18 mai, 2007

Täna saates Hannes Rumm, Rein Kilk ja Priit Hõbemägi

Kuna Hans Luik on nädalavahetusel Saaremaal - ning Saaremaal veel Kuku-raadio stuudiot kahjuks ei ole - siis on Tallinnas seekord Hannes Rumm ja saatejuht Priit Hõbemägi, Tartus veetorni taga kollases majas aga Rein Kilk.
Nädal on andnud uusi teemasid peale viimase aja kinnisteema. Kõne alla võiksid tulla uued aktsiisitõusud - alkohol, tubakas ning lisaks neile ka elektriaktsiis, mis ähvardab elektrihinna tõusu kaasa tuua.
Samaaras toimus Euroopa Liidu juhtide ning Venemaa kohtumine. Mida arvata nendest tulemustest? Või jäi status quo püsima?
Kas NATO õppis midagi küberrünnakutest Eesti vastu ja kas need olid üldse rünnakud või oleks täpsem öelda - küberterrorism?
Kui mobiilikõned välismaal muutuvad odavamaks, siis miks alles nüüd ja miks mitte ammu aega tagasi?
Narvas olid piirisilla probleemid - kord kinni, kord lahti, nagu vares tõrvatud katusel. Ärimees Sõõrumaa müüs oma Venemaal tegutseva turvafirma Alfa-Nord.
Need on vaid osa teemasid, millest seekord juttu võiks tulla. Ootame teiepoolseid küsimusi ja teemade tõstatamist!

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tervitus,
olen kuulnud midagi rahvusvahelisest õigusest, mille kohaselt okupeeritud olnud riigil on õigus okupatsiooni perioodil riiki elama tulnud okupeeriva riigi kodanikud saata tagasi sinna kust nad on tulnud. Miks sellest keegi kunagi Eestis rääkida ei julge? Loomulikult kui see tõele peaks üldse vastama, loodetavasti keegi lugupeetud stuudiokülalistest teab vastata. Arvan, et tegelikult oleks ju kõigi eestlaste soov, et muulasi oleks siin vähemalt poole vähem. Arvan, et seni kuni neid on siin nii palju nagu on ei toimu ka olemasolevate osas mingit integratsiooni sest neid on lihtsalt liiga palju. See kuidas okupatsiooni ajal riiki toodud isikutega manipuleeritakse ja üritatakse muuta riiki ebastabiilseks ja lõhkuda on ju ka teiste probleem (Läti, Moldova, Ukraina). Ehk võiks selle teema nendega koos päevakorda võtta kusagil rahvusvahelises foorumis (see omakorda eeldaks, et meil oleks tugev välisminister). Aitäh!

Anonüümne ütles ...

Nii ongi. Eestis ei räägita absoluutselt okupatsiooni definitsioonist, mille õigusalastest sõnaraamatutest leiab. Okupatsioon on 1) maa-ala hõivamine ja 2) enda kinnistamine seal. Massilise immigratsiooni soodustamine Eestise kuulub kindlasti kinnistamise alla. Okupatsiooni lõpetamine nõudnuks nende inimeste tagasiasustamist, täpselt nagu Teise maailmasõja järel sakslasi Poolast ja mujalt kodumaale veeti.

Anonüümne ütles ...

Tere Rikkurid!
Olen vaene. Ei ole autot. Teate pronksrahutuste esimesel nädalavahetustel, kui kehtis kuiv-seadus, oli Balti Jaama territooriumil 5-9 kainet inimest, kui tavaliselt on seal 29 purjus looma.
P.S. Olen sunnitud Balti Jaama kaudu liiklema!
;)

Anonüümne ütles ...

põhjakiht joob ikka.maardus ja lasnamäe ning kopli keldripoodides müüdi ka kuiva seaduse ajal.

Anonüümne ütles ...

Tere! Veel üks ettepanek, otse elust, eileõhtusest Tallinna kesklinnast. Kuna kuiv seadus on lõppenud ja suur lõhnav kevad valgete õhtutega käes, oli eileõhtune liiklus Tallinnas rohkem kui eluohtlik. Juhtusin jalgsi kesklinna läbima 22-23 vahel, jalakäija ellujäämisinstinkti kohasselt väga eeskirjakuulekalt. Ja riskisin kaks korda eluga, vöötrajal, rohelise tulega. Vähemalt üks autojuht ei teinud seda meelega, ta lihtsalt ajas sassi gaasi ja piduri, oli ebaadekvaatne. Keskmine kiirus linnas neil hetkedel hinnanguliselt kõigil vähemalt 80. Mida teevad sajad uued abipolitseinikud, nt. Hr. Kilk? Ootaks teid väga tänavatele puhumis-ja kiirusmõõtmis-aktsioonidele. Aitäh ette! (Eestlasele mõjub vist ikka veel pigem vahelejäämishirm kui terve mõistus ja ellujäämisinstinkt) Kohatiste kuivade nädalavahetuste poolt!

Anonüümne ütles ...

Kas abipolitseinikud võiksid Savisaart ka korrale kutsuda! Põhjuseid tuleb ju lausa käsivarrest! Lihtne.

Anonüümne ütles ...

Millal Eestisse vene tankid tulevad? Mix te ei vasta - ärge ümmardage. Pliis!

Anonüümne ütles ...

Tere kodanik Kilk!
Tahaksin kangesti teada, kelle huvid on mängus selle mõtte taga, et kuu aega enne jaani puhtjuhuslikult tulla mõttele, et keelaks alkoholi müügi Võidupühal ära.
Kui selline kuulujutt massidesse jõuab, siis ostetakse ilmselt enne neid teatud kuupäevi kolm korda rohkem "kärakat"kokku, kui muidu.
Enne võiks ikka natsa mõelda, kui midagi otseeetris välja paisata!!!!
Selline asi nüüd küll ei pidurda alkoholi tarbimist.

Jõudu ja kainet mõistust edaspidiseks,
Ago Õispuu

Anonüümne ütles ...

Alkoholi-ja tubakaaktsiisi peaks kindlasti tõstma. Kütuse jm. eluks hädavajaliku puhul ilmselt tuleks see ajakava seada siiski selline, et alla keskmise palga saajad nälga ei jääks. Soovitaks valitsusel mõelda siiski paralleelselt ka nn. luksus- ja tarbimismaksude kehtestamisele. Mitte astmeline tulumaks, aga näiteks astmeline tarbimismaks luksus- ja edevusautodele, kallitele karusnahkadele jne. jne.

Anonüümne ütles ...

Reinule.

Eelmisel suvel kutsuti vabatahtlikke Ida-Virumaale suisa meedia kaudu tuld kustutama. Kus oli Rein Kilk siis? Mina teda rabas ei näinud.

Ei ole vaja teab mis organisatsiooni vaid pisut tahtmist. Tartust ei õnnestunud tookord kaasa saada ühtegi teist vabatahtlikku.

Unknown ütles ...

Tundub, et RE ja SDE on muutunud väga ühtseks. Rumm räägib tubli reformari juttu.

Anonüümne ütles ...

nojah, aripaeva viimane selleteemaline juhtkiri oli pigem elektriaktsiisist, millest valimistel paar kuud tagasi abs-lt juttu polnud ja mis puudutab ka mittesuitsetajaid,
ses m6ttes on peamin. kerge demagoog

aga sandy- paljud neist pole "mujalt", vaid siin syndinud ja koguni peale 1991 ilmale tulnutel on automaatselt Eesti kodakondsus, niiet nad saadetakse pigem meile, kui nad mujal millegagi hakkama saavad

Anonüümne ütles ...

viimaste aegade kõige igavam ja sisutühi saade!

Anonüümne ütles ...

Tere,
mul on palve. Saate terviklikuks muutmiseks palun võtke midagi ette Kilgiga - ta sõidab pidevalt teistele sisse, jättes nende alustatud mõtted poolikuks, Siis ütleb midagi sellist, millest jääb mulje nagu tahaks ta eputada mõne järjekorde inimesega,kes talle midagi öelnud on... Paljud mõtted jäävadki tal lihtsalt välja elatud emotsioonideks. Olen KUKU aadressil ühe meili sel teemal paar kuud tagasi saatnud ja olen jälginud, et Hannes Astok ja Hans Luik hoiavad Kilgi sõnavõtte väga hästi kontrolli all. Soovin teilegi sellist mõistmist ja tarkust. :) Aitäh ja loodan väga, et Keskpäevatund jääb endiselt saateks, mida terve nädala ootan ja kuulates naudin. Päikest! Anu

Anonüümne ütles ...

Palun ärge kutsuge enam saatesse Hannes Rummi. Inimesed, kes tahavad kuulata valitsuse ametlike seisukohti, jälgivad internetist Andrus Ansipi enda pressikonverentsi, Ansipi mõtteid pole vaja Rummi isikus veel kord ümber jutustada. Ja saade kaotab kogu oma võlu sellisel kujul.