22 märts, 2009

Stuudios Ainar Ruusaar, Rein Kilk ja Heldur Meerits

Räägime venivatest või venima jäänud asjadest nagu haldusreform, euro tulek, ettevõtete eksporditoetus, valimisreform. Suurepärased algatused on kas toored, ebarealistlikud, poliitikutele ebahuvitavad või lihtsalt erimeelsusi tekitavad. Elanike leige, et mitte öelda vähene huvi valimisreformi idee vastu (Factum & Ariko märtsikuine uuring) näitab seda, et vaatamata kahtede valimiste aastale on side erakondade ja poliitilise eliidi ning otsustajate ehk siis rahva vahel ära lõigatud. Veel räägime kultuuriinimeste kirjanike suu läbi tehtud appikarjest. Muidugi on Kulka rahastamine saanud tõsise tagasilöögi ja selle kaudu ka kõik kultuuriinimesed, aga samas on tekkinud veel üks vastandumine, mille retoorikas kasutatakse sõnu "proletariaadi diktatuur" ja "lumpen". Lisaks on juhtunud muudki põnevat - ilmselt tulevad vääramatu jõuna ühemandaadiline Tallinn, karmistuv korrakaitseseadus ja saadikupuutumatusest vilma jäänud rahvaliitlastest riigikogu liikmed.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Elanike leige, et mitte öelda vähene huvi valimisreformi idee vastu (Factum & Ariko märtsikuine uuring) näitab seda, et vaatamata kahtede valimiste aastale on side erakondade ja poliitilise eliidi ning otsustajate ehk siis rahva vahel ära lõigatud - Muidugi on see ära lõigatud. Miks rahval peaks huvi olema? Saavad nad midagi teha või muuta? Ma arvan, et poliitikud on valimiste vahepeal ära unustanud, kes neid valib. Poliitikutel on oma asjadega nii palju tegemist, et riigiasjad ununevad. Samas on rahval nii palju probleeme, et mingid valimised ununevad tahes tahtmata. Rahvas, kellel on veel tööd, see töötab palehigis, et mitte kaotada oma tööd. Ülejäänud mõtlevad kust saada tööd. Firmajuhid ja omanikud näevad vaeva, et pankrot ei tuleks. Kellel ja milleks peab olema huvi valimisreformi vastu? Mida valimisreform annab rahvale? Tööd? Leiba? Muretumat elu? Arvan, et on olulisemaid asju siin riigis, kui mõelda valimistele ja valimisreformile. Poliitiline eliit raiskab energiat sellele, kuidas oponenti mustata ja ennast upitada jne. Ellu tahavad jääda kõik. Mitte ainult teine eesti vaid ka esimene eesti!
HP

Anonüümne ütles ...

Olen eelpoolkõnelejaga nõus , iseenesest midagi uut ta ju ei öelnud. Kõik muretsevad ainult enda erse pärast. See on tore, aga mõelgem natuke ka teiste ersete peale - see ongi solidaarsus.