansip tallena siin,
Kui tahan - Rahvaliidu minema viin
Kui tahan - Riigikogu mööda nööri käib!

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

keegi võiks sellele valimistest hullutatud rahvale ilusti ära seletada ,et ei ole vahet kas Reform või kesk .Brüselis istuvad nad ju ühes toas ja peavad alluma ühtedele " bossidele"

Marek ütles ...

Tervist lugupeetavad.
Kinnitan teile siinkohal, et oleme (rohelised siis) jätkuvalt seda meelt, et peame ja saame muuta oma maksubaasi nihutades selle ressursi ja kütusekasutuse maksudele ning siis saab toetada meie poolt nii kärpeid kui teha neid ka vähem kui ette kujutatakse.

Meie plaan, mida oleme ka piisaval levitanud võimaldab majanduse ümber korraldada ja täita ka Maastrichti kriteeriume.

Vähemusvalituse idee ei ole meie poolt välja käidud ja toetatud mitte võimu huvides vaid selle huvides, et valitus tuleks riigikokku läbi rääkima.

Anonüümne ütles ...

Ajakirjandus pasundab pidevalt, et riigi sisepoliitilisi probleeme ei lahata eurovalimistel.
Kõikides Euroopa riikides (eriti nn "vanades")toimuvad eurovalimised sisepoliitiliste debattide valitsedes.

Marek ütles ...

Vähemusvalituse tähendus on siiski püüda peaministrit muuta Ivan Julma tüüpi juhtijast Taani kuningas Harald I Sinihamba tüüpi juhiks, kes suudaks koostööd teha mitte jätkuvalt monolooge pidada.
Selles muide on ju küsimus kui rääkida Eesti tulevikuväljavaadetest.

Anonüümne ütles ...

Mis kuradi ´valged´ erakonnad, kes vahele pole jäänud;)? HH, ära lobise lõdvalt, hammusta peale ka.

Aga kui Reform küsis Burkhardtilt mln eurot, siis lihtsalt mätsiti kinni!

Anonüümne ütles ...

Pälsoni ühikas tegutses 2 Marti: Laari kutsuti "Vana-Mart" ja Kalmu "Väike-Mart"

Anonüümne ütles ...

Rääkides sellest, et Eesti jaoks ainus tee on asuda vähendama pensione ja lapsetoetusi, võiks puudutada ka teemat, et Eesti sotsiaalkulutused on kogu ELi väikseimad... (http://www.postimees.ee/?id=126994)

Anonüümne ütles ...

ametiühingud räägivad seda keelt, mida mõistavad tööandjad. Kui tööandjad peavad end üleval kui pärisorjapidajad, siis on ju AÜ-d oma loosungitega lausa ajast ees - juba industriaalühiskonda astunud.

Anonüümne ütles ...

vahva laul ka-


http://innojairja.blogspot.com/2009/05/naksipi-laul-teel-luua-villu-manu.html

Anonüümne ütles ...

välismaiste eeskujude järgi loodi 1869.
a. Viljandis sakslaste poolt laenu- ja hoiukassa, mis
oli järjekorras teine sellesarnane Vene tsaaririigis

Anonüümne ütles ...

Üksikkandidaadi häälte ülekandmine toimub sel viisil, et kui kandidaat T. saab 3 kvoodi jagu hääli (3 koha jagu), siis sama palju (2 koha jagu raiskuläinud hääli) võtab ta ära nendelt, kellega tema maailmavaade või Euroopa-hoiak sarnane on.

Ja kuna Keskerakond on Tarandi otsene vastand (eurovastane ja europädevuseta), toob nende häältesaak, mis muidu tooks 1-2 kohta, neile hoopis 2-3 kohta.

See ongi loogika, millele viidatakse. Otseselt muidugi hääled edasi ei kandu.

Anonüümne ütles ...

Oot oot, kas ma sain nüüd õigesti aru. Kui Tarand kogub kolme koha jagu hääli, siis need ülejäänud kaks kohta ei lähegi teistele erakondadele. Kas see siis tähendab, et Eestil hakkaks olema Europarlamendis vähem kui 6 saadikut.

Anonüümne ütles ...

Järgmises saates palun näpunäiteid kuidas firma edukalt pankrotti lasta "Rein Kilgi firmast ei jäänud alles punast krossigi" lektor Teil seal ju omast käest võtta!