20 juuni, 2009

Nädala sündmusi analüüsivad Hans H Luik, Rein Kilk ja Priit Hõbemägi

Oli põnev nädal: pärast pikka pendeldamist otsustas Riigikogu tõsta käibemaksu ja kütuseaktsiisi, jättes vaid nädala aega käibemaksu muudatuste sisseviimiseks; mis mõju on keskkonnatausde tõstmisel?, ametiühingud proovisid ebaõnnestunult streikida, Maksuamet peab metsafirma Sylvester omanikele tagastama ligi 200 miljonit krooni, Riigikogu sai Valge paberi, mis sisaldab Arengufondi ideid, kuidas majandust turgutada, vastuvõtetud karistusseadustiku muudatus on tekitanud protestivoolu, millega president peab toime tulema; endine Ida prefekt Aivar Otsalt sai kokkuleppemenetlusel kätte oma karistuse, samuti ka Ganini peksjad. Oli ka palju muud huvitavat, sellest lähemalt saates. Ootame teie kommentaare ja soovitusi!

8 kommentaari:

BNS ütles ...

Maksuamet peab riigikohtu otsuse tulemusel Sylvesteri kaheksale eraisikust endisele aktsionärile tagastama 32,8 miljonit krooni tasutud tulumaksu. Riigil tuleb välja maksta ka 14 miljonit kogunenud intresse. Kohtukulude suurus on kaks miljonit krooni.

Kahes kohtus on menetluses veel kaks Sylvesteri omanike maksuvaidlust. Kui riik peaks ka need kaotama, tuleb ettevõtte endistele aktsionäridele tagastada kolmes asjas kokku 386 miljonit krooni tulumaksu ja lisaks 181 miljonit krooni intresse.

Maksuameti hinnangul ei ole kaks teist juhtumit kolmapäeval lahendi saanud juhtumiga päris üks-ühele võrreldavad.

Unknown ütles ...

Räägi, Priit, ka sellest meelehetilikust sammust, mida RKAS rakendas Keila-Joa mõisa mahamüümisel. Tõeline "tugi" riigieelarvesse- 5,5 miljonit krooni. Sellega jõuame veel kaugele!

MetsasJooks ütles ...

Milliseks hindavad lugupeetavad härrased kütuseaktsiisi tõusu mõju vabariigi majandusele & eelarvele? Aga säästliku eluviisi edendamisele?

Kuulaks meeleldi just isiklikke seisukohti, mitte mingi parteilise platvormi säravat esitlust :P

edu.

Anonüümne ütles ...

Ega sellepärast ei pea hindu tõstma, et käibemaks tõuseb. Müüjal ja tootjal tuleb lihtsalt väiksema kasumiga leppida. Või tahate öelda, et see 2% käibemaksu tõusu ongi kogu kasum, mis müüja või tootja saab?! Müüjate seisukohaselt peab ainult ostjad kogu kulu kandma, mitte mingil juhul ei tohi müüja ega tootja kasumit kaotada!

Anonüümne ütles ...

kes on valitsuse jaoks autoriteedid kui isegi majandusteadlaste nõu ei arvestata?

Anonüümne ütles ...

Aga mida muud meil poliitikutelt oodata kui küündimatuid otsuseid. Tegemist on ju tegelikult keskpäraste keskastme juhtide või projektijuhtide tasemega, kui paralleel tuua erasektorisse. Ma usun, et Eimar Lengi sissetulek kuus on suurusjärgus 40-50 tuh krooni. Küsimus Hansule ja Reinule, kas te võtaksite Eimari tööle sellise raha eest ja mis oleks see, mida see mees sellise raha eest teha oskaks? Ma ise ettevõtjana arvan, et 10 tuhande eest kuus ma miski töö talle vast leiaks aga see oleks ka tema tegelik võimete lagi.

Anonüümne ütles ...

miks mp3-sid enam podcastide alla ei panda? on see näpukas või ametlik poliitika? viimasel juhul peaks ka koduka muud tekstid redigeerima...

Larko ütles ...

Paraku ei saa kuulata, sest Kuku taskuhäälingud (kõik, mitte ainult Keskpäevatunni omad) on juba reedest saadik katki.