11 aprill, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Mart Luik

Ametisse astus uus valitsus. Kiidusõnu vähe, aga laidusõnu ja pilkeis on kogunenud küllaga juba enne töö algust. Erimeelsuses koalitsioonis.
Keskerakond ja Tallinna linna valitsemine ootavad Edgar Savisaare paranemist. Mis sõltub juhi puudumisest? Kas Savisaare tervise  üle arutamine on hea tava piirides või mitte?
Kalev Kallost saab Tallinna linnavolikogu esimees, ohoo!
Võrdõigusvolinik Sepper laidab valitsust naiste vähese kaasamise üle.
Siseministeeriumi kantsler Leif Kalev lahkub ametist segaduse tõttu 200 000 eurose projektirahastamisega.
Järjekordne säutsuskandaal president Ilvesega.


13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

STALIN-PUTIN-PAET'i pakti (S-PPP) eelnõuks on kavandatavaid "uusi piirileppeid" nimetatud, sest nende alusel Vene diplomaatia saavutab oma eesmärgi: Eesti astus vabatahtlikult NSVL-i, praegune Eesti riik on ENSV õigusjärglane, Stalini kuriteod ja 50 aasta pikkune Nõukogude okupatsioon saab lõpuks ometi ametlikult legaliseeritud...
Suurepärane kingitus 9. mai tehnikanäituse ja paraadi korraldajatele!
Putini ja Lavrovi nõudel on "uutest lepetest" eemaldatud viide Tartu Rahule, sest Tartu Rahu kinnitas EW õiguslikku järjepidevust. Eesti on asunud järeleandmiste teele, järgmisena kodakondsus- ja keeleküsimused...

Anonüümne ütles ...

Enne, kui alustate koalitsioonileppe kottimist, annate ehk teada, mis see koalitsioonilepe on ja millise seadusandliku aktiga on see kehtestatud. Kas üldse kuskil seaduses on mainitud koalitsioonilepet?

Anonüümne ütles ...

President olevat kasutanud ebasobivat sõnavara - "piirilepetega" edasiminek ohus... Kas meil on vaja sellist lepingut, millest on Putini nõudel ja Margelovi soovitusel eemaldatud viide Tartu Rahule. Kas Margelovile antud lubadus praegu kehtib, sest kui Marko Mihkelson selle andis, ei teadnud me kavandatavat Krimmi annakteerimist ja teisi Ukraina sündmusi...

Putin ja Lavrov määrasid "uute piirilepete" allakirjutamise kohaks Moskva ja ajaks 18. veebruar 2014.
Tõenäoliselt otsustati samal päeval vastuoperatsioon Ukrainas, sest Föderatsiooninõukogu esimees Margelov, kes oli üheks võtmeisikuks Ukraina Moskva-meelsete saadikute ja Vene riigi esindajate 22. veebruari Harkivi nõupidamisel, lendas ootamatult Tallinna 19. ja lahkus 20. veebruaril.
Margelov, kes on Mihkelsoni pikaaegne sõber, tuli Tallinna - nagu vaatlejad märkisid, veenduma, et Riigikogus jälle midagi uut lepingule ei lisata - ja olles siit vastavad kinnitused kätte saanud, ruttas üle Moskva 22. veebruariks Harkivi, kus pandi paika vastupööre Ukrainas...

Anonüümne ütles ...

Suurbritannias näiteks on oma eluruumi väljaüürimine TÄIESTI maksuvaba.

Samas kui palju sellise maksu administreerimine MAKSUMAKSJALE maksma läheb?

Anonüümne ütles ...

Hr. Luik-ele rahustuseks. Eesti on näidis E-riik. Juba aastaid ei tule maksudeklaratsiooni täitmiseks teha muud, kui vajutada ühte nuppu - VALMIS!
Ja maksuerisusi lisades ei muutu see märgatavalt keerulisemaks. Arvutisse lisatakse lihtaslt, et suure tuluga inimesed maksavad 20% asemel 40% ja Teil ei tule ühtegi lisaliigutust teha. Elektroonika on lihtsalt imeline.

Anonüümne ütles ...

Palun öelge mulle, kuidas saab sündida kolmas laps, kui ei sünni esimest ja teist???

Normaalsed riigid toetavad kõige rohkem ESIMESE lapse sündi ja ei tekita olukorda, kus asotsiaalid hakkavad reprodutseeruma.

Anonüümne ütles ...

Hr. Tarand, kas kujutate ette sadade MTÜ-de olukorda, kus makstaksegi miinimumpalka? Need kõik lõpetavad oma tänuväärse tegevuse, sest neil ei ole lihtsalt kuskilt seda raha võtta, kui kunstlikult suurendatakse miinimumpalka.

Anonüümne ütles ...

muidugi ei saa 75 euro eest midagi, kuid vaadake kui palju tehakse sajaeuroseid kiirlaene, et kuu lõpp ära elada, siis hakake selle kallal irisema. kõrgepalgaline ei tea kui suur on 75 eurot.

Anonüümne ütles ...

Oh teid ilkujaid
Et elatusabifond on paha? 100 eurot liiga vähe? No küll siga pori leiab ehk kui selle 100 asemel oleks näiteks 500 siis mõni hõbemägi leiab ikka, et aga näe, viimast aipoodi sellest ju ei saa. Lõpetage see virisev ilkumine või ilkuv virisemine. See on samm õiges suunas.

Anonüümne ütles ...

Lp. puhujad!

Ilus ümmargune analüüs, pikitud mõnede võõrsõnadega. Aga tuletan teile meelde, et ärge vanu eesti ütlungeid unustage n.n.: "Kes maksab, see tellib muusika!" Kuidas on küll nii raske tulla selle järelduse peale, et Rosimannuselt peab tulema juba PIKEMAT aega pappi reformierakonna kasuks, et mitte olnuna valitsustagatoas juhtpositsioonil saab ta panna oma madaami välisministriks, kõrvaldada tegusad naised ministrite kohtadelt, juhtida oluliste portfellideni riigikogus uksetaha jäänud sm.d jne.jne.jne. Aga hoopis kehvem lugu on e-valimistega, millest te keegi rääkida EI JULGE! Ladõnskaja ja Sesteri "dramaatiline" häältelugemine käis vaid paberhäälte abil, aga "tohutult" efektiivne ja unelmate e-hääli ei loetud, seega võisid tulemused olla hoopis teised.Julgen arvata, et RE sai oma eelispositsiooni AINULT tänu e-häälte valele, tulge vastu vaidlema kui teil on argumendid. Seega veelkord, kes maksab, see tellib muusika. Ja veel, kõik normaalsed inimesed teavad ja mõistavad, et RE saavutas edu tänu valele ja kõik vaikimisi lepivad sellega. Kes aga julgeb öelda veel, et see kõik on põhiseadusevastaselt läbi viidud, ilmselt saavad twitteris välja hüütud, "kahjulikud idioodid". Puhuge siis edasi!

Anonüümne ütles ...

Väljed "kasulikud idioodid" kõlas. Kelle suunas täpselt, see on segane. Kuid kellegi pihta oli see väljend suunatud. Juba see näitab presidendi "taset".

Anonüümne ütles ...

Kle sina e-häälte vale, digitaalkujul e-hääled selle poolest ongi huvitavad, et korduv lugemine ei anna erinevat tulemust.

Aga Sa võid proovida "Nimed Marmortahvlil" DVD'ga. Vaata järjest 40000 korda. Äkki mõnel neist kordadest tuleb kettalt sõjafilmi asemel hoopis NuPogodi multikaid?

Anonüümne ütles ...

Kahe seisukohaga ei ole nõus-1.et Ansipi ja Kallasega oleks see aktsiisi jm jäma läinud umbes ludinal läbi.Aeg on edasi läinud iga inimene saab om silmaga näha seda 20 a.taguste dogmade järgi valitsemise kurbi vilju. Õnneks on tekkinud ka mugavaks muutunud sammaldunud parteide kõrvale ka uued ja värsked jõud, kes panid rahva mõtte liikuma, tekitasid värske õhu juurdepääsu. Nii et selle väitele vastan .ei.
2.Keegi väitis et moslemid integreeruks meil lihtsamini kui ukrainlased. Ukrainlastega on meil sarnane ajalugu , ristiusk keelelis- kultuurilised barjäärid on väikesed, ei ole üleüldse võrreldav igas mõttes võõra vägivaldse ettearvamatu islamiusu esindajatega. AAfrika peaks ise oma probleeme lahendama. SEal on võimsad nafta ,kulla , teemantide rikkad riigid. Pangu oma pead tööle ja käärigu oma käised ülesse.