29 märts, 2008

Stuudios Rein Kilk, Eiki Nestor ja Priit Hõbemägi

Kenal kevadisel päeval stuudios kolm tuttavat meest, teemadeks seekord majanduse jahtumine ja nagatiivne riigieelarve, maamaksu vastased protestid Tallinnas, trikitamine elektrihinnaga, tööseaduse eelnõu jpt. Ootame teie kommentaare, küsimusi ja soovitusi!

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

saade algab küll poole tunni pärast, aga see teie jutt on ju nii ettmääratud. mehed - ärge ajage lolli juttu. eesti probleem ei ole mitte madal majanduskasv, vaid madal maksumäär. kui tulumaksumäär alaneb ja ettevõtted ei maksa üldse maksu, siis ühel hetkel tuleb põhi kätte.
aga seda nüüd küll ärimehed ütle ja hõbemägi ei saa öelda. siis saaks ta kohe kinga.
nii mõnus, populistlik ja ohutu on rääkida kulude kokkutõmbamisest selle asemel, et rääkida tulude kasvatamisest.

ja seega ongi süüdi õpetajad-arstid-politseinikud, kes kurikaelad saavad liiga palju palka ja ajavad eelarve miinusesse. süüdi on teed, kuhu eesti riik liiga palju investeerib.
MITTE KEEGI POLE VEEL MEEDIAS JULGENUD VÄLJA ÖELDA maksualanduste ja eelarveprobleemide seost. mis on ometi nii ilmne.
aga ei, õpetajad ja politsenikud peavad vähem palka saama, aga ettevõtete käest ei tohi kopkatki tulumaksu küsida.

Anonüümne ütles ...

Milline on teie hinnang sõnavabaduse olukorrale Eesti Vabariigis Ruitlase juhtumi näitel? Ruitlase blogi pole teatavasti ainuke tuntud kättemaksublogi.

Anonüümne ütles ...

Palun ärge rääkige korraga, väga raske on kuulata. Ja herr Kilk võiks natuke rohkem austust kaaskõnelejate suhtes üles näidata ja mitte vahele segada.

Anonüümne ütles ...

Pagan küll Rein, lõpeta see ull ükskord ära ja mine ja päästa meid kurjast.

On viimane aeg, et 2011. aastal keegi ka üksikkandidaadina sisse saaks. Või mine kas või erakonnaga, peaasi, et su mõtted ikka seal koridorides kaiguks.

Palun, minu aeg pole veel käes.

Anonüümne ütles ...

Varsti võetakse tööle ka ABIliste ABIlised. Sulaste sulased!

Anonüümne ütles ...

Soovitus hr Kilgile vaadata nn majanduskahju aprilli sündmustest laiemalt elik Eesti riikluse tasandilt.

viide ja mõtte-ainest....



Briti ajakirjaniku meelest on Eesti uue külma sõja eesliinil





Täna Tallinnas oma raamatu «Uus külm sõda» eestikeelset väljaannet esitlenud Briti ajakirjaniku Edward Lucase meelest on Eesti uue külma sõja eesliinil.



Edward Lucas

Teoses võrreldakse praegust olukorda maailmas külma sõja algusaegadega ning osutatakse ärevusttekitavatele sarnasustele,


Lucas usub, et uus külm sõda Lääne ja Venemaa vahel on juba alanud, kuigi see erineb eelmisest militaarjõule tuginevast ideoloogiate võitlusest. Tänapäeval võitlevad erinevad väärtused ning relvadeks on gaasitorud.

Väga paljud näited raamatus põhinevad Eesti sündmustel.

«Seal on palju juttu Eestist, sest ma arvan, et Eesti on uue külma sõja eesliinil,» rääkis Lucas. «Me nägime seda pronkssõduri episoodis eelmisel aastal, kus kombineerusid Kremli toetatud rahutused ja küberrünnak ning propagandarünnak.»

«See oli väga ärevusttekitav,» lisas ta. «Aga nagu ikka, mängis Venemaa üle ja õnneks nad keerasid asja tuksi, nagu nad on teinud varemgi. Aga ma ei tea, mis oleks juhtunud, kui nad ei oleks üle pingutanud.»

Lucas hoiatab, et oht Venemaa mõjusfääri tagasi libiseda ei ole kadunud. «Me nägime seda Lätis,» võrdles Briti ajakirjanik. «Vene saadik härra Kaljuznõi ütles paar kuud tagasi ametist lahkudes, et tal on hea meel, et Läti on nüüd Venemaa strateegiline partner. Kui ma oleksin lätlane, siis selline avaldus mind küll õnnelikuks ei teeks.»

Anonüümne ütles ...

Sõjasammas sõjaväe kalmistule!

Anonüümne ütles ...

RIIGIKOGU LIIGE, millal Teie kolleeg (loe: prl. Ojuland) lõpetab rahva mõnitamise?

Anonüümne ütles ...

Mina ei saa aru, miks riigikogulaste transpordiprobleeme ei lahendata sarnaselt ettevõtetega. Minu ettepanek oleks riigikogulastele kesklassi hübriidauto, millele on paigaldatud väike kleeps nt. riigikogu liige nr. 49 Heiki Nestor. Kantselei korraldab hanke autode leidmiseks riigikogu nelja aastaseks perioodiks. Sellisel juhul oleks rahval palju suurem side riigikogulaste sõitudega ja jääks ära mõttetute Hummerite kinniplekkimine. Samuti oleks riigikogulane liikluses eeskujuks ja distsiplineerijaks. Lubadeta riigikogulsele võimaldada aotojuht või autokool kinni maksta.
Riigikogujate palga peaks mingi summa peale ära fikseerida nt.80 tuhat kuus, miinus maksud ja palka muuta mingite strateegiliste näitajate järgi- majanduskasv, skp kasv või muu.... selliselt oleks riigikogu, kui majanduskeskonna loojate huvi riigi üldise tervise suhtes suurem. Nii on ka tasu seotud tööviljakusega.
Ja kas poleks lihtsam tsekkidega asemel sahmerdamise asemel võtta kantseleisse tööle paar sekretäri, kes riigikogulasele restorani broneerib ja muu sellise ette valmistab, ning arved laekuks otse kantseleisse. Nii palju peaks riigikoguja ikka oma aega suutma ette planeerida, et kohtumised valijatega on päev ette teada.

Anonüümne ütles ...

paluks kommentaare pärnu keskerakondlaste pornoärile.linna veebimees virgo kruve ja tema anaalafäär

Anonüümne ütles ...

Kui Riigikogu on rahva peegel, siis miks peate te olema just selle halvema-poole-peegel olema? Miks küll? Kurb ja häbi on olla eestlane... :(

Unknown ütles ...

Kas üleilmset majanduslangust on tõesti võimalik siduda Pronksmehega?

7 mlrd krooni...on mis?
Saamata jäänud käive?
Või kasum?
Et siis 10% riigi eelarvest pange?

Anonüümne ütles ...

miks riigikogulased eelistavad pankadele eraisikutelt laenu võtta?
paindlik graafik? Väiksem intress? Osaline laenu kustutamine?
Tegelikult peaks ikka asi nii olema, et hansapank ei paku turvateenust ja Sõõruma ei anna laenu! Kas keegi U.S. investi Majandusaruandeid ka uurib? Kas laen kajastub ka paberites varem või on sinna tekkinud viimase nädala paari jooksul???

Anonüümne ütles ...

Et poliitikud altkäemaksu võtavad on normaalne. Ebanormaalne on see,et ei viitsita endale intellektuaalseid "atmaskasid" välja mõelda.