05 juuli, 2008

Stuudios Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg

Soojal suvepäeval sisustavad Keskpäevatundi Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg. Räägime sellest, kas Eesti koolitab piisavalt insenere tuleviku jaoks, kuidas suhtuda tuumajaamadesse ja energiapoliitikasse, kuidas edeneb eelarveaugu lappimine, mis saab käibemaksust, president Ilvese handimasnsimaal käigust jpm.
Ootame teie küsimusi ja kommentaare!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Siim Kallas pole öelnud, et preambulit ei tohiks näppida. Kallas, vastupidi, nimetas selle lisamist sisepoliitiliseks provokatsiooniks.

Anonüümne ütles ...

On ju täiesti selge, et enamus poliitikuid teadis, et majanduskasv pidurdub. Mingi uudis pole ka naftahindade kallinemine. Lihtsalt viljeletakse ignorantselt poliitikat "peale meid tulgu või veeuputus", et saada võimule. Algandmed tulemuse joonistamise juures pole selpuhul kunagi olulised olnud ja trend paistab üha hullemaks minevat. Eesti majandusanalüütikuid, sh. Eesti Panka või majandusministeeriumit selles osas süüdistada pole mõtet. Puudub poliitiline tahe sellega ministri/partei tasemelarvestada. Andmed ja ettepanekud on olemas olnud kogu aeg.

Anonüümne ütles ...

Miks jälle poliitikud saateid juhivad? Astok ja Strandberg on muidugi ajakirjanikele mugavad valikud, sest nemad sellisest võimalusest kunagi ära ei ütle. Demagoogia on igav! Ühes lauses üritab Strandberg viiele valijarühmale ilus olla ...

Anonüümne ütles ...

Kuulan arhiivi ja tekkis mõte, mida jagada. Kas pole mitte nii, et eelarvet koostades üleprognoositi tempokat euroabi käivitumist. See ei ole aga nii toimunud ja seetõttu ongi tulu pool kõhn? Maksutulu on muidugi teine komponent.

Ja lisaks - meeldis, et hr Hõbemägi ei laskunud ametnike kirumisse.
Aasia filosoofia ütleb, et mõtted materialiseeruvad. Lääne psühholoogia usub samuti sisendusliku mõtlemise mõjusse.

Kehv on kuulata (ametnikuna), kuidas me oleme pahad, lihtsalt juba eelduslikult. Kas mitte ühel hetkel me ei hakkagi pahaks, sest kõik ju ootavad, et me oleksime laisad, lollid, lohakad muidusööjad..pidev kirumine paneb helgemad pead lahkumismõtteid mõlgutama. Rohkem positiivsust, konstruktiivsust ja heatahtlikust on vajalik kõiges siin riigis.

Anonüümne ütles ...

12.07 saate sissekannet pole tehtud.

Urve Palo kohta. Kummastav, et Ligi ei täpsustanud Kilgi ilkumist nõunike teemal. Nõunik on ATS-i järgi palgaastme määratlus. Rahvastikuministribüroo koosnebki 14-st töötajast: minister, 12 nõunikku, sekretär ja referent. Ju siis nende 12 nõuniku tööülesanded vastavad nõuniku, mitte näiteks spetsialisti või peaspetsialisti tasemele. Arvestades, et need 12 inimest moodustavadki kogu meeskonna ja pole 500 ametnikulistministeeriumi seljataga, siis polegi nii masnendav, eriti kui vastava büroo puudumisel ei käiks mitte keegi idavirus eestimaalastega rääkimas ja kätt surumas...