23 jaanuar, 2009

Stuudios on Priit Hõbemägi, Hannes Rumm ja Heldur Meerits

Oli tihe nädal: USA sai uue presidendi, Maret Maripuu teatas tagasiastumisest, eestlased lõpetavad sõdimise Iraagis, Riigikohus otsustas, et koolikatsed gümnaasiumis tuleb lõpetada, lõppes Vene-Ukraina gaasisõda, Edgar Savisaar kritiseeris meediat, Siim Kallas ütles, et Eesti on seni targalt tegutsenud.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tervist, ehk hr saatejuht võtaks natukene vähem sõna ja ei segaks koguaeg vahele. kuulata sooviks ikka rohkem saates esinejaid mitte saatejuhti. tänan.

Anonüümne ütles ...

Sõbrad, mis Maripuu-juhtum?! Maripuuga juhtunu ei ole selle valitsuse puhul mingi "juhtum", vaid musternäide, illustratsiooni etalon, näitamaks, et tegemist on kõigi aegade - ei, mitte saamatuima, vaid inimvaenulikema valitsusega.
selle valitsuse jaoks ei pensionärid inimesed, ei ole reatöötajad inimesed (Töölep.S), ei ole abielu vaesem pool inimene (perek.S), Lukase sõnavõtust tuli välja, et tavalise kooli neljaviielised ei ole inimesed (vaid põmmpead).
Maripuu ei ole mingi juhtum. nutusilm oli klassikaline "kes ei sobi ritta" nägu sellest arrogantsete peletiste rivis. maripuust lahti saamisega teiste polster kahjuks ainult tugevneb, kuigi ameti mahapanekuks on siin põhjust olnud juba paljudel (SS-mees Lang, Simmile riigisaladuse loa andnud ja selle kohta valetanud Pihl), põmmpea-Lukas ja eks neid leiab veel.

Anonüümne ütles ...

Aaviku lugu näitab loomulikult õigussüsteemi tugevust, aga õigusloomega tegelejate - katastrofaalset nõrkust.
ega siis riigikohus õiglast, ammugi ratsionaalset otsust ei teinud. otsus lihtsalt tulenes expressis verbiis seadusesse kirjapandud lausest - loevad ainult hinded ja kõik. nõme ju, aga see ei ole kohtu, Aavikute ega GAG süü, et 101 äravalitut, terve komisjon riigikogus, rääkimata ministeeriumi põmmpeadest polnud lünka tähele pannud...

Anonüümne ütles ...

Tegelikult saaks ju nt tasemetööde vms vahendite abil luua suhteliselt objektiivse (põhi)koolide tasemete indeksi, mille abil gümnaasiumissevõtmisel eri põhikoolide lõputunnistuse hinded ühtlustada.

Anonüümne ütles ...

Kuidas esimese Eesti koolid ja teise Eesti koolid? Tegu pole mingi varandusliku kihistumisega ju.

Kõigil ongi ju võrdsed võimalused sisseastumiskatseid teha. Kas oleks siis parem, et hariduse kvaliteedi otsustaks lapsevanema rahakott, mitte lapse vaimsed võimed.

Lapsi on nii erinevaid ja riigi arengu seisukohalt on hea, kui on mõned koolid, kus kõige tugevamate võimetega õpilased olenemata vanemate majanduslikust seisust saavad koos omas tempos areneda.

Tundub, et paljudel on kompleksid, vaja on kõik kuused metsas ikka lõigata kõige lühema puu pikkuseks - peaasi, et "võrdsus" oleks!

Anonüümne ütles ...

esimese klassi katsete ärakeelamine on koomasse langenud kinnisvaraäri seisukohast väga hea otsus ju... megairw nagu öeldakse
:)))

Anonüümne ütles ...

eelmisele jätkuks: "KUULUTUS aastal 2010: vahetan kolmekorruselise eramaja Sakus kasvõi ühetoalise korteri vastu Tallinna 21.kooli vahetus läheduses."
nuta puruks, ma ütlen. pole neil I klassi katsetel häda midagi. häda on vanemates, kes ei suuda 6-aastast last tähti ja numbreid tundma õpetada, aga suudavad ÕIGLUST taga nutta. fakk,..