02 mai, 2009

Stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits

Maikuu esimeses saates räägime sellest, mida arvata Minu Eesti mõttetalgutest ja inimestest, kes sellest osa võtsid ja ideedest, mis seal kõlasid; kuidas Padari piparkook muutub üha kibedamaks ja miks nii opositsioon kui koalitsioon Padarit üheskoos materdavad; kas Tartu muusikapäevade reanimatsioon on ikka hädavajalik, eelarvekärbete paratamatusest ehk kust veel kokkuhoida, seagripi tähtkuju varju all elamisest ja paljust muust. Teemadest juba puudu ei tule.
Saate laul on ansamblilt Propeller ja pühendatud Minu Eesti mõttetalgutele: "Miks Mona Lisa naeratab?"

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas Mona Lisa naeratab, kui täpne olla.

vt http://www.minueesti.ee/?leht=5,24 ("Eestvedaja tõstatab küsimuse „kuidas“ vormis.")

Anonüümne ütles ...

Minu meelest Ilves ei kartnud seal tervituses esindusdemokraatia pärast, vaid püüdis laiali hajutada vastavaid süüdistusi, mis mõttetalgutele juba ette esitatud olid.

Anonüümne ütles ...

ID-kaardiga hääletuse teeb keskmine häkker ära 20 minutiga. Siin pole midagi keerulist. Pigem on probleem selles, et paljud ei viitsi või oska ID-kaardiga hääletada, ja kui selline hääletus tehakse, siis see väljendab eelkõige nutikamate arvutikasutajate ja muude moodsamate inimeste arvamust.

Anonüümne ütles ...

Ilves lõi ise vedelaks - esmalt ta ju toetas algatust, aga et nii palju kriitikat tulema hakkas, tegi muret ja mitte ainult talle. + siiras mure, mis hullustega tõesti massid hakkama võivad saada. Pärast räägitakse 2009. a. 1. maist samamoodi nagu aprillirahutustest jne.

Aga noh, Minu Eesti on ikka 100x selgem ja parem asi rahva ärgitamiseks mõtlema ja ise tegema kui see Ühiskondliku Leppe SA ehk Koostöö Kogu, mille küljes THI jätkuvalt kinni on.

Anonüümne ütles ...

Kusjuures OLI plaan vanglais teha talguid, aga vanglajuhid ei lubanud kahjuks.

Anonüümne ütles ...

Mina kahtlustan, et toimkonnad nopivad ideid välja suhteliselt suvaliselt. Seni pole selge, kuidas seda teha kavatsetakse, selleks on vaja selget metodoloogiat, statistikast ju ei piisa ja lihtsalt tervest mõistusest ka mitte.

Anonüümne ütles ...

Mis paneb arvama, et Ilves algatust ei toetanud?

Anonüümne ütles ...

Talgute korraldajad ei pannud tähele üht olulist muutust meis endis - lihtsalt, igatsugu SÕNAD ja kahjuks ka MÕTLEMINE on sedavõrd devalveerunud, et julgen arvata selle põhjuseks, miks osavõtt jäi suht lahjaks... Hilisemat tulemust pole ju!!!!

Anonüümne ütles ...

talgud läksid korda-- vigin ja parastus saadab ju iga tegijat eestis---pigem on silmanähtavalt ärritunud osa eesti poliitilisest establishmendist,kes seda otse välja ei saa öelda.tegelikult tõi 90 protsenti kohalkäinuist kokku mitte infantiilne mure a la kuidas muuta väärtushinnangud õilsamaks---vaid tegelikult lõplikult ylevisanud poliitsysteem,kus inimesed hoolimata demokraatiasildist jätkuvalt ei saa valida omale rahvaesindajaid.läbi kelle rahvas reaalselt otsustuse juures oleks.sovjetlikuks muutunud parteisysteem on saanud suurimaks arengupiduriks—kõikvõimalikud kevadkylvivolinikud-viisitammed liiguvad parteijõujooni mööda yle riigi ja kuna neil pole kohtadega isiklikku sidet(seega ka häbitunnet)--võibki niimoodi tuimalt sigatseda.nomenklaturiseerumine on jõudnud juba kõige madalamelegi –kylatasemele.rahvas näeb,et poliitikud vabatahtlikult eluilmaski ei muuda systeemi,sest vähemalt kolmandikku neist hallidest kujudest pole keegi kunagi valinud.seega --kindlustatud karjäär ähvardab ähvardab mureneda.sisuliselt oleme tagasi nõukaajas---tekkind terve uus inimklass,kes pole teismikust alates kordagi reaalses elus pidanud tegema muud,kui vanduma genossedele truudust,kuid sellega on ees terendav karjäär suurel määral korraldatud ja reaalne töö ei ähvarda.justnimelt see tõi inimesed kokku---mitte soov esindusdemokraatiat kukutada,vaid see lõpuks ometi tööle panna.

Anonüümne ütles ...

Padar kõlas "Foorumis" küll täpselt Pihliga kokku. Et endise majanduspoliitika aeg on läbi jne jne. Kusjuures ta pidas end täitsa hästi üleval, minule jäi ta "Foorumis" pigem positiivse kangelase kui patuoina rolli. Mõtelge ka sellele, et küsitluses toetas suurem osa inimesi maksutõusu. Saatejuht oli ka üllatunud.

Anonüümne ütles ...

Vaadake mõttekodades liitujate nimekirju, siis näete sama perekonnanimega inimesi ühes kojas. Täpsemal uurimisel selgus, et nimekirjadesse olid lülitatud ka kooliealised lapsed. Eriti kojavanemate perekonnad - kõik olid kirja pandud (ka algklasside õpilased). Sellega saavutati siis tohutu osavõtjate arv! Kurb on, et ka sellise ürituse puhul ei suudeta ausaks jääda, vaid käiakse vana "pakasuhha" teed!

Anonüümne ütles ...

Mina lõin talgutel mitu perspektiivikat kontakti. Arutlus ka just läbi ei kukkunud, mõned algatused hakkasid isegi kohe kuluaarides tuure koguma.

Anonüümne ütles ...

Struktuuritoetuste kohta ikka lahmite. 2004-2006 perioodi struktuuritoetuste kasutamine lõpeb selle aasta suvel. Kasutatud on hetkel 98%, tõenäoliselt jõuab see 99%-ni. 2007-2013 perioodi struktuuritoetuste kasutamine on alanud viibega, aga reaalselt algas periood ka alles pärast novembrit 2007, kui Euroopa Komisjon Eesti kavad kinnitas.