30 mai, 2009

Täna stuudios Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Heldur Meerits

Täna jututeemaks: europarlamendi valimised - kas palaganiga tõsisesse poliitikasse; viletsuskoalitsatsioon ehk viisk, põis ja õlekõrs hakkavad valitsust tegema; valimisseaduse muutmine lastega vanemate kasuks -. kas sellel on mõtet ja mida see kaasa tooks?; Eestis avastati esimene seagripi juhtum; konverents "Kuhu lähed, Eesti ühiskond?", Ansipi poliitiline avaldus Kanal2-s jpm. Ootame teie kommentaare ja ettepanekuid!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

EPP kommentaar "kohutavate" kandidaatide nimekirjale...

EPP: SOCIALIST POPULISM WILL BE DEFEATED AT THE JUNE EUROPEAN ELECTIONS 28-05-2009

The European People’s Party (EPP), the largest political force in Europe with 13 heads of state and government in the European Council, criticized the populist tactics of the Party of European Socialists (PES) in the campaign for the elections in the European Parliament. The PES leadership reached new lows recently when it characterized the center-right voters of the EPP as “barbarians” and accused many distinguished EPP candidates as “terrible” or the “worst” there is.

“Instead of debating the serious issues that European citizens are concerned with, the PES has resorted to cheap populism,” stated EPP President Wilfried Martens. “To call a number of distinguished EPP candidates as ‘terrible’ as the PES did today or calling our millions of supporters across Europe as ‘barbarians’ as the President of the Socialist International did last week, is truly regrettable. I am convinced that European citizens will punish the populism of Socialists at the polls – their defeat will be bigger than expected,” concluded the EPP President.

Anonüümne ütles ...

Valitsus plaanib panna oksjonil müüki Muhumaa!(suuruse tüki eesti metsi) kas peate seda valeks?

eestlastel raha palju pole, ilmselt ostavad välismaa pangad-kas müüme oma riiki jupphaaval eelarve aukude täiteks?

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on nädala üks tähtsamaid sündmusi riigieelarvestrateegia 2010-2013 vastuvõtmine, eriti seal kirja olev lause:

"Kaalutakse üle vaadata ka kõikide kehtivate õigusaktide ja ka EL direktiividega seotud nõuete täitmine, millest suur osa on soovituslikud ja tänaselt Eestis kehtestatud kohustuslikuna."

Võib nõustuda nendega, kes on öelnud, et head kriisi ei tohi mööda lasta. Lõpuks ometi on ametnikud mõtlema hakanud, neile on mõistus pähe tulnud. Väga hea, lootus ei ole veel kadunud.

Anonüümne ütles ...

Korea president sai märtriks, aga ega Villust seda taheta. Las ta käib neil parteiüritustel, ega sellepärast ei pea temast juhti tegema.

See, et Mihkel Oviir osaleb valitsuse istungil ei tee veel Keskerakonnast valitsuspartnerit :)

Ega see pühaviha Reiljani vastu ka asja paremaks ei tee.

Tööd on vaja teha, mitte tühja jutt, ütleks Padar sellise vihakülvamise peale.

margus kiis ütles ...

Kilgil on õigus. Jama on olnud lihtsalt selles, et lollid on või lolli on mänginud kõik: poliitikud, spetsialistid ja rahvas. Lugege kasvõi praegust Eesti majandusajakirjandust -- see on siiamaani täis idiootset plära. Äripäev ässitas enne kriisi julgelt laenu võtma (nagu ka 1998 aktsiaid ostma).

margus kiis ütles ...

Hõbemägi, sa ajad ika vastuolulist juttu. Alles sa rääkisid, et Eesti peaks olema sotsiaalsem, heaoluühiskonna moodi jne aga nüüd nõuad sotsiaalvaldkonna kokkutõmbamist.

Anonüümne ütles ...

Põhjalikult tuleks läbivaadata hoopis riigi ladviku kulude radikaalne kärpimine kuni 30%,mitte rikkuses ujuvate ärimeeste kange soov tekitada ka sotsiaalne kriis,mille eest on meid hoiatatud.
Häbi teile,kilgid.

Anonüümne ütles ...

Mida prognoosite 3. juuni meeleavaldustele Toompeal? On arvatud, et seda kasutavad üpris kindlalt ära äärmuslikud jõud.

riho ütles ...

Alati kui ma Eesti majandusest räägin, ajab naine mu nutma, kuna tema arvates ei olegi Eestil majandust ega ka ärimehi. Ütleb, et meil tundub olema sebimispõhine ühiskond. Ja enne, kui me ei tekita endale reaalset majandust, võime pensionite ja muuga mängida palju aga tahame, kuid midagi ei muutu.
Naine on Jaapanist. Ehk on tal isegi õigus.

Unknown ütles ...

tähelepanuväärne on seoses eurovalimistega seltsimees toobali jutt sellest, kuis ta isiklikult kontrollis päeva jooksul kõiki 20-t keskerakonna valimistelki ja mingit mõjutamist sääl ei toimu. sellisel juhul on tal kas teleportatsiooniaparaat või pidi väga räigelt kiirust ületama. kolmas variant on muidugi tavaline valetamine.

margus kiis ütles ...

Europarlamendivalimiste uuring 2004 mais avaldatuna Postimehes 24.05.2004:
"Mai alguse seisuga kavatseb 16 protsenti europarlamenti valima minevatest kodanikest hääletada Reformierakonna ja 14 protsenti Res Publica kandidaadi poolt, näitab Turu-uuringute ASi küsitlus. Kahele valitsusparteile järgneb 11-protsendise toetusega suurim opositsioonipartei – Keskerakond. Ülejäänud erakondade toetus on alla kümne protsendi – Rahvaliidu kandidaadi poolt hääletaks üheksa, sotsiaaldemokraatide ja isamaaliitlaste poolt kuus protsenti valima minna kavatsejatest. Küsitlus näitas, et 11 protsenti tõenäolistest valijatest kavatseb hääletada üksikkandidaadi poolt."

Anonüümne ütles ...

kell on juba 23:00. saadet ikka arhiivis pole! Miks te kaotasite ära selle automaatse saadete lisaja internetti. Kuulajana pole mingit vahet kas seal on mingeid alguseid või lõppe lõigatud jne. oluline, et saade oleks kättesaadav võimalikult ruttu. Neid iluasju võite hiljem sinna ise üleslaadida kuna heaks arvate. Ei ole paremat asja, kui need pooltunni uudised vanade arhiivsaadete keskel (see ei puuduta keskpäevatunni saadet). Mind teeb siiani kurvaks see muutus´, mis eelmise jaanipäeva paiku tehti. See oli tõsine samm tagasi kogu internetist jutusaate kuulamise mugavuses. Ma tõesti olin KUKU peale nii kindel, et kuulasin mitmeid saateid peale nende lõppu arhiivist. Ei ole ju vahet kui kuulan tund aega hiljem, aga see eest saan panna vahepeal pausile ja siis edasi kuulata