11 aprill, 2009

Räägime! Priit Hõbemägi, Ainar Ruusaar, Heldur Meerits

Pilve-alusel laupäeval arutame ikka teise pensionisamba teemade üle - kas peatada sissemaksed või mitte, kuidas jõuda kokkuleppele, miks asjad ei edene, kes lõppude lõpuks vastutab?
Kas töötukassa sissemakseid tõstatakse ja mis tagajärjed sel on? Iga natukese aja pärast tahetakse maksumaksja palgast mingit protsenti saada!
Kas sotsid hakkavad oma jõudu näitama ja miks sinna kogunevad jõuametnikud? Kas maksude tõstmine on reaalsus või fantaasia ja mida see maksumaksjale tähendab?
Riiigametnikele koidab seadustes mitu muudatust - lausluba firmade juhtimiseks ei tule. Äriühingute juhtide tasud lähevad korrastamisele.
Kuidas saada fondihalduritelt head teenust ja kuhu kadus Ansipi pensionisamba 6%.
Kas midagi head ka on? Korterite hjinnad ikka langevad, madal euribor langetab liisingu ja laenude tagasimakseid.
Kindlasti ka palju muud, ootame teie kommentaare!

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi - mis sul 2 samba vastu on? Riik peab oma lubadust pidama ja inimesed peavad selle eest ja välja astuma. Tavaline Eestlane vihastab ja lärmab kodus ning ongi kõik. Rahvas tulge tänavale. Jõudu. Martin

Anonüümne ütles ...

Eesti teise samba fondid pole unikaalsed. Globaalses finantskriisis oleks palju teistsugune tulemus olnud võimatu:

http://www.ipe.com/magazine/Most_returns_firmly_in_the_red_31270.php?articlepage=2

Tsiteerin sealt:

...Norway’s Government Pension Fund-Global was forced to review its short-term investment strategy following a 2008 return of -23.3%, the worst in its history and amounting to a loss of NOK633bn (€71.7bn), which reduced the fund to €250bn in 2008...

...Sweden’s buffer funds were badly hit. Inkomstpension, the main pensions vehicle in Sweden, reported a deficit of €21.67bn as it requires €662bn to meet state pension liabilities but has €640bn...

...According to a Mercer country breakdown, Austrian Pensionskassen generated an average return of -13%, Belgian funds (-25.5%) and Irish funds (-34%) had equity allocations of up to 68%. In the UK and Spain (mean equity quotas of 50% and 35% respectively) funds lost an average -9.8% and -8.5%, and Swiss and Dutch funds, with an mean of 25% and 27% in equities, returned -12% and -9.6% on average...

Anonüümne ütles ...

USA suurim pensionifond Calpers kaotas 6 kuuga 20%:

http://www.telegraph.co.uk/finance/3248452/Calpers-suffers-50bn-fall-in-pension-fund-assets.html

Anonüümne ütles ...

aga pihli-jüri skandaal kus tema ema metsas tavapolitsei märki laskis ning neid karistada lasi. kas see ei ole siis egotripp?

Anonüümne ütles ...

Arvan, et hr Ansip on pensionisüsteemi ümber tehes ja lühiajalisi tulemusi kritiseerides teinud saatusliku vea. See saab Reformierakonna kirstunaelaks.

Anonüümne ütles ...

See "rongi tuli ja rongi lähenemine" see on ju kaitsehoiak, kardab et ta ei tea vastust või jääb halba valgusesse või ütleb lihtsalt midagi valesti. Vastasel juhul võiks ju naerata, öelda et mul on kiire hetkel, noogutada, olla solidaarne. Ta võiks olla õnnelik et ajakirjanik teda küsitleda tahab mitte rahvahordid kellele ajakirjanik tegelikult infot hangib. Ülbus, liikluses ka -suunda ei näidata pannakse nagu rong julmalt.

Napake ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.