22 august, 2020

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Urmas Jaagant

Keskpäevatunni teemad täna, 22. augustil:

29. aasta taasiseseisvumisest  ja presidendi Roosiaias käis tihe sebimine - Pärnits ja Grigorjeva, Raivo Aeg ja seelikuga Äripäeva peatoimetaja - kõik need pakuvad laia kõneainet.

Mida arvata sellest, kui Eesti Vabariigi prsident otsustab keset ametiaega kandideerida mingile teisele töökohale? 

Algab Keskerakonna kongress.

Koolid teevad varsti uksed lahti ja Haridusministeerium and andnud esimesed juhised.

13 kommentaari:

andi ütles ...

Loomulikult ei anna Põhiseadus migrandile ja võõrtöölisele sarnaseid õigusi riigi kodanikega. Fjukilt alatu manipulatsioon ja otsene vale.

Hans ütles ...

Ukraina töölised kõpitsesid lehmalauta. Ka PPA ametnik imestas, et kui see on elukoht, siis on midagi väga valesti.

Lauri ütles ...

Äkki garantiini regulatsioon on siiski ebatäiuslik? Valitsuse korraldused pole ilmeksimatuse ilmingud. Nad on inimesed, võibolla paremini informeeritud, kuid oma poliitiliste huvidega ja kallutatud. Nende otsustes tulebki kahelda ja nende üle arutleda. See on demokraatia.

Unknown ütles ...

Kui garantiinireeglid on hetkel nii kehtestatud ja neid võib tõlgendada, siis ka kehtivat liikluseeskirja? Punase tulega edasi, kui teisi autosid ei näe? Kas nii?

Kaupo ütles ...

Mingil põhjusel ei soovita süveneda presidendi poolt esitatud mõtetesse, vaid nokitakse välja mingi sõna, et seda siis tümitada. Midagi on mõtlemises totaalselt ära pööranud. Kui varemalt osati lugeda ridade vahelt siis nüüd ei suudeta isegi lihtsa lause mõtet tabada, vaid nähakse üksikuid sõnu.
Soovitaks kuulata ka "Jukuraadiot", ehk aitab see presidendi mõtteid temast "vabadus" arusaadavamaks teha.

andi ütles ...

Jaagantile vabaduste kadumisest niipalju, et liberaalide poolt on alanud inimeste põhivabaduste piiramine juba ammu- nt sõnavabaduse mahasurumine igasugu vähemusgruppide poolt, samuti traditsioonide ja kõige rahvusliku halvustamine. jne..

Urmas ütles ...

Eesti Vabariigi Põhiseadus paragrahv 15 järgi on Eestis kõikidel õigus oma õiguste kaitseks pöörduda kohtusse. Tuli välja aga et ukrainlaste väljasaatmisotsuse peale saab vaielda esiteks otsuse teinud ametnikule otsuse ülevaatamiseks ja kui see ei aita siis Siseministeeriumisse (sic!). Ja sellega kaebeõigus piirduski. Seadusega on välismaalastele piiratud põhiseaduslik õigus kohtusse pöörduda. Ja nii samm-sammult neid õigusi kinni keerataksegi.

andi ütles ...

Konservatiivne provokaator....nojah,ikka kuuled midagi uut....See, et liberaalsed provokaatorid rikuvad ära rahva pidupäeva presidendi dikteerimisel, liber Jaagant ei näe muidugi..

Kaupo ütles ...

No vähemalt Fjuk saab aru, millest Pärnits rääkis. Kleit on ju täiesti teisejärguline teema.
Miks on vaja rääkida aia august, mitte aiast, mis on mäda ja vajab parandamist.
Käib mingi jahumine kleidi ja reglemendi üle, ja selle üle kas luuletus on esteetiline või mitte - kas see on probleem või probleem on laste- ja naistevastane vägivald?
Muidugi väga mõnus ja huvitav on rääkida teisejärgulistest asjadest, aga mitte probleemidest, mille lahendamiseks ei osata või veel hullem ei taheta midagi ette võtta.

kuulaja ütles ...

Kui väülisminister saatis oma oponendi karu p+erse, kui ossinivski nimetas endeast kaks korda vanemat ministrit teismeliseks tatikaks, kui tarand lubas relva olemasolul hyakata konservatiive kuklalaskudega hävitama, kiui sikkut näitas Riigikogu saalis mini8strile keskmist sõrme, kui kruuse nimetas ministrit suurimaks sitaloopijaks....siis ei mingit reaktsiooni. Kui aga ekre esindaja kasutab natukenegi reljeefsemat teksti, on kisa t5aevani. mille3st see vahetegemine? Ja kasw diskussiooni labastumises on ikka süüdi ekre?

Lauri ütles ...

Viimased kolm presidenti on mitmel moel tegelenud presidendi institutsiooni nõrgestamise ja marginaliseerimisega. R. Ühtegi meelsuse näitamine on üks esimestest tõsistest tagasilöökidest.

Maali maalt ütles ...

Sain ma Ignari jutust õieti aru, et kui Kaljulaid kutsuks pidupäeva vastuvõtule Herman Simmi siis Ignar vaid kehitaks ölgu ja ütleks: Ei näe probleemi, Hemanit on varemgi kutsutud. Case closed.

Andres ütles ...

Mari-Liis Lill - kas te ikka seal olete lugenud seda Lille sõnavõttu?! Tegelikult oli ju samuti tegemist ühe lahmiva sõnavõtuga, mis oli ikka päris kauge tegelikkuses. See oli üks eneseimetleja ja eluvõõras sõnavõtt (nagu Sveta omagi).