20 juuni, 2015

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemaägi, mart Luik ja Hannes Astok

Kaitseväe teavitusohvitser Hannes Võrno nimetas Facebookis Aafrika pagulasi murjaniteks ja metslasteks. Ohvitseri jaoks ta neid sõnu sobivaks ei pea. Kas ametiisikul saab olla kaks võimalust sõnavabaduse jaoks?
Taavi Rõivase umbusaldamine Riigikogus kukkus läbi. Riigikogu kiitis aga lisaistungil heaks aktsiisi ja maksutõusud.
Euroopa inimõiguste kohus otsustas Delfi kaasuse põhjal, et portaalipidaja vastutab artikte juurde kirjutatud kommentaaride sisu eest. Kas see otsus on kasulik või kahjulik sõnavabadusele?
Edgar Savisaar sai haiglast koju. tal on aega otsustada, kas ta jätkab Tallinna linnapea, riigikogu liikme või hoopis memuaarikirjutajana.
Jaak Aaviksoo saamine Tehnikaülikooli rektorika pole ikka veel kindel. Pall on taas kõikuva kuratooriumi käes. Tegelikult oleneb tema rektoriks saamine vaid paari inimese seisukohast.
Motomehed kavatsevad teha sõidu Vao külasse, kus asub pagulaskeskus. On see ikka hea mõte?

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võrno jutust sain mina nii aru, et pagulasi hakkavad kolkima našisti, aga süü saavad enda kaela eestlased..

Anonüümne ütles ...

Küsimus kallitele saatejuhtidele.

Kas te arvate, et eestlaste paaniline kartus mass-immigratsiooni ja pagulaste osas on tühjalt kohalt tekkinud või on põhjus selles, et me oleme näinud, kuhu osad riigid on oma poliitikaga jõudnud? Meil ei ole tõeliselt kohutavat näidet läbikukkunud immigratsiooni- ja asüülipoliitikast vaja kaugelt otsida, Rootsi on kiviviske kaugusel...

Anonüümne ütles ...

Oot,oot, kas nüüd on nii, et meil on kehtestatud sõna- ja mõttevabaduse tsensuur? Et siis oma arvamust võivad avaldada ainult teatud nimekirjas olevad isikud, aga teised mokk maha või muidu tuleb Hõbemägi ja kukub sõrme viibutama. Või isegi karistust nõudma. Väga tobe.

Anonüümne ütles ...

Kas me elame demokraatlikus, sõnavabadusega riigis? Või elame me endiselt NSVL-is? Miks ei või Võrno eraisikuna oma arvamust avaldada? Või meil ikka ei ole õigust oma arvamusele ja on vaid "õige arvamus"?

Anonüümne ütles ...

Võrno ei kuulu Eesti kaitsevägede struktuuridesse. Võrno koht on Ojulandi PR esindajana.

Anonüümne ütles ...

Võrno seisukohas oli asi, mitte selles, et Võrno midagi arvas ja postitas. Kui Võrno oleks teinud sama räige, poliitilise postituse aga vastupidise seisukohaga, oleksid kõik kiitnud ja poleks tekkinudki küsimust kaitseväelase sõnavabadusest.

Alati on oluline see, milline on sinu seisukoht, mitte see, kus, kellele ja millises rollis sa seda esitad.

See on nii ilmselge, et pole nagu midagi seletadagi.

Anonüümne ütles ...

Reformierakonna reitingu langus näitab selgelt, et valijad ei tahtnud Reformierakonda valitsuses näha. Rääkimata nn. peaministrist, kes tundub olema arrogantne, ülbe, oma lapse huve rahva huvidele eelistav isik.

kassandra ütles ...

Eesti loodab NATO kaitsekilbile. Teatavasti on NATO'sse kuuluvate riikide kaisevägedes märgatav osa mustanahalisi. Kas, näiteks USA, tahab siia saata oma kaitseväge kui on teada et isegi Eesti kaitsevägede ohvitseride seas on tuntuid rassistlike kalduvustega inimesi? Et USA mustanahalised kaitseväelased võivad Eestis peksa saada? Milleks kaitsta riiki kui seesama riik tahab sinu mustanahaliste sõdurite kaitset küll, aga ei soovi ühtegi mustanahalist endale naabriks? Võrno sarnastele rassistidele pole Eesti kaitsevägedes kohta.

Anonüümne ütles ...

Ettevõtte juures kulla Astok ei ole ainult käive ja kasum oluline. Kui ettevõttes on ilmselge vastuseis juhtkonnale, siis reeglina ei lasta lahti 1,3 miljonit töötajat, vaid vahetatakse juhtkonda.

Ja Astok võiks praeguse Reformierakonna olukorra suhtes kasutada õigust olla vait!

virve rüüt ütles ...

Hõbemägi ajab hartistlikku joru: Reform tuleb marginaliseerida (M.Lauristin), likvideerida ja trellide taha panna (I.Tarand), siis võtame meie koos Savisaarega võimu, sest küll siis Savisaar ka õpib ja allub meie juhtimisele (M.Lauristin Raua saates). SEDA ON NII KAUA TAMBITUD, et Reform on saatanast ja Eestis sammuks tema lintšimise järel helgele õnnele (mis tõuseb idast koos JedRossija taha koondatud monoliitse vene elektoraadiga), et on vaieldamatu, et massid ongi pöördes. Lobjakat ei tasu mainida, see mees on hartismi üks peaideoloog.

Ats ütles ...

Sotsidel ja IRLil ei saagi ju uusi ideid olla, sest need põrkuvad kohe oravate dogmade vastu

Avo Graf ütles ...

Riiki ei saa juhtida ka Exceli tabeli järgi. Nõustuda võib hr Ignar Fjuki arvamusega, et kõigepealt tuleks määratleda soovitud arengusuunad ja seejärel valida vahendid. Hetkel toimitakse ainult soovist jääda võimule.

Anonüümne ütles ...

Astok! Kas meil on valitsus ja riihikogu, et muuta Eesti elu ja rahva heaolu paremaks, või "tulla ideedega, et parandada oma positsioone"???
Ei maksa ila ajada.

virve rüüt ütles ...

Tuletan ka meelde haugi mäluga kommentaatoritele saates, et hartistid on JUBA olnud oma eesmärgile väga lähedal, Reform peaaegu suudeti juba marginaliseerida, toetus dets.2013 oli ka 19%, jaan.-veebr.2014 20%, s.o. enne Ansipi taandumist. Taote mis te taote eesmärgiga tappa, Reform esindab Eestis siiski nii tervet mõistust (loodi majandusteadlaste poolt ja on koondanud vastavad parimad jõud) kui riigi põhilist kaitset Kremlile sobiliku valitsuse pukki seadmise eest alates 2006-2007 rünnakust Eesti riigi vastu Tõnismäe platsdarmilt. Kui Te soovite totaalset vabalangust riigi kui sellise käekäigus, siis tampige edasi seni, kuni saate suukorvi riigikorra sisuliselt muutudes.

Avo Graf ütles ...

Saatejuhtidele võib lisaks öelda, et Reformierakonna ebapopulaarsuse taga on otsuste ilmeksimatuse sündrooma ja sage näpugavibutus rahva suunas, et "rumalad, teie ju ei tea, kuidas riiki juhtida". Valitsuse moodustanud erakond soovib Eesti senise edu kirjutada oma targa juhtimise arvele. Reitingud näitavad selgesti, et edu on tulnud pigemini seesuguse valitsemise kiuste.

virve rüüt ütles ...

Fjukki ei tasu ka mainida, sellel mehel on kinnisidee riigi pööramisest prantsuse revolutsiooniga ja alternatiivsete võimuorganitega. 2012 kevadel õpetajate streigi ajal Vikerraadios teatas de facto: eestlased on ORJAD, kuna ei ründa ja ei kukuta valitsust. Samal arvamusel on vasakradikaal ja hartist Kivirähk, samal ajal Vikerraadios: „Ansipit küürakat parandab vaid haud“. 2006-2007 vene revolutsioonilise riigipöörde nurjumise järel oli Kivirähk praktiliselt raevunud ja teatas sünkroonis vene duumaga, et veriste kätega Ansip peab tagasi astuma. Eestis vohab sisuliselt juunikommunistlik mõjutustegevus kogu rahva töötlemiseks. Küsimus on selles, kas eestlase ratsionaalne individuaalne kaine mõistus ja NB!! sellel baseeruv vastutustunne oma riigi eest jääb peale või mitte.

Anonüümne ütles ...

EEnergia PR summad olid ilmselt oluliselt suuremad.

virve rüüt ütles ...

Rõhutan lisaks, et Eesti meedias on sisuliselt kehtestatud mõtestatud vastulausete esitamise võimatus Reformi mahatampimise ürituse suhtes alates 2012 kevadest ja Meikari nn. tunnistusest. Eriti kahetsuväärne nähtus ja absoluutne terve mõistuse puudumine oli Samosti periood Postimehes. Te lõbutsete eetris, justkui oleks absoluutne mölavabadus, aga tegelikult on siiski suunatud mölavabadus. Kõige halvem veel, et just möla, ajakirjandus läheb sujuvalt lõdvalt mölaliinile. Neid kes mõtleksid selle sõna tegelikus tähenduses, on väga vähe. Eriti groteskne, et mängitakse riigi saatusega üldse.

Anonüümne ütles ...

võrno ju varemgi "teemaga tegelenud" ;)
https://www.youtube.com/watch?v=CPMdiUOy-jo

Ants Tutt ütles ...

Hannes Võrno on igati aus mees. Ja kiitused talle !
Aga seda tänast tema mahatampimist oli piinlik kuulata. Saan aru, et H.H.Luige ja R. Langi ajad on Kukus-s läinud igavikku. Kogu keskpäevatunni meeskond, eesotsas muidugi kellegi Hõbemäega võiks ennast üles puua. Kui vaja võin aidata, oskan seersant Wood`-i sõlme teha.
Neegrite koht on Aafrikas !!!

Hans ütles ...

Härrased, enne kui soristama hakkate, tuleb hästi sihtida. Kui reserveerisite märja prill-laua olgu Väo mootorratturitele või H. Võrnole, siis tuleb teil endil sinna istuda ja vastutus võtta väljutatud (info)vedeliku eest. Mootorrratturid tõttasid appi Väo inimestele, kes olid langenud EESTI AMETNIKE saamatuse ohvriks. Teravik oli suunatud kaasmaalaste, ja mitte võõraste vastu. Hätta sattunud naisterahvastele, lastele ja külaelanikele tõttab normalne eesti mees ikka appi. Võrno ütles tänases apoloogias (Postimees, Delfi) kõik, millele mul pole midagi lisada. Kuhu oli kiiret? Tegu polnud ju naturaalse pissihädaga.

Anonüümne ütles ...

lihtsalt jätan selle lingi siia rippuma tülgastavad mölakad

https://www.facebook.com/martin.navratil.735/videos/1002475596452513/?pnref=story

ja sellest, et vao külas neegrid purjus kiiksuga naisterahvale laste silme all "rivi" tegid, mitte sõnagi

Marek ütles ...

Vabandust, et ei kuulanud kogu saadet tähelepanelikult aga see koht kus saatejuht hakkas Võrno Hannest sõnadega hangu otsa ajama ajas minul harja punaseks. Kulla saatejuht kas sina oled kuulnud, et ajakirjanik ka vastutab oma sõnade eest. Ära arva, et isik kes oleks kaitseväes kaotaks sellega seoses ka iseseisva mõtlemisvõime ja enda arvamuse kaotamise. Ajakirjanik ei tohi otse eetris õhutada viha ühe isiku suhtes. Samuti ei tohiks ajakirjanik olla kallutatud, kahjuks Sina seda oled.
Olen enam kui kindel et enamusele Eestlastele pole musta nahavärviga inimest suhtes midagi, aga need kes sellisel koledal kombel Euroopasse ennast pressivad kasutades selleks "põgenike paate" ja kaubaautode järelkärusi, nende kohta ei saa jätta ütlematta et nad on nagu MUST VÄHKKASVAJA. Need ei vääri tõesti inimeste nime!

Anonüümne ütles ...

Hõbemäe arvates, siis leitnand Ilmar Raag võib võtta pagulaste teemal, aga kapten Hannes Võrno pagulaste teemal sõna võtta ei tohiks?
Mulle tundub, et pigem on asjad nii, et kui pagulaste poolt oled, siis tohid sõna võtta, ole kasvõi kaitseväe ülem, aga kui vastu oled või tahad tuua näited nendest riikidest, kus pagulased on vastuvõturiigis palju jama tekitanud ja kus nende integreerimisega pole hakkama saadud juba aastakümneid, siis tembeldatakse sind kohe rassistiks, kehva haridusega inimeseks ja ähvardatakse töölt lahti laskmisega.
Vaadates seda, millise ahviarmastusega meie peaminister üritab meie riigist uut põhjamaad teha ja mitte kuulates rahva arvamust, siis tuleb hirm küll nahavahele, et kui me nüüd oma sõrme sellele pagulasvoolule anname, siis varsti ei võeta ainult käsi vaid oleme varsti pealaest jalatallani selle supi sees ja enam sealt välja ei saa mitte kunagi.
Üks näide sellest, kuidas Rootsis elav sõjapagulane kirjedab Rootsis valitsevat pagulaspoliitikat ja tsensuuri.
https://www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw

Anonüümne ütles ...

Mõni mees, kes rootsi keelt valdab vast loeb välja, kuidas töökad pagulased Rootsi riigis pensionisüsteemi üleval hoiavad ja töökäte puudust vähendavad.
http://imgur.com/0G2x9cu
Võiks külmutada selle pagulasteema 10-15 aastaks ja valmistuda ette vastu võtma põlisrootslasi, kes hakkavad Rootsist põgenema.