19 mai, 2007

Kommentaarid ja kriitika

Tänan kõiki kommentaaride, kriitika ja soovituste eest. Rein Kilk on tõesti kirglik, selles on ka tema võlu, et ta võtab kõiki asju nii ägedalt ja tuliselt. Rein on Tartu stuudios ja silmsideme puudumisel on sisserääkimised üsna paratamatud - teine võimalus on ootamatu paus, kui mõlemad stuudiod ootavad, kes esimesena suu lahti teeb. Aga paus on otse-eetris palju ebameeldivam kui pealerääkimine. Ehk aitaks veebikaamera välja, kuid sellele on viide, nii et ikka oleks pilt heliga nihkes.
Ma pole nõus, et Rummi jutt langeb kokku Ansipi omaga - üks on ikkagi sots ja teine reformar, ehkki samas koalitsioonis. Minu meelest on Rumm hästi informeeritud inimene, juba sellegi poolest, et ta on Riigikogu liige.
Keskpäevatunni üks eesmärke peaks kindlasti olema see, et seal saab sellist uut infot, mida varem pole kusagil kõlanud. Ma arvan ka seda, et saade ei tohiks olla liiga poliitiline, see pole siiski mingi poliit-tund.
Muidugi on saated paratamatult erinevad - ka samade inimeste puhul võib tulemus olla erinev, rääkimata sellest, et nädala sündmused ise võivad olla rohkem ja vähem inspireerivad; inimesed rohkem või vähem erksamad. Mis kokku saab, on raske ette ennustada, kuigi üks kindel tase ja kvaliteet peab alati säilima.
Kuid kord peab üks inimene kusagil ära olema, ja siis teine. Nii et ikka tuleb aeg-ajalt keegi kolmas ja neljas saatesse rääkima. Püüame neid valida nii, et külalised on alati tuntud ja hästi informeeritud inimesed, kes on samas ka head raadio-esinejad. Nii et püüame - alati teie huvides.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rummi viga on see, et ta lõikab teiste mõttelõnga kui VALE läbi ja asub esitama valitsuse ametliku seisukohta. Ta ei mõtle, ei aruta. esitab vaid ühte ainsat tõde. Aga ilma mõttevabaduseta on keskpäevatund üsna igav.

Larko ütles ...

Äkki tasuks stuudiotevahelise silmside huvides tekitada nt. Skype-ühendus (ilma hääleta)?

Muideks, H Rummi kaasategemine toob kahtlemata saatele midagi juurde. Samas Sa vist kurtsid, et H.H. Luik ei saanud sedapuhku osaleda, kuna viibis kuskil kus esialgu KUKU stuudiot ei ole. Kas siis kaasaegse tehnoloogia juures ei saa vähemaga kui KUKU stuudio olemasolul saatesse sisse lülituda?

Priit Hõbemägi ütles ...

Esiteks Rummist. Ta ei ole ju valitsuses, miks ta valitsuse juttu peaks ajama? Kas ta enne Riigikogusse pääsemist ka "valitsuse ametlikku seisukohta" avaldas? Või on see tekkinud pärast seda, kui sotsid koaliitsiooni pääsesid? Ma ei ironiseeri, tahan aru saada.
Skype-ühendus peaks siis pildiline olema, jah? Ma ei tunne seda, kasutan Skypet alles teist nödallalt ja minu jaoks on see esialgu vaid veel üks MSN, kuna mul välismaale helistada eriti vaja ei ole, ajan asjad meili teel korda.
Muidugi saaks tehniliselt ka kusagilt mitte-stuudiost kaasa lüüa, näiteks Väälismäärajas on seda tihti tehtud, lihtsalt telefoniliini kinni hoides. Aga... esiteks vajab saate tegemine ettevalmistamist ja teatud kokkuleppeid põhiteemade osas, seega saatega aktiivset tegelemist - nt laupäevahommikuste lehtede tõsist lugemist, mingite märkmete tegemist, dokumentide kaasa võtmist stuudiosse, veebiotsinguid. Seda kõike ei saa metsas kännu otsas teha, panus jääb kesiseks. Ja teiseks - kui saate stammliige sõidedab kuhugi ära, siis ikka kuhugi mingeid konkreetseid asju ajama või tegusid tegema ja aeg on selle all lihtsalt kinni. Et siis lihtsalt ei saa ka raadiot teha, ettevalmistatusest rääkimata.

Anonüümne ütles ...

Kuuldavasti pidavat saates kaasalööma hetkel "tööta" olev abipolitseinik hr Kilk. Mul oleks selline lihtne ettepanek igavuses/töötuses vaevlevaile abipolitseinikele.
See on väga lihtne ettepanek. Abipolitseinikud võiks saada koolituse ja asuda aitama kalandus inspektoriteks. Sellest oleks palju abi, kui mõnigi elektriga või illegaalsete võrkudega püüdja kinni nabitaks. Hetke olukord veekogudel on üsna masendav.

Y galerii ütles ...

Praegusel hetkel on SDE RE kindlaim toetaja, IRL on omamoodi valituse siseoposititsioonis. Rumm esindab SDE seisukohti, seega eelkõige RE omi.