10 aprill, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Ainar Ruussaar

 Keskpäevatunni teemad 10. aprillil: kuum koroonanädal alates vaktsineerimise talgutest Tondirabas ja Sõle spordikeskuses kuni Kaja Kallase värske Valge raamatuni. Aga mis on üldse hetkel kõige tähtsam koroona tõrjumises? Selles on erinevad eksperdid erineval arvamusel. 

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja kultuuriminister Anneli Ott ei soovinud ennast AstraZenecaga vaktsineerida lasta. Miks küll? Riigikontrolör Janar Holmi kuri kiri sotsiaalminister Tanel Kiigele. Isamaa lükkab suurkogu edasi. 

6 kommentaari:

Hans ütles ...

https://eestinen.fi/2021/04/vaktsiini-jamad-jatkuvad-astrazeneca-koroonavaktsiin-seotud-veel-uhe-ohtliku-korvaltoimega-johnson-johnsoni-vaktsiin-aga-veretrombide-tekkega/

Hans ütles ...

Vaktsiini-jamad jätkuvad: AstraZeneca koroonavaktsiin seotud veel ühe ohtliku kõrvaltoimega, Johnson & Johnsoni vaktsiin aga veretrombide tekkega - eestinen

Martin ütles ...

Tänapäevases mängudel põhineval õppeprotsessil soovitan proovida arvutimängu Plague Inc, kus on võimalik kätt proovida võimalikult paljude inimeste nakatamisega (sh viirustega). On võimalik mängulisel viisil näha, kuidas näiteks viirused hakkavad laiema leviku korral iseseisvalt muteeruma ja üha ohtlikumaks muutuma.

Unknown ütles ...

Jälle ajab hr. Strandberg jama.
1. Eesti ON selgelt välja öelnud, et enne vaktsineeritakse riskigrupp.
USA-GBR ei ole relevantsed näited, kuna neil ei ole vaktsiini defitsiiti.
2. Eraettevõtjad Confiido-Medicim tegid isetegevust ja see on vastuvõetamatu!
3. Mehed Tallinna stuudiost ei adu, et Eesti maapiirkondades on tohutult perearste, kes pole saanud riskigrupi vaktsineerimist alustadagi, sest vaktsiini neile ei jõua!
4. Absoluutselt kõlbab ja ei lähe halvaks vaktsiin, mida Tallinna riskigrupp ei tahtnud või ei olnud võimeline spordisaalidesse kohale minnes saama, maapiirkonna riskigruppidele!
5. Need mõõdutundetult kiidetud "erafirmad" Confiido-Meedikum on NÄLJASED riigi tellimusel vaktsineerima - panite tähele, kuidas Meedikumi juht 05.04 meedias paluvalt lipitses, et äkki neile ikka andestatakse see isetegevus ja antakse edaspidigi riigiraha. Ehk stuudio jutt, et: "Erafirmad ei tahagi sellise riigiga koostööd teha" on Tallinna dialektis - "BullShitt"!

Raivo ütles ...

Marek - huvitav tõdemus economistist: Bhutan waited until the end of March to administer its first covid-19 jabs. But within a single week 85% of adults had received a dose https://econ.st/3dMJ9wF

kuulaja ütles ...

Hr Marek, kust tuleb info et koroonavaktsiinid töötavad nakatumise vastu? Minu teada on nende toodetekirjelduses lubatud aunilt sümptomite vähendamine mitte midagi muud?
Miks ei piiss avktsineerida neid kellel on suur oht haiguse rasketele mõjudele,
miks peab vaktsineerima neid kell surma oht haiguse tõttu on kaduvväike?
Miks peaks vaktsineerima vastu tahtmist, vöi vähemalt väärinfol põhinevalt?
Miks teie ei räägi sellest palju on ka olnud nende vaktsinide kõrvalmõjusid, surmasid?
Nt European Medicines Agency andmed:
Their report through March 27, 2021 lists 5,365 deaths and 238,949 injuries following injections of four experimental COVID-19 shots

USA kohta vastavad andmed ka saadaval aga tsenseeritud sotsiaalmeediast!
Miks valetada miks varjata? MIlle põhjal inimene saab oma valiku siis teha?