10 aprill, 2010

Täna Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Kella üheteistkümne paiku kukkus Venemaal Smolenski lähedal alla Poola presidendi lennuk, mis oli teel Katõni massimõrva 70nda aastapäeva tähistamisele. Sellest pidi saama suur samm Venemaa ja Poola lähenemisel teineteisele. Milline õudne saatuse iroonia!
Muud teemad kahvatuvad selle kõrval, kuid siiski:
Venemaa alustas NordStreami gaasijuhtme paigaldamist - mida võime tagasivaates selle "lahingu" kohta öelda?
Soome ajakirjanikud leidsid Afganistanist "jutuka" Eesti snaiperi, kes rääkis avatud tekstiga oma igapäevasest elust. Riigikogu otsustas tõsta pensioniea 65. eluaastale. Aastaga on liiklussurmade hulk märgatatavalt vähenenud. Aserbaidzhaani majandusminister lubas, et Eesti investoritel ei tohiks oma investeerigutega mingeid probleeme olla. Eestit tuuakse Maastrichti kriteeriumite täitmisel eeskujuks, euro tuleb... ja kaupmehed lepivad kokku heas tavas, kuidas uusi hindu ümardada.
Tallinnas soditi ära Ühtse Eesti reklaamplakatid... ja õiguskantsler nõuab poliitilise välireklaami taastamist. Hm, aga kas Ühtse Eesti plakatid ei ole ka mitte poliitiline välireklaam? Üks uus teooria, milliseks võib ÜE tulevikus kujuneda.
Peeti kinni haridusministeeriumi ametnik, kahtlustatuna pistise võtmises. Ja kultuuripealinna sihtasutuse juht Mikko Fritze astus ise tagasi... nagu ammu oli arvata... ja loomulikult teatas ta, et talle ei avaldatud mingit survet.
Ootame teie kommentaare!

9 kommentaari:

Jaanus ütles ...

Kas Toomas Hendrik Ilves läheb ikka 9. mail Moskvasse?

Priit Kallakas ütles ...

Eesti demokraatia nõrkust ei näita see, et parempoolsed on kaua valitsuses olnud. Lauristin peaks ju teadma, kuidas Põhjamaades oli võim üle poole sajandi sotside käes ja selle üle ei kurda keegi.

Anonüümne ütles ...

Tuski kašuubist vanaisa Jozef sattus küll 1944 a Inglismaale Poola Läänearmeesse (Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie), kuid pole teada, et ta oleks ennast ameeriklaseks lasknud "ümber lõigata", nagu härra Raassäär püüab Tuskile omistada, hääldades teda Task.

Renne

Unknown ütles ...

Kommentaariks... Torujuhet paigaldav alus ei ole Tallinnast möödunud! Tööde alguse tseremoonia peeti Venemaal, kuid tööd ise algasid Rootsi vetes, Gotlandi lähedal - niisiis seal see alus praegu toimetabki.

Jaksu ja kena kevadet!

Anonüümne ütles ...

Kas oleks võimalik ka teisi saates osalejaid lõpuni kuulata ilma, et Hõbemägi kogu aeg peale ei räägiks. Kohati jääb mulje, et tegemist ei ole mitte keskpäevatunniga vaid mingi veeštega.

Anonüümne ütles ...

Aga mulle mündid meeldivad. Hõbemäele üiastab meeldivat rubla lõpuaeg hüperinflastsiooniga, kui raha loeti suurtes pakkides. Need turukauplejad ja kooperatiivnkikud, kellel auasi oli kliente oodates kõhupealt paksu rahapatakat aegajalt üle lugeda...

Selle asemel paar münti taskus on igatepidi palju mugavam.

mkiis ütles ...

Smolenski katastroof oli väga poolalik juhtum. Sellel rahval on eriline anne sattuda riiklikul tasemel igasugu tragi(koomi)listesse jamadesse. Uurige ajalugu, näiteid on küllaga.
Kazchynski oli muide tseremooniale hiljaks jäämas ja tõenäoliselt selle tõttu lennukit Smolenski lennuväljale, mis on umbes sama hea kui Tartu Raadi lennuväli 25 aastat tagasi, maanduma sunnitigi.

fiml ütles ...

miks te seda eriti rumalat kisakõri Kilki saatesse kutsute, te ikka saate aru, et kaotate tema pärast kuulajaid?

Anonüümne ütles ...

miks te seda eriti rumalat inimest Kilki saatesse kutsute, te ikka saate aru, et kaotate kuulajaid tema pärast?