04 november, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Hannes Astok ja Madis Kimmel

Täna, 4. Novembril Keskpäevatunnis:
ID- kaardi probleemid - kas neid oleks saanud vältida? Või mitte? Ja kes vastutab?
Kersti Kaljulaid on IT-revolutsiooni eesliinil.
Tallinnas toimuvad põnevad lood - rohelised ehk Zyleixa Izmailova sai aselinnapea koha, kuigi volikogusse ei pääsenud. Mart Luik sai volikogu aseesimeheks ja reformarid said väga vihaseks.
Vabaduse väljaku tulistamine - mida on sellest õppida? Miks politsei sündmuskohale alles 10 minuti pärast?

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõige kahtlasem ID kaardi juures on see, et enne valimisi rääkisid kõik eksperdid nagu ühest suust, et ID kaardi lahti muukimine on vaid teoreetiline võimalus, mis läheks nii kalliks, et keegi ei suuda seda teha. Nüüd aga selgub, et pahavara tekib turule paari päeva jooksul, ilma et suuremad Venemaa salajased keskused selleks üldse vaeva oleks näinud või teistpidi, on seda juba ammu teinud, aga pole sellest lihtsalt teada andnud. Keda siis uskuda ja kas meie kaardi turvalisus ongi siis mingite tõenäosuste küsimus, et keegi vast ei vaevu seda tegema?

Just ütles ...

Gotlandi saar on eesti keeles Ojamaa.

kaidoruuder ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Samasugune juhtum toimus 2 päeva tagasi Londonis, kus ka mees kõndis täpselt sama moodi kahe noaga ringi. Politsei tegi ta kahjutuks kaugemale visatava elektristaseriga.

Anonüümne ütles ...

Et siis haldusreform tekitas ühe ema, kes sünnitas Pukale politseiniku? Rumalus. Politseinike keskmine tihedus on samaks jäänud. Vallanimedega vigurdamisega iseenesest midagi juurde ei tule.

Anonüümne ütles ...

Selle kiibi ümber toimuva saab kokku võtta kahe sõnaga: raha, võim

Anonüümne ütles ...

Tsehhi teadlaste paber on täiesti pädev:

https://crocs.fi.muni.cz/_media/public/papers/nemec_roca_ccs17_preprint.pdf

Seotud eelkõige Infineoni kiibi nõrkusega. Infinieoni kiipi kasutab Gemalto, et toota meile ID-kaarte. Samamoodi kasutab Microsoft om moodulistes näiteks. Esmased indikatsioonid probleemidest ilmusid ca. 1 aasta tagasi.

Anonüümne ütles ...

Olete te ikka mõistuse juures? Ma ei saa oma kontolt üle 200 euro liigutada kui serdid ei kehti. IT eesti, mai äss! Rääkimata sellest, rida avalikke teenuseid on piiratud.

Unknown ütles ...

Infineon on kiibitootja

Anonüümne ütles ...

tore lugu neh, et Tallinn sai ka oma repinskiaana! Meie rahva rahadest palgati kõrgepalgaliseks tippjuhiks noor kahe lapse ema, kelle haridustee ei ole avalik. Kommentaarides teatakse, et on ta õppinud Pirita üldhariduskoolis, millele ilus nimi antud - Pirita Majandusgümnaasium, kuid sealt ta lõputunnistust ei olevat ikkagi saanud. Olla käinud Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis. Kuid kas ta seal on sooritanud keskharidust tõendavad riigieksamid - ka see on teadmata. Nii et vägagi võimalik, et tol noorel naisel puudub ka keskharidust tõendav dokument. See, mida ta ise kuhugi ankeetidesse kirjutab, on tema enda asi, kuid riigi pealinna tippjuhi haridustase peaks olema dokumentidega tõestatav. Selgunud on ka see, et tal puudub ka eelnev palgatöö kogemus. Oh, kuidas tahaks, et lõppeks ometigi see kohalike (maja)valitsuste politrukiseerimine! Järjest suuremad ressursid kuluvad partijate kassade täitmisele ja broilerite kasvatamisele. Kuigi kommunaal-sotsiaalvaldkonnas peaksid töötama vastava korraliku erialase kõrghariduse ja töökogemusega spetsialistid! 21.sajandil saada kohe kõrgepalgaliseks tippjuhiks vaid puu otsas istumise eest - vaat see on tase omaette...

Anonüümne ütles ...

Hr Hõbemägi, ilus oleks natuke rohkem kodutööd teha enne kui teadlastele üleolevalt jutumärke ümber panema hakkate. Infineon oli asjast teadlik juba veebruari alguses. Ilma igasuguste jutumärkideta teadlased on antud kaasuses käitunud väga vastutustundlikult.

Allikas https://crocs.fi.muni.cz/public/papers/rsa_ccs17#updates