27 aprill, 2007

Laupäevane saade


Laupäevases saates on külaliste muudatus. Hans H Luige asemel on saates Andres Raid, Rein Kilk osaleb Tartu stuudiost. Siit alt saate lugeda kommentaare, mis saate jooksul kogunesid.
SUUR TÄNU KÕIGILE; KES AITASID TÄNA KESKPÄEVATUNNI SAADET TEHA!
Kuula seda Keskpäevatundi ja KOMMENTEERI KOHE!

54 kommentaari:

juhakk ütles ...

Tundub, et rahutused Tallinnas on hetkel maailmas (või võhemalt Euroopas) kõige suurem uudis. Kell 9 algasid Euronewsi, BBC Worldi ja Deutche Welle uudised kõik selle looga. Lisaks on see ka CNN-i uudistevoos kõrgel kohal.

Anonüümne ütles ...

no krt küll, miks on vaja saadet solkida sellise külalisega. kas kindlasti peab olema igas saates mingi keski mees või reformikas. Teil on suurepärased inimesed saates (Kilk, Luik, Kaljulaid, Tarand), mispärast on vaja selliseid keskmehi, eriti veel sellisel hetkel.

Anonüümne ütles ...

Elan Kesk-Euroopas ja jälgin pronkss6duri saagat distantsilt. Aga see, mis siinseid uudiseid lugedes ja inimesi kuulates on selgemast selgem, et inimesed ei saa ikkagi aru, et Venemaa EI vabastanud Eestit natsidest, vaid okupeeris meid. Unustage see illusioon, et "tavalised" eurooplased teavad midagi Eesti ajaloost. Siitvaatajale näib Eesti t6esti vastiku vihase natsionalistliku riigiga, mis oma minevikku unustada ei suuda ja kus millegipärast vähemusi diskrimineeritakse.
Selle k6ige valguses oli eriti tore oli leida välisajakirjandusest Savisaare kommentaar a la ma ei kiida valitsuse tegevust heaks.

Priit Hõbemägi ütles ...

Tere, oleme nüüd Andresega Kukus ja hakkame saadet ette valmistama.

Anonüümne ütles ...

Lahendus, mis aitaks Eestis rahu tagasi tuua:
(1) Viima tagasi Pronkssõduri ja panema sinna auvalve, et seda ei rüvetataks
(2) Ansip vabandab vene rahva ees
(3) Valitsus astub tagasi
(4) Savisaar valitsusse
(5) Vene keel teiseks riigikeeleks
(6) Avama vene koolid
(7) Koolis õpetus vene keeles
(8) Kõik venelased eesti kodanikeks
(9) Venelastele toetusmaks 5000 krooni inimese kohta, et nad peavad kannatama diskrimineerimist Eestis

Anonüümne ütles ...

Muuseas, täna õhtul kukub üks tähtaeg: läbi saab 48 tundi, mille jooksul peeti esimesi laamendajaid kinni. Kohus on vahi all olekut pikendanud vaid 7 vandaali puhul.
Kas täna läheb suuremaks madinaks?

Anonüümne ütles ...

Huvitav, mis Patarei vanglast saanud on?
Šhokivangistusena oleks päris hea need märatsejad nüüd sinna panna, ruumides pea 100% niiskust (kondentsvesi tilgub laest alla), temperatuur suvel ka stabiilselt 0-kraadi lähedal, kambri otsas on aken 10x10cm kust valgust tuleb ja magamiseks on metallplaatidest kokkukeeviatud narid

Anonüümne ütles ...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6597497.stm
Selles uudises on meie jaoks valesti läinud sündmuste järjekord: uudise järgi viis Eesti kuju ära ja tulistas protestijaid pisargaasiga. Ei ole märgitud, et protestijad said karistada mitte pronkssõduri armastamise, vaid akende lõhkumise ja politseile vastuhakkamise eest.
Päris valesid fakte nagu ei ole, aga lugejale, kes tausta ei tea, näeme me halvad välja.
Just nüüd hakkab tunduma, et meil oleks tõesti väga vaja supervälisministrit, mitte lihtsalt tubli noorpoliitikut, kellel on ilus ülikond ja hea diktsioon.

Y galerii ütles ...

Tegelikult Ansip tegi KÕIK, et pinged kasvaksid. Vassis seoses "kokkulepetega vene kogukonna esindajatega" (rääkis M. Bronshteini ja vene kiriku esindajatega haudade kaitsest aga avalikkusele valetas, et need esindajad toetavad kuju äraviimist), mõnitas Riigikogu lahtiste uste päeval II maailmasõjas hukkunuid, siis NB! ajastas väljakaevamised täpselt enne 1. maid, mis on lausa küüniline "valearvestus" jne.
Need rahutused OLID ette planeeritud.

Olev ütles ...

Anonüümne ajab täielikku jura ja ootab Vene Föderatsiooni kuulumist.
Mida vaja teha?
1.) ühtlustada veene keelne kooliprogramm eesti keelsega, eriti ajaloo osas
2.) kõik vene kodanikest marodöörid järgigu Putini kutset, elamisluba Eestis tühistatakse
3.) Tallinna linnavalitsus astub tagasi mässumeele üleskütmise pärast
4.) Tallinna KO erakorralsied valimised
5.) kõik vaenu õhutanud õpetajad vallandada
6.) Edgar vabandab Eesti rahva ees

Anonüümne ütles ...

Kui rahutustest midagi positiivset otsida.
Moskva poliitikud ja Savisaar on püüdnud jätta muljet, nagu pronkskuju äraviimine tähendaks kõigile Eestis elavatele venelastele peaaegu et maailmalõpu tasemel katastroofi. Tallinnas elab mitusadatuhat venelast. Maailmalõppu tuli ära hoidma paartuhat purjus nolki, kes unustasid katastroofiohu kohe, kui avastasid, et poest saab tasuta viina ja suitsu võtta.
Võib-olla need rahvustevahelised pinged ei ole ikkagi nii hullud.

Anonüümne ütles ...

Igas asjas on head ja halba. Hea, et see mäda nüüd välja tuli. See oleks välja löönud nii-kui-nii. Eestis on inimesed kahelt erinevalt planeedilt. Kultuur, keel, uskumised, temperament, identiteet, jms. Oleme erinevad, ei ütle kes-hea-kes-halb. Integratsiooni pole kunagi olnud. Nii nagu meie ei integreerunud ka Nõukogude Liitu. Need oleme meie 80-ndal, ainult et mitte narko-alko-uimas ja mitte otseselt mahitatud Kanada eestlaste poolt (loe: praegu vandaalitsejad Moskva poolt).
LAHENDUST EI OLE. EESTLASED-VENELASED üheks EI SAA.

Anonüümne ütles ...

Miks meie Välisministeerium vaikib?

Anonüümne ütles ...

Kallis KILK. Meil on piinlik, kui oleme posti peal. Need märatsejad on ju kangelased ja eeskuju. Me oleme erinevad!!!

Anonüümne ütles ...

mina enam keskpäevatundi ei kuula, kui selline tegelane nagu a.raid seal kommenteerib, see on kuulajate jaoks solvav, Raid on ebaadekvaatne

Anonüümne ütles ...

Pange tähele, NARVAS ei toimu midagi!

Anonüümne ütles ...

Aga, hr Kilk, tehke kamba peale see infoleht ära. Tuleb näidata vist kodanikualgatust taas...

Midri

Anonüümne ütles ...

1) A.Raidi tähelepanekuga 100% nõus – PR tase on meie erinevate kooslustega valitsustel läbi aastate haletsusväärne olnud. Kahjuks.
2) Kas integratsioonipoliitika on olnud tõhus või mitte? Minu küsimus: kuivõrd üldse on võimalik üht suurrahva esindajat integreerida? Minu kogemuse kohaselt (olles ühes töökollektiivis olnud erinevate Lääne-Euroopa suurrahvaste esindajatega ja tundes mitmeid Venemaa venelasi) see ei ole võimalik. Kuna nende suhtumine maailma on lihtsalt teistsugune. Ja seetõttu neid ka ei huvita need Eesti riigi poolt pakutavad tasuta integr.meetmed. Ja kui ei taha, ei mõju miskit. Suurrahvas on harjunud ruulima ükskõik kus ja kus iganes riigis.
3) Ma ütleks, et eestlased on siiski üllatavalt tolerantsed olnud ja tänu sellele on meid “kotitud” nii et vähe pole. Samas, tänu sellele alalhoiuinstinktile oleme veel olemas. Hetkel aga tundub mulle, et ka keskmisest mõistlikemal inimestel on tekkimas tunne, et kaua võib... Ja see ei ole üldse hea areng. Kui kodus lapsel on hirmust pisar silmis, siis no mis heatahtlikku suhtumist me järgmise põlvkonnagi poolt eeldada saame!?

Anonüümne ütles ...

Venelased on kogu aeg väitnud, et kõik fašismi elemendid tuleb hävitada! Huvitav miks nad siis Bossi poodi röövisid, kui on teada, et Hugo Boss tegi riideid ka fritsudele.

Anonüümne ütles ...

Andres Raidile on kätte juhtunud moni aastakymnete vanune Ülo Vooglaiu konspekt. Subjekt, objekt, protsess jms - kõneleb kui õpetatud eesel - jutt kolab vaga targalt, kuid reaalse eluga kahjuks seos puudub. Eestlaste ajalootajuga on asjad paraku palju paremas korras kui venelaste omaga, kellel on korrga pühakuks saanud nii tsaar ja peasekretär, papp ja kgaebiit, timukas ja tema ohver.

Anonüümne ütles ...

Kolm targutajat stuudios. Kas tõepoolest usute, et venelased tulid spontaanselt tänavale oma pronksõduri kaitseks. Vaadake üle tänased uudised vene meedias ja küsige, et miks nad küll sellist jama kirjutavad. Ja siis lapake läbi avaldused, mis on tehtud nädal, kuu ja pool aastat tagasi ning pakkuge, kas Vene võimude tegevus ja ässitamine võiks Tallinnas märatsemise taga. Valitsus käitus antud juhul otsutavalt, koondades Tallinna nii suured politseijõud. Taoline märatsemine oleks tulnud varem või hiljem. Vene telekanalid valmistusid rahutustest rääkima 9. maiks. Kui valitsus oleks lootma jäänud, et ehk läheb 9. maiga sama rahulikult kui mullu oleks väga mööda pannud ning siis oleks olukord väga keeruliseks läinud. Nii nagu Oktoobrirevolutsiooni ajal saadi pööbel liikuma lubadusega karistamatult viinapoode röövida, nii toimis sama lubadus ka Tallinnas. Sinna juurde vene poliitikute ähvardused, et nüüd tuleb sõjaliselt sekkuda - ja vene pätt sellele ka loodab. Ja muide infoks Rein Kilgile - Burkina Fasos Eesti saatkonda ei avatud ega kavatseta kunagi ka avada. Kui uudiseid olete lugenud, siis käis sealne saadik paar päeva tagasi meie presidendi juures.

Y galerii ütles ...

Need mäsud on tühitähi võimaluse kõrval, et noored venelased radikaliseeruvad ja hakkavad moodustama mingeid terrorirühmitusi. Peale selliseid laamendamisi on see sageli juhtunuid. Peale 1968. aasta tudengirahutusi tekkisid mitmetes riikides samade üliõpilaste baasil legendaarsed terrorigrupid. Saksa Baader-Meinhof grupp oli nende hulgas kõige kuulsam, aga oli Punased Brigaadid Hispaanias jne.

Anonüümne ütles ...

MEHED, kas TEATE!
Leedu president ADAMKUS ütles, et ta ei kiida heaks monumendi äraviimist, kuigi nentis, et see on meie siseasi. KAS SEE EI OLE OHTLIK, et BALTIKUMi ühtsus "jookseb" laiali, kui mäsuks läheb.

Anonüümne ütles ...

Mille eest venelasi pekstakse? Täna hommikuse uudise järgi on seda küsinud Edgar Savisaar.
Kas Keskerakonna liider tahaks märatsejatele äkki kive vedama hakata? Või saadame tänavatele politsei asemel ainult kiirabid, et akende lõhkujate lõikehaavu tohterdada?
Keskerakond tegeleb vist rahvusliku reetmisega.

Anonüümne ütles ...

ANDRES, vene kooli eksamil küsitakse hoopis lisaküsimus (peale seda kui andmetundmise eest on 3 saadud), et kas osalesite Tallinna rahutustes... ja kui "JAH", siis 5 garanteeritud

Anonüümne ütles ...

Minu meelest konflikt pronkssõduri ümber on otseselt provotseeritud eesti äärmuslaste poolt. Eelnevatel aastatel provokatsioone ei olnud ja ka pronksõduri vastu oli venelaste huvi siis suht leige. Poliitilised parteid on seda konflikti enda huvides ära kasutanud äälte saamiseks. Eesti äärmuslased on küsimuse püstitanud nii, et kes kellele ära teeb. Minu meelest on see otsene tülinorimine vene kogukonnaga. Mina sellise käitumist poolt ei ole.

Anonüümne ütles ...

Kui kuuesajast kinni peetust sadakond olid alaealised, siis võiks oletada, et enamusel kinnipeetutest on olemas ka tööandjad. Ehk peaks lisaks koolijuhtidele pöörduma ka tööandjate poole, kui palju võis tänaval olla Falcki turvamehi, McDonalsi kokki? Ehk võiksid tööandjad samuti oma hoolealustele meelde tuletada, et neil pole marodööre tööle vaja :)

Y galerii ütles ...

Keskendute liialt nendele laamendamistele, mis on jautine nähtus. Mis saab tulevikus? Mis me teeme kibestunud venelastega? Laamendajaid oli tuhatkond, pahaseid ja solvatuid oli sadu tuhandeid.

RAHVAFOTO - sinu uudisfotod netis! ütles ...

Pilte mäsust saab üles laadida ka www.rahvafoto.ee ja pilte saab ka kommenteerida ! Rahvafoto eesmärk on vahendada eraisikute fotosid üleriigilisele meediale .

Anonüümne ütles ...

Konflikt ongi ju sotsiaalne, mitte rahvuslik, oma kõige sügavamas olemuses. Mässavad ju sotsiaalselt kindlustamata ja ilmselt igasuguse perspektiiviga vene noored Eestis.

Anonüümne ütles ...

Sel suvel võikski olla suur ekraan kaadritega märatsevatest ja röövivatest marodööridest! Sellistele olisgi pronksmees.

Anonüümne ütles ...

tohoh, anonyymne, sulle ei meeldi A.Raidi poliitiline kuuluvus v6i?

isegi, kui seda 'neetud keskerakonda' poleks olemas, ei tee see toda m2ratsevat v2hemust olematuks,
ei meeldi uhelegi rahvale, kui teda "alla lastakse", isegi kui nad m2ssavad valedel p6hjustel nagu K.Liik utles,

alles leppisime kokku, et intergratsioon on m6ttetu ja totaalselt eba6nnestunud, venelastest pole m6tet proovidagi teha v2ikest eestlast

Anonüümne ütles ...

Asjale tuleks anda uus pööre.
Öeldakse, et parim kaitse on "rünnak".
Miks mitte seda siis alustada?
Ammu oleks juba aeg panna Venemaa
vastutama oma tegude eest minevikus ja jätkuvalt ka olevikus.
Tuleks alustada ulatuslikku kampaaniat maailmas Vene saatkondade ees pikettide näol, koostöös nende maadega, kelle ajalugu, ühiskonda ja mainet Venemaa kahjustanud on.
Kogu aeg räägitakse fashismiohvritest, aga kommunismiohvrid on justkui tabu?
Probleem tuleks viia ÜRO tasandile ja Venemaa peab maksma oma tegude eest! Ka praeguste sündmuste eest tuleks sisuliselt kahjunõue Venemaale esitada, mitte seda maksumaksjate rahast kinni mätsida.
On arusaadav, et üks väike Eesti on Venemaale köhida, ent on ju teisi maid, kes sooviks kindlustunnet reeturliku naabri suhtes - koos tegutsedes ainult köhimisest ei piisaks!

Meie muulaste hulgas tuleks aga läbi viia ulatuslik uuring, kas nad üldse tahavad siin elada ja miks.

Y galerii ütles ...

Noh, uurid ja siis? Kes ütleb, et ei meeldi, siis saadad välja või?
Venelasi on 300 000, 1/3 Eesti elanikest. See pole sul 5% vähemus.

Anonüümne ütles ...

1. Asjade käik oli ette aimatav, sellest oli ka valitsust eelnevalt hoiatatud.
2. Võimude tegevus oli täiesti ebakompetentne, Eesti riigi mainet kahjustav, kasulik üksnes Eesti vaenlastele. Kes vastutab? Kas mitte kaitseministrile ei tehtud ülesandeks see küsimus lahendada. Ei tulnud toime, või mis?!
3. Kus on ajaloolastest poliitikute (Laar, Vahtre jt) päevakohased operatiivsed seisukohavõtud meedias?
4. Kuna mässajate hulgas on palju kooliõpilasi, miks pole kuulda haridusministri seletusi?
5. Ka KUKU raadio on oma eelnevates saadetes asjatundmatust monumentide asjus üles näidanud: Berliinis on suured memoriaalkompleksid nii idaosas Treptow pargis kui Lääne-Berliinis Riigipäevahoone läheduses ajaloo-, kultuuri ja loodusmälestisena kaitse all.

Priit Hõbemägi ütles ...

Suur tänu kõigile kommenteerijatele! Kahjuks ei jõudnud paljusid kommentaare refereerida. Selline saatetegemise viis vajab harjumist. Saate alguses olid osalejate jutulõigud liiga pikad ja tempo madal, mida enam lõpu poole, seda aktiivsemaks läks nii kommenteerimine kui jutt ise. Ja ka see, et mida rohkem on kommentaare, seda rohkem neid saab saatesse sisse panna.
Tänud veel kord kõigile!

Priit Hõbemägi ütles ...

Üks asi veel, mis saatest välja jäi, aga mida on blogis puudutatud ja mis mind ennast väga hämmastab: see on täielik vaikus Riigikogu poolt. Kui rahulikul ajal on tarku kõik kohad täis, kes õpetavad kuidas olla ja elada, siis nüüd on üühtäkki suu vett täis. Mitte üks piuks? Kas selle taga on hirm vene valijate häälte kaotamise ees, soov ennast taandada kogu üritusest (juhuks kui see peaks lõppema täieliku fiaskoga) või lihtsalt oskamatus kriitilises situatsioonis tegutseda?
Valitsus, kes praegu asjaga tegeleb on ju siiski vaid täitevorgan. Riigikogu on kõrgeim võim Eestis.
Tänavatel on rahutused, mäss, kaklused, aga Kõrgeim Võim vaikib. MIKS?

Anonüümne ütles ...

Palun ärge enam kutsuge Andres Raidi stuudiosse. Ta saab ilmselt väga vähe eetriaega, aga ta edevus on ülisuur. Suhtumine, et "kõik teised on lollid, ainult mina tean, kuidas asjad käivad", on igav, asjaliku analüüsi asemel kaldus ta pidevalt teemast kõrvale, rääkis mingist "teaduslikust" lähenemisest, mis tema suust küll kuigi veenev polnud. Ja Priit Hõbemäele: tahaks pisut rohkem konstruktiivset kriitikat, lahmimine näiteks politsei aadressil tundub kohatu just praegu, kui politseinikud töötavad võimete piiril. Mis viga soojas stuudios targutada! Lihtsalt vaimutsemine ja ironiseerimine tundub käesoleval hetkel vastutustundetu. Rein Kilk vähemalt püüdis mingit positiivset programmi pakkuda. Olen "Keskpäevatunni" püsikuulaja, aga kui Raidi-sugused hakkavadki seal esinema, siis kaob mul huvi saate vastu õige pea. Jõudu hea saate tegemisel!

Anonüümne ütles ...

P.S. Olen Priit Hõbemäe kommentaariga nõus: tõepoolest, ootaks riigikogu seisukohavõtte, oluliste politikute püüdu kaasa aidata olukorra stabiliseerimisele. Kahjuks ei jõutud saates sellest A. Raidi heietuste tõttu rääkida.
P.S. Rein Kilgi heietused on vähemalt mulle sümpaatsed.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et Annelil on isiklikke kogemusi kodanik Raidiga minevikust ja elab seda siiani üle... Arvan, et see koht pole selleks paslik.
Anneli-sugused võiksid end välja elada näiteks www.rate.ee vms.

Vabandan, et ise Anneli tasemele laskusin, aga tundus, et see blog võiks siiski teist eesmärki täita...

Y galerii ütles ...

Mulle tundus Raid küll mõistlik, kuigi HH Luige stiilis kippus ta teemast kõrvale vajuma kohati.

Anonüümne ütles ...

Minule ka Raid meeldis. Andis mõtteainet.

Priit, kõrgeim võim on Vabariigi kodanikkond. ;-)

Priit Hõbemägi ütles ...

Aeg-ajalt tuleb ikka ette, et mõni Keskpäevatunni püsikülaline (veider sõna!) ei saa saates osaleda. Siis tuleb leida mõni teine, informeeritud ja kindlasti hea esinemisoskuse ja jutuvooluga inimene.
Kes on need, kelle häält ja mõtteid te Keskpäevatunnis kuulata tahaksite?

Anonüümne ütles ...

Mõni sotsioloog võiks ehk saates külalisesinejaks olla, A. Saar või J. Kivirähk näiteks. Argo Ideoni kutsumine ei tohiks ka keeruline olla. Huvitav oleks näiteks kuulda, mida arvab näiteks Andrei Hvostov, kuigi pole kuulnud teda kõnelemas.
Anonüümsele: Mul ei ole Andres Raidiga muud pistmist olnud, kui et kunagi tantsisin temaga Eeslitallis ühe tantsu. Peol oli temaga päris lõbus. Mu arvamus kujunes saate põhjal. Ja rete.ee east olen juba ammu väljas.

Anonüümne ütles ...

Ma küsiks, et kuidas võib Euroopa või maailm võtta nüüd Eesti eurovisiooni laulu: "Partners in crime!"

Ma ise arvan, et eesti peaks seekord mitte esinema.. või siis teise lauluga: sunflowers äkki?

Anonüümne ütles ...

Kaks mõtet, mis Keskpäevatunnis kajasid, vääriksid vägagi teokstegemist.

1) infoleht - ainult pildid. Kõigisse Eesti postkastidesse, eriti aga Lasnamäele ja IdaViru kodudesse. Ma usun, et kui lapsevanem mõnes "guglungis" oma võsukese ära tunneb, siis võtab mõtlema. Kasvõi selle üle, et kas tuleb kokku veetud Bossi ja Armani ja viina eest tasumiseks oma Lasnamäe korter müüki pannab või piisab pere säästudest.
Põhjalikuma infolehe peaksid saama ka kõik saatkonnad. Muidugi tuleks rõhutada, et kõik see tramburai oli ENNE monumendi minematassimist.

2) nn laulupidu. Chalice ja
Tõnis Mägi (kas pole sümboolne...) ja kes veel...selline rahulik, sõbralik aga siiski Eesti vaimsusest ja natuke vbolla ka 15-20 aasta vanustest emotsioonidest kantud. Praegu on paljudel eestlastel väga see tunne, et nad ei saa mitte midagi teha...ainult politseile ja valitsusele pöialt hoida, et nad olukorra õigesti ja hästi lahendaksid. Aga tunne, mis viimastel õhtutel Tallinna kesklinnas õhtupoole käies on tekkinud - rääkida eesti keelt kui üldse siis vaikselt....parem hoida pilk maas, järsku nägu ei meeldi...tea, kas koju ka saab - see on vastik. Ja ma ei imesta, kui mõnel eestlasel ühel hetkel "katus ära sõidab" ja omakohus appi võetakse. Parem juba teada-tuntud-töötavat vana head laulumeetodit kasutades oma emotsioone väljendada.Eesti noori (kes ju kangesti ikka foorumites Hirveparki või mujale koguneda tahtsid) aitaks taoline üritus isamaalises vaimus kasvatada. Ja ka välismaailmale jääks positiivne mulje - ühed räuskavad ja laamendavad, aga teised näe laulavad. Ja ei usu mina, et guglungid mitme tuhande laulva eestlasega tüli norima tuleks.

Anonüümne ütles ...

Ma loodan et te mehed siin neid kommentaare ka loete. Rahutuste vältimiseks tuleb esimese sammuna lasta telefonioperaatoritel lülitada välja südalinna piirkonna levi. Päris mitmes kohas oli uudistes näha kuidas "käsklusi" venelaste leeris jagati mobiili teel. Loodetavasti edastate vastava mõttetera politseiametnikele. Edasised sammud las jääda kriisikomisjoni ja politsei otsustada.
Hõbemägit tervitades,
reanaaber kolmapäevaselt teatrietenduselt

Anonüümne ütles ...

Venemaale on teatavasti väga oluline pääseda WTOsse,kuhu pääseb kõigi liikmesriikide nõusoleku,s.t.konsensuse alusel.Nagu me kõik ju tegelikult teame,delegeeritakse praegusi rahutusi Vene saatkonnast vastavate spetsialistide abiga.Ilmselt Lääne tavakodanik seda ette ei kujuta.Mis oleks,kui meie välisministeerium teeks tõsises toonis,massiliselt levitatava avalduse a la---meil on andmeid sellise ülimalt tõsise suveräänsuse rikkumise kohta,uurime seda ja kui see tõestatuks osutub,blokeerib EW igal juhul Venemaa WTOsse astumise pikkadeks aastateks ja loomulikult igasugused gaasijuhtmed ei satu kunagi me territoriaalvetesse.ehitagu üle soome graniidirahnude,läheb oluliselt kallimaks

Priit Hõbemägi ütles ...

Mõtlesin ise ka selle peale, et mobiililevi takistamine oleks tõhus asi. Minu teada on olemas mobiilsed st kantavad mobiilisegamisjaamad. Need töötavad vist paarisaja-kolmesaja meetri raadiuses.
Neid pidavat kasutatama haiglates, kus ei tohi mobiiliga helistada, sest see segab mingite seadmete tööd.
Kuid nagu ma kuulsin, on erivahendite arvelt kokku hoitud. Loodn et politseinikud said väga hea ettevalmistuse maikuisteks sündmusteks:)

Anonüümne ütles ...

Pöörake tähelepanu sellele, et Eesti kirikupead on neid rahutusi kommenteerinud ja manitsenud teineteise mõistmisele. Aga miks vaikib sünnijärgne Eesti Vabariigi kodanik Aleksei Ridiger, kogu Venemaa patriarh Aleksius II. Mees, kelle sõna omab mõju ja autoriteeti nii venemaalaste hulgas, kui ka eestimaalaste hulgas, vaikib. Üks võimalus on, et see on Vene riigi poliitika ja huvides, et ta ei pöörduks avaldusega kutsega leppimisele, et mida rohkem saab seda pronkssõduri teemat pasundada üle maailma, seda parem. Pakun ise välja teise variandi: Aleksius II suri 27 aprillil Sveitsis, kus ta ravil oli ja tema surmast teatamisega viivitatakse. Kreml ei vaja praegu teemat, mis selle Eesti temaatika koheselt kinni kataks ja tahaplaanile suruks. Patriarhi surm teeb seda aga 101 %. Putin tahaks, et Euroopas kinnistuks mõiste "eestlane" mõiste "fashist" sünonüümina, nagu tal see on õnnestunud sõnadega tsetseen=terrorist. Puhka rahus, kodanik Aleksei Ridiger.

Anonüümne ütles ...

Puhata rahus võivad ka kõik Putini mõtted meie asjas edu saavutada.

Priit Hõbemägi ütles ...

Tere, patriarh ei ole surnud, kuigi sellised kuulujutud on liikunud ja tervis on tal halb. Šveitsis oli ta ravil.

Anonüümne ütles ...

Andres Raidi oli kosutav kuulata. Tänu taevale, see massipsühoos, mille eest kannab peale valitsuse otsest vastutust ka ajakirjandus, ei ole veel k6iki muidu oma peaga m6tlevaid inimesi täiesti enda alla matnud.

"Kättemaks eesti moodi" v6ib kogu asja nimetada. Ja kuna toonased kurjategijad, st okupeerijad-küüditajad surnud, siis maksame kätte nende lastelastele. Ah et kuidas? Juba viisteist aastat tegime seda integratsioonipoliitika kaudu kaude, otseselt aga läbi hoiakute me-ei-taha-teid-siia (ei vaidlusta nende hoiakute m6istetavust, aga nimetagem asju lihtsalt nende 6igete nimedega) ning nüüd neile otse kollektiivselt kohta kätte näidates.

K6ikidel kel vähegi vanust, on venelastega oma elu jooksul mingi kana kitkuda olnud. Nii lasti asjal minna, sest tunded olid ambivalentsed. Ei tundu küll 6iglane olevat, aga häirib see kuju, v6i kui mitte kuju ise, siis see m6ttelaad (huvitav milline siis nimelt?? Meie hüsteeriline ajakirjandus näib lugevat vene rahvusest elanike m6tteid vististi, sest paljukest neid sovjeisümboolikaga vehkijaid seal siis käis? Kogu 26% elanikkonnast ehk?) Nii vaikisid ka k6ige suuremad objektiivset lähenemist taotlevad suud. "Jah, aga..", kui hr. Kilki mälu järgi tsiteerida. Eks ta ole.
Kas m6ttelaadi saab muuta vägisi, ähvardades v6i muidu elu ebamugavaks tehes? Vaevalt. Küsitluste järgi oli suurem osa siinseid vene keelt k6nelevaid inimesi 90ndate alguses eesti taasiseseisvumise poolt (va Ida-Virumaa). Jah, toona oli see ehk siiski taktikaliselt 6ige samm, okupatsiooniajal riiki tulnud inimesed otsustusprotsessist k6rvale jätta. Ei olnud teada, mis suunas Venemaa areneb. Ja EU-st ja NATOst v6is vaid und näha. Ent aasta ei ole enam ammu 1991 v6i 1992. Oleme EU liige, kus inimestest peetakse lugu vaatamata nende rahvuslikule kuulumisele, ning kus kättemaks ei ole aktsepteeritud toimisviis.

"Parim" pärl on nüüd veel Savisaare süüdistamine ühiskonna l6hestamises. Savisaart v6ib süüdistada teatud ärihaide soosimises ja häbitus populismis, aga mitte ühiskonna l6hestamises.
L6hestunud oli ühiskond rahvuste l6ikes ilmselt juba alates taasiseseisvusest peale. Et see sellised vormid v6ttis, on me valitsuste "teene". Savisaart v6ib süüdistada erakordses silmakirjalikkuses, ja süüdistajaks olgu siis eesti-venelased. Teeb, nagu kaitseks ka nende huvisid, aga ei tühjagi.

Ootan hr. H6bemäe kommentaari seoses ajakirjanduse rolliga pronksmehe-saagas. Tänan ette.

Anonüümne ütles ...

Juba esimese pooleteise lõiguga sai aru, et su jutt on väga loll, Markus.

Kas siis tõesti ka veel praegu inimestel silmad ei avane?

Küll on hea, et meil oli sellisel kriitilisel hetkel Vabariigi Valitsus, mis koosneb headest, tarkadest inimestest.

Ja kiitus kõikidele, kes tänavatel selle saasta vastu võitlesid.

Ja kõikidele vingujatele tahaksin ma öelda üheselt - minge persse! Te eksite, seega jääge vait!