13 märts, 2009

Täna saates: Priit Hõbemägi, Rein Kilk, Ainar Ruussaar

Saate teemad in spe:
Ilmus inimarengu aruanne - kas nüüd on kõik selge?
Presidendi abikaasa avaldas Postimehes mahuka artikli iseseisvuspäeva vastu võtu teemal - Kas kinnine või lahtine dekoltee... vabandage, vastuvõtt?
Lõputu jauramine Tallinna linnaosade teemal jätkub - kes jääb peale: Savisaar või Reinsalu, Toompea või all-linn?
Reformierakond peibutab tallinlasi maamaksust vabastamisega, lubades kaotada maamaksu elamumaalt. Mida see tähendab - kas kinnisvara maksu kehtestamist riiklikul tasandil?
Vene saadik Uspenski väitis ajalehes, et venekeelseid õpetajaid ahistatakse varjatult keeleinspektsiooni kaudu. Talle vastu astunud noormees Sergei Metlev sattus ise tagakiusamise ohvriks.
Need on vaid mõned neist paljudest teemadest, millest saates juttu tuleb.
Ootame teie kommentaare!

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sellist eestit tahtsimegi? Võitlus käib kes jääb peale, riik või Tallinn? Targemad väejuhid on kasutanud sellist taktikat, et las kaks lolli võitlevad omavahel. Peksku end seni, kuni riismed järel. Siis on õige aeg riismed ära tappa ja võiduloorberid omale saada. Kellele see kasulik on? Pole võimalik, et ainult oma ego upitamine. See ei ole ei riigi ega Tallinna juhtimine. See on rumalus, mis viib lähiajal katastroofini. Ainult üks nn "ärapanemine" Üheski sõjas ei ole võitjaid. Ja antud hetkel on kõige suuremad kaotajad kodanikud, valijad. Kõik poliitikud annavad endast kõik, et saada oma häälte ports kokku. Majanduskriis jõuab ka nendeni. Kuidagi ei taha uskuda, et 90% riigikogulastest saaksid kuskile tööle. Kellele neid vaja on? Mis tööd nad teeksid? Suures osas on nende süü, et eestis enam tööd pole. Ma ei usu, et Rein Kilk oleks nõus kedagi sellest 90% tööle võtma, kui nad enam hääli ei saa ja tööd otsima hakkavad.

Anonüümne ütles ...

Kultuuriministril nagu halb nädal olnud: maksta NO Teatrile toetust, et need sulle pähe k..vad ning siis veel jama mulkide ja nende teatriga. Kas teda ootab ees maripuulik meediapeks? Ja ega see Alliku vabastamise otsus küll eriti selge ja veenev ei olnud. Teatripoliitiline draama.

Eimar Veldre ütles ...

Metlevi juhtumi puhul on ikka hämmastav see, kuidas kool "omastas" ta. Noormees esines ju venekeelsete Õpilasesinduste Assamblee juhina, mitte oma kooli õpilasesinduse eestvedajana. Aga ikka jutt, et meie kooli alam ehk õpilane!

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse alusel on õpilasesindus sõltumatu kooli juhtkonnast, ent tolles Mustamäe koolis avaldas juhtkond (ebaseaduslikult) ikka esindusele survet. Kooli- ja õpilasdemokraatiast pole haisugi.

Ning jutt, et noor ja eriti alaealine inimene ei tohi avaldada oma arvamust, see on asja tipp.

Ja siis kogu seda lugu vaadates me ei peagi imestama miks helgemad venekeelsed noored Eestist lahkuvad (nõukalik kool vabas ühiskonnas).

Hea, et haridusminister sekkus, ent kui polnuks tegemist Venemaa saadikuga, siis huvitav kas Lukase sõnavõtt oleks erinenud Looduse koni-loo omast.

Anonüümne ütles ...

Back in USSR?! Millal mehed arvate eesti koolides loobutakse NSVL-aegsest käitmisest? Millal eesti koolide juhtimise, Vene Saatkonna käest, võtab üle Eesti Haridusministeerium?
Ilmselt jääbki see nii kuni järgmise 39-ndani e. 2012.. :(

Anonüümne ütles ...

Kilk on pealiskaudne ning oma loovuses paneb kokku kõik sobimatud asjad, kokkuvõtlikult: pole kasu sellest mulinast, sest analüüs see ju ei ole.

Anonüümne ütles ...

Sotsid teevad suure vea, kui ehitavad oma kampaania loosungile "neoliberalism", see ei ütle keskmisele eestlasele midagi. Pigem peaks sotsid võtma oma loosungiks "Heaoluriigi eest", millest eestlased midagigi jagavad.

Anonüümne ütles ...

Martin Hanson on endine ÄP ajakirjanik ja eksministri laps. Mitte just päris suva kirjutaja. Pigem võiks ikka analüüsida mis ta kirjutas - ta tõmbas paralleeli rahvaviha juures ning kasutas lihtsalt illustratsiooni.

Anonüümne ütles ...

Kleididirektiivi kommentaariks.
Omal ajal oli Ilves ise see, kes ilmus presidendi vastuvõtule oma armukesega, seaduslik naine veel Eestis elas. Ka emaga

Anonüümne ütles ...

Aeg oleks ka saates edasi liikuda. Kilgi pudikeelne jahu hakkab järjest häirivamaks muutuma. Olen kuulanud saadet tema algusest alates. Kui Tiido omal ajal asja juhtis, oli saatel sisu. Nüüd tundub, et Hõbemägil on ka juba Kilgi pärast piinlik- peab pidevalt tagant kiirustama ja piiritlema vanahärra mõttelendu.

Anonüümne ütles ...

Kust eelpool kõneleja teab, mille pärast kellegi piinlik on, saate aeg on ju piiratud ja tekst pole mahalugemiseks paberipeal valmis kirjutatud. Mõtete lennukus on pigem pluss kui miinus arvan ma.