04 aprill, 2009

Täna stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruusaar ja Heldur Meerits

Kevadenädala teemad: venekeelsetel viinatootjatel on vesi ahjus ja võlad kaelas; mis saab teisest pensionisambast - äkki on mõni parem lahendus sissemaksete lõpetamise asemel kärpekulude katteks; Läti koondab kolmandiku riigitöötajatest, Eestis möödunud aastal ametnike palgad muudkui tõusid, Ilves hoiatas valitsust päevapoliitilise populismi eest; Tallinna ja riigivõimu vastasseis jätkub - õiguskantsler tunnistas linnaosade kaotamise plaani põhiseaduse vastaseks. Ja kindlasti palju muudn ajakohast ja huvitavat!

6 kommentaari:

kaido ütles ...

Riigiaparaadist ja võimude tasakaalust: enamus õigusloomest valmistatakse valitsuses, mitte riigikogus, mis peaks olema õigustloov organ. Riigikogu on mugav vanakeste kogu, kes on tegutsemisvõimetu! Siit ka võimu kaugenemise rahvast: puudub Riigikogu ja Valitsuse vaheline eluterve dialoog.

Anonüümne ütles ...

10 töökohta päevas on võimalik luua kui hakata linna subsiidumide ja administratiivse piiramise abil üle võtma töökohti erasektorilt.

Ja ongi "Tehtud!"

Anonüümne ütles ...

Minu arvates panite selle "ekside" jutuga tõsiselt mööda. Allar Jõks on kahtlemata endiselt arvamusliider ja "eks" sai temast tänu erakondade omavehelisele kokkuleppele.
See, et eestlased ei tule tänavatele on tingitus "lambamõtlemisest", kuigi põhjust oleks küllaga.
Valitsus aga kärbib ühiskonna nõrgimailt täiega teades, et tänavatel jääb niikuinii rahulikuks.

Anonüümne ütles ...

ja mida me seal tänaval siis nõuaksime?

vahetage valitsust? tehke uued valimised?

olgu või sitem aga peaasi, et teistsugune?

"change we need" - peenraha on vaja

Anonüümne ütles ...

Demokraatia häda ongi ju see, et õigus pole neil, kellel õigus on vaid neil, keda rohkem on. Aga selliselt loota mingeid häid ja vettpidavaid majanduslikke otsuseid oodata on väga utoopiline :)!

Anonüümne ütles ...

jajah ... teeme nii, et kogume pensionifondi raha ainult siis kui turud üleval on! siis on järgmise tsükli lõpuks jälle vähem raha kui sisse on pandud.