04 mai, 2007

Uus saade ukse ees, Luik ja Kilk stuudios

Küsida võib kõike, alustame laupäevase Keskpäevatunni teemadega. Sambatemaatikast ei saa üle ega ümber ka sel nädalal. Kas välispoliitilised aspektid on olulised - suhted Euroopa Liidu ja Venemaaga või peaks keskenduma rohkem kodustele asjadele - saabumas on 9. mai ja tulemas... jah, mis on tulemas?
Ootame ettepanekuid, teemasid, mõtteid!

6 kommentaari:

Larko ütles ...

Küberrünnakust võiks mõne sõna poetada. Tänaseks on siin väljaspool Eestit juurdepääs riigi saitidele osaliselt taastatud, kuid näiteks Postimehe juurde endiselt ei pääse. Samuti pole pärast eilset hommikut lehe ruubriikke RSS-lugejasse laukunud. See on tõsine piirang vabale infovahetusele.

Anonüümne ütles ...

Kodustest asjadest - mida ikkagi teha nende vene koolidega, kus õpetajad ilmselgelt lastele nõukogude moodi ajalugu räägivad. Kuidas kontrollida koolides toimuvad, kuidas motiveerida eesti noori venekeelsetesse koolidesse õpetajaks, mis tempos ette võtta gümnaasiumiõppe eestikeelseks ja -meelseks muutmine.

Üldisem probleem - 26-27.04 öösel oli Tallinna kesklinn täis inimesi, kes tõesti ise ei laamendanud, vaid lihtsalt...uudistasid. Uudistasid tõenäoliselt ka seda, kuidas vene poiss maha löödi.Oli seal hulgas igast rahvusest inimesi. Mulle meenutab see lugu miskipärast paari aasta vanust juhtumit, kus kamp noori tappis rongis sisuliselt teiste reisijate juuresolekul inimese. Inimesed, kes üksmeelselt ja hukkamõistva hoiakuga suudaksid kuritegusid ära hoida, lihtsalt vaatavad pealt või keeravad pea kõrvale. Ja näha oli ka see, et kui ühed paskaadid viskasid poeaknad sisse, siis hiljem ronisid noosi järele juba täiesti ontliku välimusega noored. Jah, kõik saab seletada sotsiaalpsühholoogias juba oma 40 aastat vana "hajutatud vastutuse" nähtusega, kuid usun, et midagi on väga kapitaalselt viltu ka inimeste väärtushinnangutes.Või siis on action-filmide vaatamine ka Eestis tekitanud tunde, et las meie ümber tapetakse, meie ise jääme terveks.Igatahes on pärast aprilli lõppu naiivne loota, et kui kamp noori kedagi südalinnas kolgib, keegi vahele astuks. Kurb.

Anonüümne ütles ...

Lugesin täna suure rõõmuga Postimehe artiklit, mille järgi on Venemaa vähendanud Eestisse suunduvate naftatsisternide arvu poole võrra. Kuna elan ise Kopli kaubajaama vahetus läheduses, siis magan mina küll tänu sellele rahulikumalt. Ei ole meil vaja seda üliohtlikku naftatransiiti.

Priit Hõbemägi ütles ...

Küberrünnak on kindlasti teema, kuigi Postimees ja Delfi on ka väga üle koormatud kasutajate hulga tõttu. Tsisterne aga tuleb tõesti palju vähem kui enne...

Anonüümne ütles ...

selgem võiks olla:
1. Kas nii nimetatud TLV juures olnud "ümarlauad" olid ainult pronksteema lükkamine valimiste järgsesse aega. Sellega uinutati nii avalikku arvamust, kuid samas sisuline tegelemine jäeti tegemata, sest ümarlaulal osalesid vaid "äärmuslased" näiliselt huvitatud ametnikud!
2. Kas üleskutse poliitjõududele, et on teemad, mida populaarsuse eesmärkidel ei kuritarvitata lepitakse ühiskondlikul tasemel kokku on liiga hiljaks jäänud?
Vot siis!

Anonüümne ütles ...

Tore, kui jutuks võetaks, mida tähendab Eesti poliitikas see, kui ca 95000 inimest kutsub ühte poliitikut tagasi astuma. Tegu ju siiski Eesti mastaabis päris suure inimeste arvuga. Kas on ok öelda, et see on puha paremjõudude organiseeritud psühhoterror, mida ei pea kuidagi arvesse võtma, kuna need inimesed hääletasid nagunii paremerakondade poolt.
Siit tulenevalt ka küsimus, et kas OV tegelasi on võimalik kuidagi nö tagasi kutsuda või kaotab valija absoluutselt igasuguse voli valitu üle sellest hetkest, kui too on nö puki otsa saanud.