14 juuli, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Ainar Ruussaar

Keskpäevatunnis, täna 14. juulil.
Kas lõpetame selle kellakeeramise juba üks kord ära?!? Kuu aja pärast peab Eesti oma seisukoha esitama Euroopa Komisjonile.
Riho Ühtegi andis intervjuu võimaliku konflikti kohta Venemaaga, mis on maailmale juba mitu ringi peale teinud.
Donald Trump möllab Euroopas ja esmaspäeval on nii Putin kui Trump Tallinnast 80 kilomeetri kaugusel Helsingis. Kas nad puudutavad ka Balti riikide kaitsmist?
Sotside leeris toimub suur kisa - Indrek Saar tahaks ise pealikuks hakata...
Tai jalgpallipoisid päästeti lõpuks koopast ära. Halleluuja!
Kummaline dividendieelnõu ühe laevaehitusfirma väikeaktsionäride huvides.

HÄÄLETA KELLAAJA KEERAMISE LÕPETAMISE POOLT SIIN:
Eesti inimesed saavad oma hääle anda elektroonilises gallupis netiaadressil:
https://ec.europa.eu/info/consultations/2018-summertime-arrangements_et

15 kommentaari:

Unknown ütles ...

Seal on haaletada selle yle kas jaada talve voi suveajale, arvestades seda eesti kunagi oli talveajal ja sygisel laks ysna vara pimedaks avaldan mina nt arvamust kui jaada, siis suveajale

Anonüümne ütles ...

Mina olen aastaid kõrvalt vaadates imestanud, et miks näiteks eestlased või soomlased või veel keegi, kes ei ole tahtnud kellakeeramist, kehtestanud seda, et hea küll, keerame, aga hoiame oma rahva tervist ja keerame samavõrra ka kohustusi.

Andrus ütles ...

Tundub, et Hr. Ruussaar on seni suurim bürokraat Kuku raadio eetris olnutest üldse, saade saatest leiab see enim tõestust. Peaks püüdlema ikka lihtsuse, tõestatuma ja selge elustiili poole ja üks kella tsoon läbi aasta on palju stabiilsem nähtus, kui selle keeramine, mis toob 2 korda aastas kaasa rahvaarv x 1 h segadust - viimane lõik oli iroonia.

Leho Reinart ütles ...

Hääletatud edasise kellakeeramise vastu. Minule isiklikult ei ole sellest kella osutitega mängimisest mingit tolku olnud. Oleks tore, kui inimesed lõpetaks Jumala mängimise ja pühenduks rohkem loodusega kooskõlas eksisteerimisele.
Olgem terved!

Sass 13 ütles ...

Tere
Võrrelge meie väikse Eesti ajaerinevust, mis kell tõuseb ja loojub päike Narvas, Kuressaares. Pooldan püsivat suveaega.

Anonüümne ütles ...

Kas Ruussaar tahab püssi lasta? Siis võiks kuskile (nt. Prantsuse leegion) palgasõduriks minna, mitte siin õhutada sõjale.

Anonüümne ütles ...

Vähetähtis pole ka asjaolu et köik kes meid vallutanud onju surnud Enamasti Ja ei ühtegi ühtegi peremeest ei ühtegi orja ega peremeest... oeh nüüd tuleb koma ei mis koma punkt!

Anonüümne ütles ...

Mind taheti pikkade kebbidega pikkali lüüa kui ma ütlesin kohe et see on meie järgmine president kui kuulsin et Trump kandideerib.

Leho Reinart ütles ...

Küll on kahju, et nii lühikese kestvusega saatesse nii palju erinevaid teemasid on üritatud kaasata, et kõigis õige põgusalt saatejuhtide kaasabil juttu saab teha. Jõuad nagu teema avada, kui on vaja juba järgmisele teemale üle minna. Sellega tuleks midagi ette võtta. Kas te ei arva nii?

Anonüümne ütles ...

eh - Bermanide kaitsmine on nüüd küll veider. Vana tuli kinnisesse numbritehasesse direktoriks ajal, mil selle ametikoha andis Moskva ja seda mitte ilusate siniste silmade tõttu. Toonane sovjeti-impeerium on nüüdseks laiutamas järjest suuremal osal Kopli poolsaarest, laiemalt, kui kunagi varem - KUIDAS ometigi need maad nii muuseas on saadud (ja tsaariaegne tehas läks kahekümnendate lõpus pankrotti, võimaldades Kopli õitsengu ja kunagises peamajas tehnikaülikooli tegutsemise, praegune tehas on neljakümnendate okupatsiooniajast). Tööd annab peamiselt Ukraina odavtööjõule, mehed elavad paarikuiste perioodidega tehase territooriumil "ühikas". Vana Berman on inforegistrist kaotanud kõik oma seosed kõigi Eesti ettevõtetega. BLRT nime alla kuulub hulgaliselt igasuguseid erinevaid tütarettevõtteid. Ja Panama-paberid on toonud nende seosed ka maksuparadiisidega. Eesti riik saab sellest ettevõtmisest ilmselt vaid marginaalse maksu-pisku, reostatud poolsaarepooliku, mis siiani suletud ja nagu hoopis teine riik, jms.

Anonüümne ütles ...

Väga hea saade! Nagu hommik Anuga aga pilti ei pea vaatama ja alles laupäev. Homme puhkan täiega! Edu ja jõudu!

Anonüümne ütles ...

Teile kaaskommenteerijad. Järjekordselt saime tõestust maailmavaate kujundamise PR üle, mida Kuku poliitkorrektselt täidab. Seekord sai ilmsiks, kuidas Politico osaleb mainekujunduses kus on osapooleks Eesti pagunikandja. Saatejuhtidele pakkus nalja, et sõnasõda on tore ja meie heidutame vägevalt. Aga kõigile kuulajatele on ilmne, et süvariik kasutabki allhanke korras ära endisi luurajaid, palgalisi ajakirjanikke jne oma eesmärkide täitmiseks. Britid on selles eriti osavad. Näiteks Christopher Steele teebki töid, mis näiteks loob aluse Trumpi valimis meeskonna jälgimise algatamisel, või V.Nylandi poolt riigipöörde kondikava kokkupaneku osalemises jne. Tähendab lurjused kasutavad mitteriiklike struktuure. Ning on küsimus, miks anti Briti saatkonna esimesele sekretärile Eestis riiklik aumärk. Kas meie riik on iseseisev või on riigiametid meil briti luure ripatsid.

Anonüümne ütles ...

Kes kuulis seda VoxPopulit ,kus oli külas välisminister Mikser. Siis helistasin ja küsisin kellega kohtus minister Londonis kui ta sai kokku mõttekodade esindajatega. Kes on need mõttekodad ja kes on need mõttekodade inimesed. Vastust me loomulikult ei kuulnud. Kostus ikka poliit korrektne mula, millega varjatakse ja valetatakse ning inimestele musta valgeks räägitakse. A la , teie ei peagi teadma, sest olete lollid ja meie otsustame.. Niipalju meie võimuritest, ning ajakirjanikest sabarakkudest.

Sigrid ütles ...

Järelkuulamises pole tänast saadet veel üles laetud?

Avo-Rein Tereping ütles ...

Kellakeeramise osa oli saates ülimalt mage. Strandbergi ilkuv toon kogu probleemi ümber mõjus kui mitte koomiliselt, siis igatahes eemaletõukavalt küll. Jutu suunamine talle kui teadlasele - andke andeks, teadlased ei kasuta niisugust äärmiselt üleolevat sõnapruuki. Teadlasena võiks talle teada olla, et kuna looduslikud rütmid määravad ka elusolendite käitumist (seda ta möödaminnes nimetas), siis - kuna suvel tõuseb päike varem, siis algab ka loomade aktiivse tegevuse aeg varem. Ka inimesel on raske magada hommikul sama kaua kui suvel, sest hommikuvalgus peletab une.Muidugi kui ei magata tihedate aknaluukide taga, nagu Pariisis 1784. aastal, kui Benjamin Franklin (tollal suursaadik Pariisis) tegi ettepaneku suvel varem tõusta ehk nihutada kella. Talvel tõusti Eesti taludes hiljem ja ka loomi hakati hiljem talitama (nagu kõikjal suurematel laiuskraadidel, kus päeva pikkus perioodiliselt muutub). Loomadki hakkasid suvel väljalaskmist nõudma varem, sest päike oli kell 5-6 juba kõrgel. Kuidas siis stressiga oli? Vist ei tea Starndberg kellakeeramise algpõhjusi, millest muidu niisugune asjatundmatu ja ülbelt üleolev jutt. Muide, aega mõõdeti suvel ja talvel erinevalt juba vanas Roomas - kuna inimesed märkasid, et suvel suvel tõusis päike varem ja päev oli pikem. Terve mõistus, eks ju? Igatahes minul kadus igasugune lugupidamine MS vastu seda saatelõiku kuulates. Muidugi tekitab mingil hetkel toimuv järsk ühetunnine muutus ebamugavusi ja ehk tasuks asja teisiti ajada, kuid suvel on mõistlik alustada varem. Niikuinii hommikul ei lase päike magada. Üsna narr on ärgata kell 6-7 ja siis paar tundi kodus molutada enne tööle minekut. Parem oleks varem koju jõuda koduseid asju ajama. Nt 1960-ndate lõpus (töötasin siis Raadiomajas) korraldasid mitmed ettevõtted oma töö nõnda, et suvel alustatigi tööpäeva tund varem. Ilma kella keeramata. Teadusuuringud kinnitavad vaid seda, et järsk ühetunnine muutus tekitab paljudel inimestel unehäireid, mitte aga seda, et suvel ei oleks mõistlik varem tööd alustada. Maainimesed teevad seda nii või teisiti sõltumata kella keeramisest. Igatahes - minu jaoks piinlik lõik. Avo-Rein Tereping