14 september, 2007

Siin Tallinn ja Kuku-raadio. Eetris on Keskpäevatund, stuudios...

... on Hans H. Luik ja Priit Hõbemägi (Tallinnas), Tartus on mikrofoni taga Hannes Astok. Tundub, et teemad on kõik ära kedratud - ikka vana hea Vene-Saksa gaasitoru, riigieelarve, Iraagi sõda - kuid elu on toonud ka hulga uusi teemasid.

Ootame teie kommentaare ja teemasoovitusi. Kohtumiseni eetris!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Head saatekorraldajad.

Merealuste kaablite ja torujuhtmete mõte on reeglina majanduslik võit. Kui maismaad mööda on torude vedamine kas ohtlik või liialt pikk (2-2,5 korda pikem kui merepõhjast) siis ehitataksegi toru merepõhja.

Miks on põhjust ehitada 2,5 korda kallimat meretoru kui maismaal oleks torujuhtme pikkus ca 1600 km ja merepõhjas on see 1200 km?

On ju ilmne, et see toru pole pelk majandusprojekt.

Soovituseks oleks see toru tuua maa peale...Vajadusel siis Eestit, Lätit, Leedut ja Poolat läbivaks...see võiks olal nelja riigi ühistöö proovikiviks enne kui hakatakse mingit õnnetut tuumakatelt ehitama.

Head ja paremat
Marek Strandberg

Anonüümne ütles ...

Kena päeva härrased!

Kommenteerite seda toru ja ajate tarka juttu suust välja, aga mida Eesti riik sellest kasu saab, et seal mere põhjas songitakse?

Anonüümne ütles ...

Tere!
Mis puutub nõukogudeliitlikesse kommetesse, siis need olid tänases keskpäevtunnis täiesti olemas. Bolševistliku ajakirjanduse traditsioone järgides kasutati kuulajate ideoloogiliseks mõjutamiseks väljajättelist infot. Miks vaikiti maha, et Zubkovi valitsusjuhiks valimise vastu hääletasid kommunistid? Jah, kolhoosiesimees võis ta nõukogude ajal olla, kuid pärast pöördelisi sündmusi oli ta koos Putiniga tuntud demokraadi Sobtšaki juhitava linnavalitsuse töötaja, seega uut, mittekommunistlikku Venemaad üles ehitama asunute seas.

Lugupidamisega
Endel Kuus