04 mai, 2007

Saade algab - Hannes Rumm saates!


Kuna Rein Kilgil polnud võimalik ärireisi tõttu homsest Keskpäevatunni saatest osa võtta, siis on Tallinna stuudiosse kutsutud Hannes Rumm. Hans H Luik on samuti stuudios kohal.
Hannes oli varem Keskpäevatunni saatejuht, nüüd on ta Riigikogu liige. Kindlasti oskab ta rääkida, mis toimub poliitilistes ringkondades, sest Riigikogu liikmed on tegelikult ju pärast sündmusi väga vähe esinenud. Kuid kahtlemata ei tähenda see seda, et nad asja ei aruta.
Niisiis, teemadena on oodata: poliitikud ja nende arvamus Pronkssõduri mässust; Venemaa majandussanktsioonid - miks, millised ja keda need kahjustavad; kübersõda - uus võte; Venemaa noorteorganisatsioon Nashi - suurejooneline riiklik megaprojekt; mis saab 8. ja 9. mail.
Muidugi on saade avatud kõigile teemadele, mis kuulajaid huvitavad. Palun pange siis oma mõtted ja ettepanekud siia blogisse kirja!

29 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oh sa juudas. Telekast näitas just kodurahu foorumit, kus internats Lebedev nõudis valitsuse tagasiastumist. Tekkis selline tunne nagu elaks aastas 1990.

Mis puudutab seda et, saatesse tuleb sots Hannes Rumm, siis on see ju väga hea. Äkki ta valitsuspartei liikmena avaldab ka pronkssõduri jama telgitaguseid.

Priit Hõbemägi ütles ...

See oli üsna jube pilt jah. Siiani mängis lambukest, aitas löngakerasid majja tagasi tõsta, nüüd tõstab juba häält!

Priit Hõbemägi ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Tegelikult - kas Keskerakond arvabki, et kui tehakse kodurahu foorum, siis kõige kõvema sõna peavad seal saama Vene föderatsiooni kodanikud? Ehk siis - nemad tuleb ka ära kuulata, nende jutuga arvestada ja dialoogi pidada või kuidas see käiski? No miks siis juba duumasaadikuid jääda ei palutud...

Muide, palju on räägitud, et eestlaste-venelaste vahel on nüüd suurem lõhe, aga tegelikult võib ka eestlased ise (vähemalt meedias sõnavõtjad) lahte leeri jagada - ja leerid on vägagi vaenulikud. Ühed siis need, kelle arvates Ansip sai nõmedusega hakkama ja peaks nüüd vabandust paluma vms ja teised on need, kelle arvates sai õige tegu tehtud ja venelased võiksid natuka ka ise integreerumise vastu huvi üles näidata, vähemalt Eesti okupeerimist NL poolt tunnistada. Tea, kauaks SEE lõhe püsima jääb....tundub igatahes, et kauaks.

Larko ütles ...

Hea tähelepanek, et "Komsomolid" kipuvad oma peremeeste kontrolli alt väljuma. Vaevalt taipasid mõnitajad Moskva saatkonna juures et nad just Rootsi saadiku autot ründasid, mis aga lõplikult kindlustas Rootsi toetuse Eestile. Just sellest oleks nendel tulnud iga hinna eest hoiduda.

Anonüümne ütles ...

Hans,

Edward Lucas on osa vandenõust.

Anonüümne ütles ...

Vaadake tema blogi.

Olev ütles ...

Defekt on vahel efekt. Ansip tegi rohkem välispoliitikat kui kõik ülejäänud Eestis EuroLiidu 3 aasta jooksul kokku. Kas ilma Ansipi sammuta ei nähtaks EL-s, USA-s ja mujal maailmas Venemaa tegelikku palet ja ei arutletaks XX sajandi "võitjate" ajaloo ümbermõttestamise vajadust. Näiteks või ülisalajane Stalini-Churchilli pakt, mis lubas Stalinil vallutada Baltimaad ja Skandinaavia...

Anonüümne ütles ...

hm, sai ~10 aastat tagasi inglise times-i toimetajatele saadetud e-kiri ja viidatud sellele, et nende info eesti kohta tugineb korrespondendile Moskvas ning soovitasin vaadata maakaarti. Kolm päeva oli vaikus ja neljandal tuli viisakas tänukiri vastuseks. Seega igale allikale, nüüd siis BBC-le tuleb maakaarti ja euroliidu ja moskva asupaiku tutvustada ja seda järjepidevalt ja in glise keeles ;)

Britt-Maria ütles ...

Tere!
Näiteks www.zeit.de kommenteerib pronksiseid sündmuseid täiesti adekvaatselt.
Ise oleme me Austraalias ja õnneks ventilaatorisse lastud sitt siia meie kõrbe pole ulatunud... senini.
Britt

Anonüümne ütles ...

Ega lugupeetud ajakirjanikud pole kursis Jüri Liimi, Madisoni tegemistega.
Hämmastav et nendest pole üle nädala midagi kuulda olnud

Anonüümne ütles ...

ingliskeelsest propagandast... vähemalt üks eestimeelne sait on nende sündmustega seoses tekkinud: infopartisan.com

Anonüümne ütles ...

vaadake ka seda videot:
http://www.youtube.com/watch?eurl=http%3A%2F%2Fenglishrussia.com%2F&v=yVXvJ4IsjkI

see ei ole eesti politseile auks!
meelis puhkepaik

Anonüümne ütles ...

Väga, väga hea, et ei ole olnud kuulda Liimi, Madissoni jms. sugustest. See ei ole mingi põnev osaluseksperiment, vaid see ongi meie elu, mis toimub, see on Eesti ühiskond. Olen õnnelik, et Eesti ühiskond ei koosne äärmuslastest, nagu varem meediast on paistma jäänud - kogu see senine tants selle õnnetu pronksist mehe ja mineviku ümber, millest justkui üle ja ümber ei saa. Mille suhtes ei suudeta näha värve peale musta ja valge, "tõe" ja "vale"... Elu on keeruline. Meie elame täna, ja kõik koos, siin, oma mineviku, oma traagikaga, sellest tuleks lõpuks ometi aru saada ja konstruktiivselt tegutseda, mitte jäädagi vaenu õhutama.

Y galerii ütles ...

Aktuaalse Kaamera ülevaade lepitusfoorumist oli äärmiselt ühekülgne, pahatahtlik ja desorineteeriv. Oli labane propagandavõte näidata ainult Lebedevi kõnet, samas kui sõnavõtte oli kümneid.

Unknown ütles ...

Idee seoses 12. mai Helsingis toimuva EUROVISIOONGIGA.

Kas on võimalik, et Eurvisioon kui Euroopa "madalaim ühine nimetaja" saab olla "keskmise" eurooplase kõnetoruks Eesti (Euroopa Liidu) ja Venemaa suhete hindamisel?

Eesti xx points
Russia xx points

"Partners in Crime / Kuriteokaaslased"* indeed...


Eesti euroviisu lugu
http://www.etv.ee/eurolaul/2007/playlist/index.php?song=11

Unknown ütles ...

http://www.etv.ee/eurolaul/2007/playlist/index.php?song=11
EUROLAUL 2007 EESTI võidulaul - Partners in Crime
Esitab: Gerli Padar

Y galerii ütles ...

Eestlased on omavahel väga suures tülis ja mitte ainult KE ja teised. Mõrad on jooksmas isegi valitsusliidus , ainult et praegu neid veel varjatakse.

Anonüümne ütles ...

Minule ausalt öeldes enam ei meeldi, et see laul meilt Eurovisioonile läheb.

Anonüümne ütles ...

Y Galerii,

Tule mõistusele.

Anonüümne ütles ...

Küll täiesti ideoloogiavaba paralleel, aga Soome Nelonen hiljuti tõmmati "juriidilistel põhjustel" kaablist maha, asi neid teisi kanaleid siis vähendada - põhjuse leiab alati. Üldse, tõepoolest, võiks kuidagi reguleerida seda telekanalite valikut Eestis, miks mitte muuta kohustuslikuks teatud rahvusvaheliste (Euroopa) info- ja kultuurikanalite tasuta levitamine ja selle arvelt siis teiste "popimate" aga kahtlasemate kanalite hinna tõstmine...?

Anonüümne ütles ...

Kohalik vene muusikakanal on ju täiesti olemas -- kanal MY3. Lastakse Eestist vist.

Anonüümne ütles ...

Kanalite plokkeerimine. Issand jumal. See on tsensuur.

Y galerii ütles ...

HH Luige idee kanaleid tsenseerida on samasugune "80s coming back", nagu Rreformierkaonna idee Juhan Kivirähk ametist maha võtta. Meenutab Karl Vaino katset Soome TVd segada.

Anonüümne ütles ...

Hans,

ON selge, kuidas see jama lõppeb. Sul oleks kasulik vähem rääkida ja rohkem mõelda.

Y galerii ütles ...

Muideks, Karl Bildt kritiseerib kuju teisaldamist. Ootaks mõne aja pärast Laari sõnavõtte Ansipi vastu. Ega tal muud üle ei jää, kui tahab oma pooldajaid tagasi võita.

Raido Laht ütles ...

Suur tänu võimaluse eest kuulata saadet ilma Rein Kilgita

Priit Hõbemägi ütles ...

Tänan kõiki kasalöömise ja kommeneterimise eest! Seekord jõudsin blogikommentaare sisse llugeda vähem kui lootsin - kaasvestlejad olid väga tempokad. Paljud inimesed helistasid KUKU-raadiosse ja küsisid blogi aadressi. Väga meeldiv!
Tegin ka väikese uuenduse - panin värske saate lingi üles.

Anonüümne ütles ...

kui luike tema äripartnerid "molotovi kokteilidega" kostitasid, süüdistas viimane kohe vaba meedia ründamist.
nüüd ütleb mingi riigipalgaline parteipede gräzin, et "kõik riigipalgalised, kes ansipit kritiseerivad peaksid kinga saama". vaat see on ikka räige rünnak demokraatia ja sõnavabaduse vastu. et peaministri kritiseerimine samastatakse riigivastasusega? et valitsus otsustab, mida professorid ja sotsiaalteadlased tohivad öelda? et kui midagi ansipile ei meeldi, siis laseb riigiisa professorid lahti?
ja luik ja teised saatesolijad ainult mõmisevad selle peale nõusolevalt??!